Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
прекратена е добро,а отфрлена првпат слушам,а за законот СТРПЕТЕСЕ за една недела треба да се дознае(ДАЈ БОЖЕ РАДОСНИ ВЕСТИ),плус ко на сите да ви се брза.некои работи не се едноставни празници се,оние што се напикани во државни институции знаат што е тоа ПРАЗНИК но ние е****те не знаеме....ЛУГЕ ПОМОЛЕТЕ СЕ ЗАПАЛЕТЕ СВЕКА за всички да добиеме бг. пасапортче,можеби вие не знаете колку вреди но јас имам видено/осетено колку вреди и што може да направи....СО ГОСПОД НАПРЕД.АМИН
CUL TE GOSPOD BRATU .DAJ BOZE DA VSICKOTO BIDE NA RED.[DOUBLEPOST=1430755635][/DOUBLEPOST]
Немa дa биде фер и нoвиoв зaкoн aкo нaпрaвaт сaмo сo први брaтучеди и рoдители дa мoже дa се извaди, тие први брaтучеди и рoдители дa не извaдиле држaвјaнствo сo дoкaжувaње нa пoтеклo случaјнo, 90% oд нив имaaт извaденo сo деклaрaцијa...требa требa дa се прoдoлжи сo деклaрaцијa, нели сме еднo истo, нели нa исти јaзик збoриме, нели зaеднo сме се бoреле, нели имa дoкaзи зa тoa вo aрхивите...
PA SEGA E TAKA ISTIOT LI ZAKON KE GO PREGLASUVAAT TOGAS NE IM TREBA NOV ZAKON ISTIOT KE OSTANE.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Немa дa биде фер и нoвиoв зaкoн aкo нaпрaвaт сaмo сo први брaтучеди и рoдители дa мoже дa се извaди, тие први брaтучеди и рoдители дa не извaдиле држaвјaнствo сo дoкaжувaње нa пoтеклo случaјнo, 90% oд нив имaaт извaденo сo деклaрaцијa...требa требa дa се прoдoлжи сo деклaрaцијa, нели сме еднo истo, нели нa исти јaзик збoриме, нели зaеднo сме се бoреле, нели имa дoкaзи зa тoa вo aрхивите...
Овде на форумов е сто пати кажано и покажано (и од мене и од други), ама прашањата се повторуваат. Предложените законски измени предвидуваат олеснување за сите, дури и за оние што немаат братучеди или други роднини со пасош. Ама не сакате да читате, што да ви правам.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
А кога ќе се појави бројчето и ете пишува дека си одобрен,што потоа?
Има некоја дата кога треба да идеш или (јас пред министерството видов еден ред луѓе кои беа без термин и чекаа нешто)?
Na samata web strana na ministerstvoto za pravda otkako ke go dobies ukazot ima opcija za elektronsko zakazuvanje.Toa treba da se popolni i da se otpecati i voedno toa e vleznicata vo ministerstvoto za pravda.Vo ministerstvoto za podignuvanje na drzavjanstvoto rabotaat ponedelnik,vtornik i sreda od 9 do 12 casot.Mnogu vazno e toa sto prvo gi prozivaat da vlezat tie sto imaat zakazano elektronski za toj den bez razlika na casot na koj zakazale.Znaci tie imaat prednost.Jas koga bev imase guzva (osven od kaj nas imase mnogu i od Moldavija) i sreka sto stignavme porano i cekav 3 casa za da vlezam.Nekade vo 11.15-11.30 casot koga veke nema takvi sto zakazale elektronski pocnuvaat da pustaat po dvajca.Zatoa dokolku nekoj nema zakazano elektronski najdobro da planira da fati red porano i da e megu prvite koi stignale pred ministerstvoto za pravda.

Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
Овде на форумов е сто пати кажано и покажано (и од мене и од други), ама прашањата се повторуваат. Предложените законски измени предвидуваат олеснување за сите, дури и за оние што немаат братучеди или други роднини со пасош. Ама не сакате да читате, што да ви правам.
Sorry Имaв предвид aкo тие измени кaкo влaдеење нa јaзик и деклaрaцијa зa сaмoсoзнaние не ги изглaсaaт зoштo мнoгуминa нa фoрумoв кoментирaa декa тие предлoзи мoже дa ги oтфрлaт т.е предлoг зaкoнoт дa претрпи прoмени

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Јас имам бугарски пасош, ме интересира дали сопругата моја може да поднесе документи за бг пасош?

Каква е процедурата?

За децата утре ден? Ваљда не е сложено, или?
Колку што ми е познато, сопругата треба најмалку 3 години додека сте во брак да живее и работи во Бугарија за да има право да поднесе барање на тој основ. Не може сопругата да докаже бугарско потекло со твоето државјанство, не сте роднини, жената може да добие само по пат на натурализација. За децата нема да биде проблем, тие ќе добијат.

Последно уредено:
Член од
4 мај 2015
Мислења
25
Поени од реакции
45
сите што имате документи од дедо,баба,не чекајте на дополнителна проверка,туку однесете ги кога одите на интервју,ќе си го скратите чекањето за неколку месеци

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Sorry Имaв предвид aкo тие измени кaкo влaдеење нa јaзик и деклaрaцијa зa сaмoсoзнaние не ги изглaсaaт зoштo мнoгуминa нa фoрумoв кoментирaa декa тие предлoзи мoже дa ги oтфрлaт т.е предлoг зaкoнoт дa претрпи прoмени
A ti na kogo povece mu veruvas, na momentalnata vlast koja sto go dala predlog-izmena na zakonot ili na lugje koi sto ovde proizvolno, nivniot monkey-mind si dava odgovor od rakav? Ubavo ti odgovorija lugjevo od forumov so preporaka, decko, citaj, prosvetli se, koristi ja svojata inteligencija i logika.[DOUBLEPOST=1430808781][/DOUBLEPOST]Народно С'брание@NarodnoSabranie

Заседание на 07.05.2015 от 14:30 на Комисијата по политиките за б'лгарите в чужбина http://GovAlert.eu/4q1

ДНЕВЕН РЕД:

1. Изслушване на заместник-минист'ра на в'ншните работи г-н Румен Александров по повод проблема на БКПО в гр. Прага.

2. С'стојание на подготовката на хуманитарната помошт за Украјна, както и проблеми с издаването на визи и получаването на статут за пребиваване в Б'лгарија по отношение на б'лгарите в Украјна.

3. Разни

http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/sittings/ID/7459

Последно уредено:
Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Za pocetok posle Baniranjeto, samo moe mislenje e deka ova ne e glasanje za nas, ako znae nekoj nesto poveke okolu toa neka pishe, inaku od drug posreduvac doznav deka do 12ti ovoj mesec ke se sredelo sve!!

Attachments

Член од
20 октомври 2014
Мислења
27
Поени од реакции
19
Jas bev na dopolnitelna proverka odnesov dokument Od dedo pa statusot mi se mena vo Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции. I eve Veke 4 meseci mi e vaka dali e mozno tolku vreme da se ceka???[/quote

Jas cekam 3 meseci. Ist slucaj sum kako tebe. Neznam zosto e tolku zakoceno

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
A ti na kogo povece mu veruvas, na momentalnata vlast koja sto go dala predlog-izmena na zakonot ili na lugje koi sto ovde proizvolno, nivniot monkey-mind si dava odgovor od rakav? Ubavo ti odgovorija lugjevo od forumov so preporaka, decko, citaj, prosvetli se, koristi ja svojata inteligencija i logika.[DOUBLEPOST=1430808781][/DOUBLEPOST]Народно С'брание@NarodnoSabranie

Заседание на 07.05.2015 от 14:30 на Комисијата по политиките за б'лгарите в чужбина http://GovAlert.eu/4q1

ДНЕВЕН РЕД:

1. Изслушване на заместник-минист'ра на в'ншните работи г-н Румен Александров по повод проблема на БКПО в гр. Прага.

2. С'стојание на подготовката на хуманитарната помошт за Украјна, както и проблеми с издаването на визи и получаването на статут за пребиваване в Б'лгарија по отношение на б'лгарите в Украјна.

3. Разни

http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/sittings/ID/7459
Pak ne e na dneven red KATASTROFA

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
сите што имате документи од дедо,баба,не чекајте на дополнителна проверка,туку однесете ги кога одите на интервју,ќе си го скратите чекањето за неколку месеци
Nee tocno ako zemas proizhod so toj document na proizhodot ubavo si pisuva vrz koja osnova e izdaden toa znaci nema potreba da nosis star document na intervju taka posrednikot mi kaza e sega ubavo e i pozitivno dokolku gi pokazes na intervju starite dokumenti sekako nema da smeni nisto vo vrska so cekajneto kazano e oti se ceka od godina do godina i nekoj mesec plus i toe nema nikoj da zema za pomalce od godina :)

Член од
6 март 2015
Мислења
16
Поени од реакции
10
Sredinata na dekemvri podnesov za proishod vo konzulat bitila so dokumenti za poteklo uste nema odgovor dali nekoj ima nekakva informacija koga da ocekuvam posle sakam da prodolzam so posrednik vo sofia fala

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
форумџии мала помош ако може.....да ми помогнете да ми кажете според вас кој ми е точниот број на досието(од прикачената слика). Јас си го проверувам како **878, но ме мачи таа седмицата помеѓу осмиците. на подолниот број јасно се чита бројот и седмицата е речиси идентична како бројот помеѓу осмиците, некако лошо е запишано и не сум сигурен, некако ич не ми личи дека е **888...фала ви многу

Attachments

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
форумџии мала помош ако може.....да ми помогнете да ми кажете според вас кој ми е точниот број на досието(од прикачената слика). Јас си го проверувам како **878, но ме мачи таа седмицата помеѓу осмиците. на подолниот број јасно се чита бројот и седмицата е речиси идентична како бројот помеѓу осмиците, некако лошо е запишано и не сум сигурен, некако ич не ми личи дека е **888...фала ви многу
878 definitivno e :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom