Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Tochno rabotel pod komanda.
Od transkriptot se gleda deka imal usna naredba a takva ne postoi!!
Koj da prevzeme odgovornost?!
Освен ако не си во можност да направиш временска машина, да се вратиш во моментот кога јанкуловска терала муабети по телефон каде самата потврдува дека имало усна наредба, која дефакто постоела, и кога би и рекол, Горде, види вака, за неколку години ЗЗ ќе почне да ви ги пушта муабетиве јавно, дај прави што ќе правиш ама на иво, мартин и остали кажи им никако по телефон да не потврдуваат дека постоела наредба и дека он таму бил службено ...
Е само во ваква ситуација, таа усна наредба денес не би постоела, а можеби и муабетиве за Мартин немаше ни да излезат на површина.

Ама кога самата министерка потврдува дека усна наредба имало, и дека Спасов таму бил службено, друже џабе ти е ... џабе. Некои работи не може да се спинуваат, нит да се ублажат, па вие најдобро треба да знаете дека вистината е ко шило бе. :) Нема бегање од истата, пред фактите и боговите молчат.

Od kaj znaesh ti dali snosel nekoj odgovornost vnatre vo mvr ili ne?
Posho neznaesh eve ke ti kazam...vo istiot moment promenet e urko i negovata kompanija i sankcionirani se soodvetno. Ama za toa vo mediumi nema normalno...A za ostavka na ministerkata peki.

Тоа што имало паралелни структури во институција со која она лично и персонално раководи, а истите не ги контролирала и поим немала што прават и какви наредби даваат, нема везе нели ?
Тоа што јавно лажела и манипулирала исто, нема везе, нели ?
Тоа што институцијата со која лично и персонално раководи 24 саати тврдеше дека не знае за убиство на плоштад, исто, нема везе нели ?

Eпа ете, ради таа калакурница и немање на контрола врз нејзината институција, дошло до наредба Спасов да биде таа вечер на Плоштад, и да убие младо дете, и тебе ти е чудно зашто оставка ? Таа кривично треба да одговара бе што не ти е јасно ?

ГЈ: А не бил на должност, така…овој?
СМ: Бил на должност, како не.
ГЈ: Бил, а?
СМ: Па бил на должност по усмена наредба, знаеш кога има такви настани обично се испраќаат да го обезбедуваат просторот. Не го обезбедувал Премиерот, туку просторот.
ГЈ: Да де да. Јавен ред и мир.

Како беше оноа, вистината е како шило ...

:toe:

p.s. @Brutus уште еден фронт на форумов ти се отвори, па среќно ...
На видеото што си го постирал,Груевски вика:
"Сакам да изразам згрозување од она што го прави А1,другите медиуми од пајажина,шпиц и СДСМ
"

Еве едно видео од А1,од тоа време,колку да се потсетиме од што тоа се згрозувал премиерот наш.

Сега ми стана јасно дека во мвр има паралелна полиција која може да даде усна наредба и затоа никој не сака да презеем одговорност а според логиката треба сите да преземтат одговорност и да си поднесат оставки.

Дете, директор на ДБК му вели на министер на внатрешни дека таму бил пратен со наредба.
И низ сите разговори се вели дека бил со наредба дека бил службено таму. Тоа го заташкаа го скрија. Ако ти знаеш податокот за некое криминално дело а го криеш - кривично одговараш. Ај да видиме сега со која инвестиција и нови вработувања ќе го покријат и овој настан....
Prvo ne sum dete.
Drugo ubavo prochitaj transkripti pa zbori, vaka samo drdrorish bezveze.
Oficijalna pishana naredba od oficijalen pretpostaven na esz nema! Ima usna naredba. Toj shto ja dal e sankcioniran po izvrshena vnatreshna istraga vo mvr!

Od kaj znaesh ti dali snosel nekoj odgovornost vnatre vo mvr ili ne?
Posho neznaesh eve ke ti kazam...vo istiot moment promenet e urko i negovata kompanija i sankcionirani se soodvetno. Ama za toa vo mediumi nema normalno...A za ostavka na ministerkata peki.

Прво, Урко беше и е никој и ништо во МВР. Само лично обезбедување на Груевски и беше тесно поврзан со влада поради легалниот рекет кој го имаа со Верче и Рамче (Лупус), се додека не му текна на Мијалков да направи своја агенција, со тоа што овие другиве отидоа у курац.

Не збори на празно. Поради убиствово, Урко, небитен во МВР бил отстранет од платен список на премиерот.

Прво, Урко беше и е никој и ништо во МВР. Само лично обезбедување на Груевски и беше тесно поврзан со влада поради легалниот рекет кој го имаа со Верче и Рамче (Лупус), се додека не му текна на Мијалков да направи своја агенција, со тоа што овие другиве отидоа у курац.

Не збори на празно. Поради убиствово, Урко, небитен во МВР бил отстранет од платен список на премиерот.
Ne se raboti samo za urko, tuku i za negovite pajtashi ubavo napishav! Komandantot na esz itn itn cela komandna struktura e sankcionirana i promeneta. E ministerkata ne e! A posle sé i prislushkuvanjava i upad vo sistemot na mvr....

Prvo ne sum dete.
Oficijalna pishana naredba od oficijalen pretpostaven na esz nema! Ima usna naredba. Toj shto ja dal e sankcioniran po izvrshena vnatreshna istraga vo mvr!
Санкцонирни се ситни риби
Останаа на власт оние кои ја направија таквата организација, ги поставиа тие луѓе на одговорни места и им дадоа власт вораце, знаеа дека имало наредба и тоа го премолчле па дури и криеле и заташкувале.
Кога народот- нивниот народ барал објаснувања и тврдел дека е полициска бруталност - тие лажеле и викале дек тој не бил на должност.
И тоа за тебе ОК?

Ne se raboti samo za urko, tuku i za negovite pajtashi ubavo napishav! Komandantot na esz itn itn cela komandna struktura e sankcionirana i promeneta. E ministerkata ne e! A posle sé i prislushkuvanjava i upad vo sistemot na mvr....

Не можам да тврдам ама мислам дека ниту еден командант не е променет. Тој надлежниот беше на судење ама му го ставија на Спасов, сам да го јаде стапот, сите се оградија од него.[DOUBLEPOST=1430841254][/DOUBLEPOST]Кажи ми кој од надлежните се санцкионирани?

Prvo ne sum dete.
Свесен си дека влегуваш во заблуди ?
Прво тврдеше дека нема заташкување односно го поставуваш прашањето што тука е заташкано, за да подоцна, во цитатов погоре велиш дека има усна наредба, што под дифолт значи дека спасов таму не е како цивил, како што тврдеше јанкуловска ( ете го моментот кој е заташкуван ), туку таму е службено, како што самата јанкуловска признава во телефонските разговори, но не и пред целокупната јавност.

Ова под дифолт значи дека она МОРА да превземе одговорност, за низа работи во тој период, вклучувајќи ја и оваа, инаку никогаш она ова немаше да го крие, постави го прашањето, зашто не излезе во јавност да каже дека он е службено таму, дека наредбата ја дал тој и тој ? Запрашај се зашто тоа е, клучен термин, ЗАТАШКАНО.

Санкцонирни се ситни риби
Останаа на власт оние кои ја направија таквата организација, ги поставиа тие луѓе на одговорни места и им дадоа власт вораце, знаеа дека имало наредба и тоа го премолчле па дури и криеле и заташкувале.
Кога народот- нивниот народ барал објаснувања и тврдел дека е полициска бруталност - тие лажеле и викале дек тој не бил на должност.
И тоа за тебе ОК?
Ne e ok!! Sekako.
No! Oficijalno ne bil na dolznost poradi nemanje na soodvetna PISHANA naredba od soodveten pretpostaven! Ajde od druha strana...ako izjavea deka bil na dolznost vednash ke se pobarashe odgovornost od direktniot pretpostaven! Toj pak (100% togash prv pat ke slushnel deka izdal takva naredba) i ke kaze ne e tochno ne sum dal takva naredba! I shto posle? Zatoa se kaza deka ne bil na dolznost OFICIJALNO. A ubiecov lezi zatvor! Usniot naredbodavatel e sankcioniran i pretpostavenite na ubiecov se sankcionirani poradi nemanje kontrola vo svojot sektor!

Се потсетив што сум пишал на 12 јуни 2011 и со тој коемнтар ти реплицирам. Ак осакаме да имаме барем 50% правна држава како што се шведска, данска и др. тогаш мора законот да важи за сите инаку делата ќе се повторуваат.

Член 135 од Кривичниот Законик :
(1)Тој што немоќно лице кое му е доверено или за кое е должен да се грижи, ќе го остави без помош во прилики опасни за животот или здравјето, ќе се казни со затвор од три месеци до три години.
(2)Ако оставеното лице поради тоа го загуби животот или е тешко телесно повредено или здравјето му е тешко нарушено, сторителот ќе се казни со затвор од една до пет години.

Член 136 ( неукажување помош ), Кривичен законик :
Тој што нема да му укаже помош на лице кое се наоѓа во состојба на опасност за животот, иако тоа можело да го стори без опасност за себе или за друг, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.

Значи протестот е и за тие што гледале другите полицајци а не пружиле помош. Значи според законот сите полицајце што биел тамо треба да бидат осудени.

Не можам да тврдам ама мислам дека ниту еден командант не е променет. Тој надлежниот беше на судење ама му го ставија на Спасов, сам да го јаде стапот, сите се оградија од него.[DOUBLEPOST=1430841254][/DOUBLEPOST]Кажи ми кој од надлежните се санцкионирани?
Jas ti tvrdam! Nemorash da mi veruvash fala bogu.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom