Возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата tomsaso
  • Време на започнување Време на започнување
Да, совозачот треба да има најмалку 25 години, и да не спаѓа во групата на „возач почетник“, односно да има најмалку 2 години возачко искуство.

Останатото е:
Возач почетник е секој оној кој што нема наполнето 2 години од земањето на возачката дозвола, и секој кој што сеуште нема наполнето 21 година.

Единствен случај во кој што треба да чекаш 3 години за да не спаѓаш во категоријата „возач почетник“ е доколку положиш на 18 години, бидејќи по закон треба да имаш најмалку 21 година за да не си возач почетник, така да тоа е единствен случај во кој што се чека 3 години, во сите други случаи се чека по 2 години за да не спаѓаш во почетниците.

Исто така од 23 ч. до 5 ч. наутро несмее да се вози сам, односно несмее да се вози без придружба која што треба има најмалку 25 години, и не треба да спаѓа во категоријата возач почетник (односно има најмалку 2 години возачка дозвола).

И исто така, несмее во ниеден случај да се вози автомобил појак од 100 коња - односно пресметано во киловати, тоа е 75 киловати.

Сменет е,само 2 години искуство треба да имаш за да не си почетник.Значи ако си положил на 18,на 20 си веќе искусен возач односно не си почетник.Не треба совозачот да е 25+години,туку да има само 2 години искуство,значи јас со 19,ако се возам со некој што има 2 години искуство,пример 20 години има,смеам да возам после 23:00

во Хрватска има ограничување и со коњски снаги на патничкото возилото кое смее да го управува млад возач, незнам дали и кај нас има таква клаузула...

во Хрватска има ограничување и со коњски снаги на патничкото возилото кое смее да го управува млад возач, незнам дали и кај нас има таква клаузула...
и тука е така.

Како кажуваш,како Хрватска Америка да е.

, drugo e, kaj niv toa sekojdnevno se srećava vo mediumite, kaj nas mediumite ne pišuvat detali
Што се сречава бе у медиумите ? кај си видел ти дека не пишуват детали медиумите тука ? од кај си ти ?

Што се сречава бе у медиумите ? кај си видел ти дека не пишуват детали медиумите тука ? од кај си ти ?
јас во наши медиуми еве сега прочитав пред некој ден за деца од 14-15г што возеле коли во Тетово -Гостивар.. а друго, овој 20г со туарегот што згази 16г момче сигурно е стар возач или туарегот да не е силно возило ??

јас во наши медиуми еве сега прочитав пред некој ден за деца од 14-15г што возеле коли во Тетово -Гостивар.. а друго, овој 20г со туарегот што згази 16г момче сигурно е стар возач или туарегот да не е силно возило ??
а во словенија не возат такви коли малолетници а ? и дрогата е недозволива па имаш милион луѓе што ја користат.Ако е забранета со закон,не значи дека сите го почитуваат законот.Колкава малоумност,ццц...

Дали може возачка од Дубаи, да се замени со Македонска возачка?

Da ;)

Sent from my SGH-T959D using Tapatalk 2

можеш да ми објасниш околу возачката од ДУБАИ? колку те чинеше ? и како се полага ?

Ме фати околу 1.200 евра од почеток до крај. Се полага многу поедноставно од колку кај нас, и те учат многу повеќе. (Пример, искачаш на автопат 4 часа и возиш со 120км на час). Тестовите се електронски, и имаш ептен малце прашања повеќете се околу правилата.

:-)

Ме фати околу 1.200 евра од почеток до крај. Се полага многу поедноставно од колку кај нас, и те учат многу повеќе. (Пример, искачаш на автопат 4 часа и возиш со 120км на час). Тестовите се електронски, и имаш ептен малце прашања повеќете се околу правилата.

:)
Ти се уарни тебе таму,браво браво :)

:)
Klku traat casovite ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom