Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Marija Grubor in Skopje
Стоејќи пет часа пред гневната топла која ги повикуваше на солидарност, им нудеше вода и ги прашуваше како ќе им објаснат на своите деца што бранеле денес, во дворот на Владата, многумина од нив плачеа. Тројца од кордонот, пред мои очи. Една девојка му ги бришеше солзите на полицаецот пред неа. Беа посрамени, колку и да се трудеа да го скријат. И тоа кога им велевме дека се дел од нас, не кога ги пцуевме. Одзади се слушна: „Отстапете! И ние сме без работа, не е толку страшно!“. Без ронка комичност. Не успеаја. А сепак, на нив се створија човечки лица.

Но, кој никогаш не робувал на системот, нека го фрли првиот камен!

Тргна сплотената машина наспроти купче лути луѓе без стратегија.
Лесно не потиснуваа долж улиците, ко шинтери со бесни кучиња.
Газеа што ќе најдат на патот. Се разбира дека сите, порано или подоцна, бегаа. И оние кои со раце кренати во воздух се обидоа да стојат што подолго и помирно в лицето на стампедото од црни чизми, а уште повеќе оние кои гаѓаа со камења за веднаш потоа да фатат магла.

Имајќи го на ум возвишениот идеал на правдата и солидарноста, валидна е дискусијата дали е попаметно да гаѓаш ѕид од желки со камења откорнати од тротоар и да бегаш, или да застанеш мирно и непоколебливо пред нив, формирајќи ѕид од луѓе кои нема да се повлечат.

Дали беше брутално? Дали беше јебено гнасно до степен да морници те јадат и во наредниот живот? Дали на крајот на денот, полициското насилство одекна моќно на грбот на граѓаните, веќе доволно поништени и згазени?

Оваа слика нема уште долго да ми се симне од пред очи.

ПРОТИВ КОГО СТЕ ТРГНАЛЕ?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.953
Вчера донесоа две возила со пушки за гумени куршуми позади влада. Ова само уште еднаш ми потврдува дека се спремни да одат со крај. Нареден протест ако има многу луѓе изгледа ќе биде страшен колеж...

Z

zlaki

Гостин
Видовме колку ја губи пред некој ден на конгресот. Кекеновски сам знае како не успеа да заплачe.
па добро..колку делегати примети на конгресот кои го плукаа груевски до пред некој период а сега делегати.На што ти укажува тоа.Ја губи груевски моќта рапидно надолу...тоа е факт...после синоќешната употреба на полицијска сила за да затскрие убијство му се гледа крајот.Најважно е да денес видиме како ќе реагираат странските дипломати,странските новини за синоќа.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
па добро..колку делегати примети на конгресот кои го плукаа груевски до пред некој период а сега делегати.На што ти укажува тоа.Ја губи груевски моќта рапидно надолу...тоа е факт...после синоќешната употреба на полицијска сила за да затскрие убијство му се гледа крајот.Најважно е да денес видиме како ќе реагираат странските дипломати,странските новини за синоќа.
Нека организира конгрес кекенот. А за полициска бруталност нема збор тоа и најзаслепениот сдсовец го знае.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.800
налетав на фоткава и дојдов до заклучок дека брколинда е уствари најверојатно скриен травестит. каков брк вади, вилица, линиите помеѓу устата и образите, процеп на брадиче, веѓица тенче а самиот поглед е како на машко.

Z

zlaki

Гостин
Нека организира конгрес кекенот. А за полициска бруталност нема збор тоа и најзаслепениот сдсовец го знае.
јас разбирам дека администрацијата е напумпана од дпмне-овци кои претходно беа во ДА,отпад од сдсм и други тресоку*ци...па така и се плашат со доаѓање на фер избори дека ќе ги изгубат и нивните работни места.Груевски не само што ја малтретира Македонија тој ја малтретира и вмро-дпмне за кое се почесто се слуша само како дпмне.Очекувам денес да ги слушнам лидерите на сите политички партии со нивно видување за синоќа,како и странските дипломати.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
4.601
Добро дали на некој на темава или од двете страни од протестите му е гајле дека млад живот згасна поради бруталност на полицаец или ви е побитно насоките од штаббовоте да ги извршите

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Да тоа е тоа :)

Леле патетика
Прашањето е кој е подебилен , оваа што врска нема што и рекле да каже , или шител со ваква идиотска репортажа
Мојот глас иде за шител, на момент мене ме фати срам што го гледам
:facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Без оф-топик муабети, ги дефокусирате дискутантите.
@Ryan Giggs и @Brutus, внимавајте на следните објави.

Според мене, хајтајтс на вчерашниот ден (2 GIF-чиња):

Acid не ја терај на шала ќе те обвинат некои за релатизивирање. Иначе гифовите се топ.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
jas ne znam zoso protestiraat ova e realnosta na slucajot ma da nekoj moze i da ne se soglasi urko mu se javil na ovoj spasov da dojdi na proslavata so li bese tamu go viknal bez znaenje na mvr ovoj martin nesto mu se iskurcil kaj domot na arm ovoj ni 5 ni 6 go namaval do smrt posle toa osol vo stanica se prijavil ,pa se slusnal so advokat pa se premislil,mozebi se konsultiral so urko ,koj pak kako negov prijatel probuval da ja podzataska rabotata za sto podocna e smenet od funkcijata koja ja imal vo sevo ova mvr barala nacin kako da ja pokreni postapkata uspeale da ubedat dve devojcinja da svedocat (normalno toa e nivno pravo ) ovoj ubiecov e faten pritvoren a mvr barala nacin kako da ja namali sopsvenata odgovornost gledala toa da bide kako privatno dejstvuvanje na krajot ovoj ubiecot si e osuden na 14 g zatvor i sega si e tamu .i na kraj kraeva ova ne e bomba na zaev ova e bruka na zaev ne mozejki da go postigni posakuvaniot efekt seka pocnuva da deluva nasilnicki tepajki makedonski policajci ovie pokazaa kolku ja pocituvaat makedonija i kolku im znaci tie policajci tamu se nasi vasi ili necii tatkovci ili brakja koi se postaveni da ja vrsat funkcijata za koja zemaat plata tie ne vmrovci sdsmovci i ne znam so gi gledav site snimki jasno tolpata provocirase policijata tolerirase se do momentot koga pocnaa da pagjaat na zemja polcajci ,sakam samo edno da mu poracam na zaev kako sto ke ja zemis vlasta take i ke ja izgubis ako ja zemis na sila na sila ke ti bide zemena ako ja dobies na izbori na izbori ja gubis . inace zaev na necija nesrekja saka da si pravi poeni za da dojdel na vlast jas ubeden sum deka i ovoj ubiecov ne sakal da go ubie detevo pa da lezi 14 g idrizovo kakov i da bil i koj i da bil ova go svakjam kako ekcident so nesakani posledici pri sto pricina za ekcidentov e pred se nesovesnosta na pripadnikot na mvr no i nemanjeto dovolna kontrola na mvr nad svoite kadri pred se ocigledno e deka nekoi kadri treba pocesto da odat na psihijatar ili pocesto da im se pravi psihotest na site pripadnici na mvr .se na se jas sum zadovolen od rabotata na instituciite go otkrija ubiect go osudija na zatvorska kazna za zal martin toa nema da go vrati i 100 g da mu izrecea ,no nikako ne sum na stranata na nasilstvo koe go protagira zaev manipulirajki so audio snimki
Овие што ти го лајкнале постов, не веруем дека уопште го прочитале.
Не веруем дека уопште било кој успеал да го прочита, овој ѕид од латиница, составен од исти по големина цигли.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Има ли тука некој нормален бе?
Полициска бруталност?! :lolzz:
Полицијата против својот народ?! :lolzz:
Како може смрт да се користи за собирање политички поени? Имате ли грам мозок бе? Трици ли јадете вие?
не дека овие на власт се пчелички ама да ја поддржуваш опозицијата треба да си идиот.
Посакувам да ви се случи бруталност каквашто заслужувате.:uzi:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
на социјалните мрежи многу повици за пресметки и од едните и од другите. Сценариото си продолжува. Се додека полицијата си ја врши работата мислам дека ќе биде се во ред и нема да има контра-протест. Доколку почувствува власта дека губи контрола на дел од припадниците од МВР очекувам контра-протести. Според ова што го видов вчера имаат комплетна контрола. Затоа и беше обидот да претстават еден цајкан како херој за да ги поттикнат другите да се откажат. Обидот беше неуспешен за среќа. Викам за среќа затоа што доколку сега во овој момент се изгуби контрола над полицијата можеме да очекуваме покољ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom