Гинеколошки прегледи

Член од
18 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
14
Е уште така да ми рече в земја пропаѓам :kesa: Наскоро ќе биде и мојот прв пат на гинеколог да појдам, но сигурно кај женско...едноставно неам муда кај машко да појдам :kesa: После тоа одма пишам на темава:smir:
мислам дека е подобро да одиш кај машки гинеколог.......шознам....некако по природно ми иде......мислам дека за да ги рашириш нозете.....и некој од близу да те гледа.....+ на светло ....некако повеќе му личи на машкото....:smir:

истото ова да го направиш пред жена гинеколог......би ти било незгодно.....верувај ми:pipi:

како и да е........:kesa::nesvest:..........:vozbud:

Б

БејбиГрл

Гостин
мислам дека е подобро да одиш кај машки гинеколог.......шознам....некако по природно ми иде......мислам дека за да ги рашириш нозете.....и некој од близу да те гледа.....+ на светло ....некако повеќе му личи на машкото....:smir:

истото ова да го направиш пред жена гинеколог......би ти било незгодно.....верувај ми:pipi:

како и да е........:kesa::nesvest:..........:vozbud:
Демек позгодно е пред машко да ги шириш нозете:pos:
Секако ќе биде непријатно и незгодно, особено ако одиш прв пат, а дали е машко или женско нема веза, битно е како ќе се однесува спрема тебе

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Значи матичен гинеколог ми е машко, на 6 месеци идам горе во ГАК таму ми е женско, двајцата се топ, нема везе пол битно е да се професионалци и стручни или шо би рекле фат да имаат, јас лично ептен сум задоволно од двајцата, значи престручни и епрен грижливи и секогаш пазат да не те усрамат или загрижат претерано, така ако сакате можам да ви ги препорачам по пп се разбира:smir:

Член од
18 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
14
Демек позгодно е пред машко да ги шириш нозете:pos:
Секако ќе биде непријатно и незгодно, особено ако одиш прв пат, а дали е машко или женско нема веза, битно е како ќе се однесува спрема тебе
да де.............баш така...........хахаххахаха

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
јас сум бил на гинеколог само со жена ми.во првата бременост не испуштив ни еднаш да не отидам со неа на преглед.ногу ми беше интересно да гледам на ехото докторо ни објаснува шо и како ...малку ми беше смешно на вагиналниот преглед и докторо прво праша дали може да го направе и гледа у мене??и му викам терај си ти работата се по ред (па помислив си колку ли само жени он е видел па ако дојде до мојата :)..али немавме гајле и јас и жена ми.после тоа на наредните пргледи ми дозволуваше и јас да погледнам внатре (прво се става една ,како штипка е и долгнавесто налик на пенис во вагината се шири и после со некаков апшарат со инфраред внатре се гледа се ) и жена почна дам е вика ДОКТОРЕ :toe::toe::back:

Член од
28 септември 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Sakam da ve prasam dali ce moze nekoja da mi kaze koi se cenite na pregledite vo ginekoloskive ordinacii poso prvat mi e da odam i isto sakam da prasam dali e ista cenata so zdravstveno i bez zdravstveno osiguruvanje?Fala odnapred:smir:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.896
Поени од реакции
20.573
Sakam da ve prasam dali ce moze nekoja da mi kaze koi se cenite na pregledite vo ginekoloskive ordinacii poso prvat mi e da odam i isto sakam da prasam dali e ista cenata so zdravstveno i bez zdravstveno osiguruvanje?Fala odnapred:smir:

Знам дека со син картон ехо е 300ден, а пап брис е 200 ден,(барем кај мојов гинеколог), а без картончиња е бааги поскапо, искрено незнам баш точно колку, ми се чини дека ехото само чини 500ден, но најубаво е да си прашаш по телефон, таму каде што ќе одиш на преглед и ќе ти кажат, за да си понесеш доволно пари:smir:

Член од
26 јануари 2008
Мислења
104
Поени од реакции
3
препорачајте некој добар гинеколог да си го изберам за матичен и да си одам редовно на пргледи. фала

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.896
Поени од реакции
20.573
препорачајте некој добар гинеколог да си го изберам за матичен и да си одам редовно на пргледи. фала
Еве пошто ти е прв пат ти препорачувам да одиш кај доктор Горан Димитров, Клиника за Гинекологија и Акушерство, прекрасен доктор, и нема да те здрви, доста е духовит башка, но прво треба да се јавиш и да си закажеш термин, бидејќи имаа бааги голем ред:smir:

Мисирков благодарам, за опширново излагање за вагинален преглед, доста често се соочуваме со истиот..

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Дали може некој дали во Македонските клиники се прави ректален-вагинален преглед или само вагинален?

Ако не, зошто не?

На Запад доста потенцираат и ректален преглед (второто видео погоре).

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
Добро, какво е тоа „лошо искуство” од Гинеколог?
Што се случило толку страшно? По втор пат прашувам.
Лошо е благ збор за моето искуство.....кошмар....
и се почна вака.....се деси околу 00.30 и имав болки во десниот дел на стомакот и ми се кочеше десната нога, па затоа отидов у градска, таму не беа сигурни дали се работи за слепо црево или за јајник па ми рекоа да идам на гинеколог...ми ставија инјекција и ја поминав ноќта.сабјлето отидовме у Државна на гинеколог...талентот од гинеколог не знаеше што ми е...3 пати ехо ми праеа и ми дадоа милион дијагнози:бременост, ванматерична бременост, циста, превртен јајник и на крај на мајка ми и рекоа АЈ ЌЕ ЈА ОТВОРИМЕ ПА АКО Е СЛЕПО ЦРЕВО ЌЕ ГО ИЗВАДИМЕ АКО Е ЈАЈНИК И НЕГО ЌЕ ГО ВАДИМЕ.....иам 20год како може јајник да ми вадат....и за моја среќа, дочекавме и втора смена у државна па дојде друг гинеколог,и на стара слава на мама кој порано рботела у Државна,малку повеќе се ангажираше околу мене, некои испитувања, и на крај испадна дека сум го настинала јајникот и дека не е ништо страшно и со терапија и мирување ми помина за 3-4 дена....битен момент е што крвната слика што ми ја направија у Градска немаше врска со таа од Државна и на резултатот стои бактерија-нешто!!!!:tapp: на крај си отворив картон кај друг гинеколог (проверен) и сеа планирам редовно да си одам на прегледи!!!!!!! е ова беше стварно лошо искуство, најискрено се надевам и се молам да не ми се деси пак!!!!

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
Хммм ... прилично интимна работа е, ама ај поопшто да ти доловам ... ради неписменост нивна знаат да тераат на неколку пати да се оди за да направат прегледи ... демек така треба, а нема врска! ... прегледите се во полуотворена соба ... значи кој сака влегува кој сака излегува, милион сестри внатре башка, нема никаква наметка, па ако си во панталони шетај се гола ако немаш друга работа ... затоа се оди со сукња, незнаеш што ќе те снајде ... се дерат многу некултурно ако кажеш дека не би се соблекла пред луѓе ... а прегледот, кога ќе дојде конечно, е повеќе од болен и грдо ќе звучи ама насилнички и исто битна работа, покрај толку помошни средства и апарати на крај бута раце и незнам да кажам што правеше ... тоа ако те интересира на гинеколог прашај:)
После тие неколку прегледи, неколку дена осеќав така убава болка која што ми се повторува секој месец кога ми се тетките на гости. :kajg:
Значи не тоа што си боли и што треба ... нахнадно уште една болка што убаво ја памтам дека ја осетив од гинеколог прв пат. Така да, ќе треба со масло да ме масираат за да појдам јас пак на гинеколог, освен како што кажав пу пу пу ако крајно се мора.

Да не се разбереме погрешно, тоа ми се случи Чаир на гинеколошко (таму ме упатија), не е така и на приватен гинеколог знам, ама стравот е голем, је*и га.
..ова ме плаши многгу..хаха...младо сум си..и нема уште причина за идење..инаку за неколку години и тоа ќе го биде..хих...:toe:

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Дали може некој дали во Македонските клиники се прави ректален-вагинален преглед или само вагинален?

Ако не, зошто не?

На Запад доста потенцираат и ректален преглед (второто видео погоре).
Se pravi najcesto za dijagnosticiranje na cancer na debelo crevo inace ne veruvam deka odi kako rutinski pregled kako sto e vaginalniot ,inace se vika kolposkopija mozebi si slusnal

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
1
jas najverojatno sum hit zosto ednas se resiv da odam i na kraj pobegnav.prvo i prvo tamo sestrite mi se derea, sto si zastanala vamo znaes kaj treba da odis bla bla a ne gledaat deka sum devojce i nemam iskustvo so ginikolozi, nesakaat nisto da ti objasnat i onaka ako prasas odma si maza i se odnesuvaat so tebe kako "sto se zamisluva ovaa" a ustvari jas ne barav poseben tretman tuku nekoj samo da mi kaze sto kako kade.katastrofa se.plius uste ako si od pomal grad kako jas site ke doznaat sto ti e.kako ti
sepak mora da se odi

Kajgana Shop

На врв Bottom