Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ne e ok!! Sekako.
No! Oficijalno ne bil na dolznost poradi nemanje na soodvetna PISHANA naredba od soodveten pretpostaven! Ajde od druha strana...ako izjavea deka bil na dolznost vednash ke se pobarashe odgovornost od direktniot pretpostaven! Toj pak (100% togash prv pat ke slushnel deka izdal takva naredba) i ke kaze ne e tochno ne sum dal takva naredba! I shto posle? Zatoa se kaza deka ne bil na dolznost OFICIJALNO. A ubiecov lezi zatvor! Usniot naredbodavatel e sankcioniran i pretpostavenite na ubiecov se sankcionirani poradi nemanje kontrola vo svojot sektor!
Во разговорот министри, директори па и премиер признаваат дека БИЛ на должнот.
И прават се да биде ко што велиш ти
“Не бил на должност, немал писмена наредба, ќутете прикривајте“

Заборави бе малце на партиската книшка - биди чоек

Народот можеби има кратко и лошо памтење но не и google. Сите изјави, сите соопштенија и сите снимки стојат на сервери, така да повеќе не поминуваат финти од минатиот век. Вистината кога тогаш ќе исплива на површина.
Покрај тоа што правдата е слепа, во Македонија ја оглувеа, и го отсекоја јазикот, и ги врзаа рацете.....

..но колку правдата повеќе чека толку е побесна и безмилосна

Tochno rabotel pod komanda.
Od transkriptot se gleda deka imal usna naredba a takva ne postoi!!
Koj da prevzeme odgovornost?!
Тој што не може да си го контролира министерството и дозволува таков башибозук.
Od kaj znaesh ti dali snosel nekoj odgovornost vnatre vo mvr ili ne?
Posho neznaesh eve ke ti kazam...vo istiot moment promenet e urko i negovata kompanija i sankcionirani se soodvetno. Ama za toa vo mediumi nema normalno...A za ostavka na ministerkata peki.
Така се носи одговорност во мафиите. Само покажува дека оваа влада ги има сите карактеристики на мафијашка структура.

неможам да ги сфатам овие од Курир што искочија со вакви статии - http://www.kurir.mk/makedonija/vest...i-samoubistva-koi-SDSM-nikogas-ne-gi-rascisti

Дали тоа што СДСМ заташкувале и биле идиоти на времето (и сеуште се - сите се исти гомна), дали тоа ги оправдува постапките на Гоца и компанија?

Тоа - крадел пијалоци, у ствари некој му кажал на Латас да го објави и он го објавил. Од таму се прочу.
Ни Гоца ни, ни Иво, ни било кој, немале сознанија за такво нешто.[DOUBLEPOST=1430842039][/DOUBLEPOST]
Ne e ok!! Sekako.
No! Oficijalno ne bil na dolznost poradi nemanje na soodvetna PISHANA naredba od soodveten pretpostaven!
Бил на должност официјално во тој момент. Само во Куманово.
Урко му се јавил да дојде и он дошол.

Сите се обидуваат да прикријат. Стигнав до 38 страна.

bandicam 2015-05-05 18-06-24-941.jpg

Интересно е да се види дека првиот ешалон нема муда. Се крие зад сплетки, изјави, дезинформации, филувања, спинови, шпионажи.

Луѓето што треба да водат една нација немаат муда. Страшно. :(

За троседот официјално не бил на должност зашто тоа е верзијата официцјална на МВР, и тоа под дифолт е официјално зашто немало на папир хартија потврда за тоа и то је то, готово, нема везе што самиот министер за внатрешни работи потврдува дека човекот бил службено таму, сепак парчето хартија повеќе од Горде ...

За троседот, апсолутната вистина е официјалното соопштение на мвр, све друго пу пу не важи, ко на пример признанието на горде.

Искрено, ја не можам сериозно да перцепирам некој што става знак ? на тоа зашто горде треба да си оди од МВР, и тоа само стриктно за овој случај, за другите гомнарии муабет да не правам.

Diskusija e edno no da mi lepish partiski boi zoshto znam nekoi raboti i razmisluvam poinaku e sosema drugo ok! Ti pishav..eve ke kazea bil na dolznost. Pretpostaveniot odma ke iskochi ke kaze jas ne sum mu dal naredba nemam vrska so negovoto odnesuvanje on po mene ne bil na dolznost i?? Taka vo krug do nedogled.

Diskusija e edno no da mi lepish partiski boi zoshto znam nekoi raboti i razmisluvam poinaku e sosema drugo ok! Ti pishav..eve ke kazea bil na dolznost. Pretpostaveniot odma ke iskochi ke kaze jas ne sum mu dal naredba nemam vrska so negovoto odnesuvanje on po mene ne bil na dolznost i?? Taka vo krug do nedogled.
:pos::pos::pos:
горде : Дечки ја не сум дала никаква наредба еј, не гледам зашто ја би сносела одговорност, таа наредба друг ја дал, знаете, кај нас во мвр, институција со која јас раководам, си имаме паралелни структури, за дел знам дека постојат за дел не, ама нема врска, и они сами си носат одлуки и решенија ја врска неам ни што решиле нит ништо, и ете сеа решиле овој спасов да дојде на плоштад, и ете таа нивна одлука за која јас искрено поим немав дека постоела, на крајот резултирала со убиство ...

Секако, горде буквално ова немаше да го каже, али ако кажала дека он бил на должност но без нејзино знаење, е баш муабетов од погоре индиректно ко да ко кажала, односно, со самото признавање дека он бил на службена должност без нејзино знаење, она си потпишува Оставка и сноси директна одговорност, зашто нема контрола врз нејзина институција, зашто немањето на контрола врз одредена структура у МВР таа вечер резултирала со убиство на младо дете.
Уште ли треба да ти се разјаснува ?

Па уште у круг ке се вртеле, и демек ај боље вака, нека лажат, тоа ли го пропагираш тука ? Дечко, се изгуби, бајаги и тоа, а всушност индиректно и несвесно само потврдуваш дека и горде мора да сноси одговорност за ова убиство.

Не ме интересира она што јас или ти го знаевме за случајот
Поентата е што здружено и организирано, министер на МВР, директор на ДБК, премиер, имале пред и за време на истрага и судењето информации дека бил на должност, имале информации дека е обидувано да се заташка случајот, самите тие даваат насоки што и како да се каже што и како да се направи за да не дојде до политичка одговорност. Користат свои позиции да наредат што и како да се изјавува и како да се обликува вистината.ж
Малкумина од нас знат ваквите работи што значат во една Англија, Франција, Германија....
Пред недела две министерката во Хрватска даде оставка зато што подигнала пари за службен пат кој се одложил и наместо да ги врати веднаш сите пари, таа ги враќала преку картица постепено и на рати.
Ти веројатно ќе речеш “будала жена а бе министерка си, парите ќе ги вратеше“
Далеку сме ние од она природно чувство за правда достоинство и одговорност. Не си се движел во такви кругови не си знаел не си растел со такви луѓе. То се стекнува од најрано детство.

Каде?
КОга

CEQTJO1UUAA7Ihi1.jpg

11196323_811340248919889_1385528518338231028_n1.jpg

На Кајгана сила не се покажува....Одете излезете и покажете свој став пред Влада

Не ме интересира она што јас или ти го знаевме за случајот
Поентата е што здружено и организирано, министер на МВР, директор на ДБК, премиер, имале пред и за време на истрага и судењето информации дека бил на должност, имале информации дека е обидувано да се заташка случајот, самите тие даваат насоки што и како да се каже што и како да се направи за да не дојде до политичка одговорност. Користат свои позиции да наредат што и како да се изјавува и како да се обликува вистината.ж
Малкумина од нас знат ваквите работи што значат во една Англија, Франција, Германија....
Пред недела две министерката во Хрватска даде оставка зато што подигнала пари за службен пат кој се одложил и наместо да ги врати веднаш сите пари, таа ги враќала преку картица постепено и на рати.
Ти веројатно ќе речеш “будала жена а бе министерка си, парите ќе ги вратеше“
Далеку сме ние од она природно чувство за правда достоинство и одговорност. Не си се движел во такви кругови не си знаел не си растел со такви луѓе. То се стекнува од најрано детство.
Gi spomenuvash Hrvatska...no najblisku do vakva policiska brutalnost koja rezultira so smrt imashe skoro i toa nekolku sluchai vo USA. Dali vrvot na drzavata/policijata ( vo sojuznata drzava) prevzema odgovornost ili sherifot na gradot? Odgovornost...vo red no se znae koj! Ne velam deka ubistvo na chovek e mala rabota...naprotiv! No shto ako se menuva minister za vnatreshni, premier i vlada po sekoe ubistvo?! Znachi trebashe da se bara odgovornost od ministerkata i vladata i po ubistvoto shto go napravi onoj branitelot ( policaec li vojnik li vo Zletovo mislam beshe so kalashnikov, sega skoro)! Nemoze sa sekoja glupost na uniformirano lice da odgovara ministerot, premierot i vladata.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom