Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да се разбереме уште за едно нешто.Вмровци се оние кои се борат за Гоцевите идеали и ја сакат Македонија и се против оваа власт.Овие што се со власта се груевисти или монструми како сакате наречете ги.

Вие со твитер доскочиците од типот на профи влада топло време одма топови вади да не разлади, децата на играчка од киндер јајце расклопена да ви личат.

Се мислев дали да напишам став за овој да го наречам тако звани протест.Жал ми е за дететп што загинало од полицијата,премумерното покажување сила у нашава држава е пракса.само лошо е што пар години после тоа,тоа се користи,у политички сврхи.Ало бе лешпери едни, ова не се однесува на членовите погоре избори се добиваат на гласање,не на улица.Ја не знам што очекувате,од полицијата ти да ги маваш,они да седат и да те гледаат,море златен Ердоган па да видите што е насилство.Само за едно сте у право,вакво тепање треба да им се удри и на нинџа желкиве наши,а не со нив меко,нема бе се знае како за нас така и за нив.

Можев да го отупам со филозофии за идеали и останати македонски работи...
Ама ќе скратам:
Со мирен протест никогаш ништо не се решило, посебно во оваа вукојебина...

Драга
Мајка ми нема појма дека вчера владата ја префарбаа.
Мајка ми нема појма дека ЕБР беа распоредени до 1 км должина.
Мајка ми нема појма дека све живо и диво тепаа.
Мајка ми нема појма дека се кршеа полициски коли, дека за прв пат откако сме под режим денес се покажаа забите на многумина.
Мајка ми нема појма за вресоците на една девојка откако и се вдадоја 3ца специјалци додека поминуваше улица (не смеела да поминува од таа страна де)
Мајка ми нема појма за случката во читална, дека никој не учи во 11 нели.
Мајка ми нема појма дека во Кузман девојче беше малтретирано од наркоман, а ни пуштија еден цајкан да направи записник додека ЕБР беа на неколку метри од нас.

А, мајка ми нема појма ПОШО МЕДИУМИВЕ СЕ КРЕТЕНИ.
Колку ги потплатија да ќутат? И од Телма се разочарав. Додека ситуацијата ескалираше, на мајка ми и се јавувам ја прашувам дали даваат нешто на Телма, таа ми вика дебатна емисија гледала.
Алооо!
И на генералот Ангелов нека му е добро утрото. По медиуми секој ден, ова вака, ова онака, јас сум јак, јас сум ова, јас сум она, ама морал да замини на друго место да се бори, за туѓи интереси, место за своите.
Е, тоа е македончето (намерно со мала м). Тоа сме ние.
Не можел финансиски да издржи. Да издржи за шо? За кампања политичка да води кога ќе дојдат СДС ? Или да се задоволи секое барање на сопствените деца?
Живеам со 500 денари неделно, зборувај ми за финансиска издршка молим те.

Кретени, кретени насекаде.

Драга Кајгана,
Добро утро. Се надевам дека денес сонцето нема да ме акне во глава како вчера:)

G8OYyqA.gif

ЕБР :icon_lol:. Добро утро :coffee:

Ве мoлaм не ги вреѓaјте кучињaтa, прекрaсни живoтни се тoa! Џaндaрите штo тепaaт не се кучињa, мoнструми се,изрoди.
Oд другa стрaнa, кучињaтa се интелигентни и нaјдoбaр пријaтел нa чoвекoт :)

Toкму така ја ги прв нареков ама не размислив убаво , кучињата се преубави суштества уствари

Не , не и не можам да разберам жими една мајка.Не можам да ги разберам коментарине на фејсбук , не можам сликине , не можам да ги разберам и навивачите што зборат кај бевте нас кога не тепаа или ви требаше ќутек за да сфатите за полициска бруталност.Сите сте во право , ама која е поентата да се докажуваме на фејсбук,форум,куроф,ленче ? Која е ползата од сето тоа ? Искористете го интернетот за светот да дознае за овие бездушници кои не пробаа да сокријат само едно убиство , туку и го убија моралот и своето јас на овој напатен народ. Седнете и размислете до 17:30 дали сакате и понатаму да живеете во страв за вашата работа, син, ќерка со еден збор вашата иднина или време е да се промени сето тоа.И не важи ова само за сегашнава ситуација.Таа одлука што ќе ја донесете денес треба да ја испочитувате до крајот на животот без разлика дали станува збор за вмро,сдсм,дуи,дпа.ТИ СИ МАКЕДОНИЈА, не некој цреп во фотеља.

Едниот ден протести,следниот ден Кајгана форумот е полн со критики и гнев. Секој проклет пат . Се труеме со мржња меѓу нас членовите.На крај пак мирни им се главите и на Вмро и Сдсм. Тие не користат како хартија за бришење и не фрлаат во канта за отпадок.Искористени и згужвани,избршани од нивното срање на скротум чешање секој ден со политика.Чил малку деца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom