13 семејства кои владеат со светот

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
со планетава господари лиќно и персонално злото

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.902
со планетава господари лиќно и персонално злото
Блиску си не си далеку... Илуминатите верувале во Јуда и Луцифер и правеле окултистички обреди низ целата историја на нивно официјално и неофицијално владеење.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Илуминатите верувале во Јуда и Луцифер и правеле окултистички обреди низ целата историја на нивно официјално и неофицијално владеење.
Дете, оди бре цртај боенки. Верувале во Јуда и Луцифер.....:tapp:

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.902
Дете, оди бре цртај боенки. Верувале во Јуда и Луцифер.....:tapp:
Не го тврдам јас тоа затоа го напишав мислењето во форма "верувале, правеле...." сум сретнал од повеке извори досега каде пишуваше дека е вистина се разбира дека гледам со резерва на тоа гледаш не го прифатив за свој став, но и не гарантирам дека е невозможно... Неутрал разбираш :) Иначе те замолувам да ми дадеш (пошто ја појма немам за овие тајни друштва нели) комплетна слика на тоа кои се они, што се они, што прават-работат они, историјата нивна и потеклото итн. Значи една типична комплетна слика немора детално... Ако навистина знаеш за нив и ги споделуваш толку јавно должен си и да објасниш за нив кога некој нешто незнае или го интересира не по дифолт да го вреѓаш и исмејуваш. И сакам да те прашам најсериозно... Ти си дел од некоја гранка на овие тајни друштва ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Иначе те замолувам да ми дадеш (пошто ја појма немам за овие тајни друштва нели) комплетна слика на тоа кои се они, што се они, што прават-работат они, историјата нивна и потеклото итн. Значи една типична комплетна слика немора детално... Ако навистина знаеш за нив и ги споделуваш толку јавно должен си и да објасниш за нив кога некој нешто незнае или го интересира не по дифолт да го вреѓаш и исмејуваш.
Има тема за Илуминатите, ако ја следиш ќе видиш дека токму тоа и го имам направено. Споделено информации, предложени книги, дискусии и што уште не.
Тоа што иритира е што човек се труди, троши време, енергија и ентузијазам да објасни, и ќе дојде некој како тебе, и ќе ја врати целата дискусија на почеток затоа што го мрзело да прочита или затоа што решил да ги игнорира аргументите.
И сакам да те прашам најсериозно... Ти си дел од некоја гранка на овие тајни друштва ?
Момче, на секој профил има иконче на кое пишува - "Информации", го кликнуваш и читаш што пишува за членот кој те интересира. Е сега, не секој има напишано информации за себе, но јас имам. Треба да научиш дека ако не побараш, нема да најдеш, ако не се интересираш, нема да дознаеш, ако не си скептичен, ќе веруваш во секоја глупост и бесмислица. Млад си, ти се простува за тоа, но еднаш ќе мораш да почнеш.
Да ти одговорам на прашањево, да јас сум иницијант во Ordo Templi Orientis, повеќе за ОТО имаш овде: Link

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.902
Има тема за Илуминатите, ако ја следиш ќе видиш дека токму тоа и го имам направено. Споделено информации, предложени книги, дискусии и што уште не.
Тоа што иритира е што човек се труди, троши време, енергија и ентузијазам да објасни, и ќе дојде некој како тебе, и ќе ја врати целата дискусија на почеток затоа што го мрзело да прочита или затоа што решил да ги игнорира аргументите.

Момче, на секој профил има иконче на кое пишува - "Информации", го кликнуваш и читаш што пишува за членот кој те интересира. Е сега, не секој има напишано информации за себе, но јас имам. Треба да научиш дека ако не побараш, нема да најдеш, ако не се интересираш, нема да дознаеш, ако не си скептичен, ќе веруваш во секоја глупост и бесмислица. Млад си, ти се простува за тоа, но еднаш ќе мораш да почнеш.
Да ти одговорам на прашањево, да јас сум иницијант во Ordo Templi Orientis, повеќе за ОТО имаш овде: Link
Одлично (y)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А јас ко ти велев дека постојат вампири и дека црквата има техники оружја и специјално обучени особи за борба против нив - се смееше и негираше
Ај да не ја расипуеме темава, можи?...

Патем кажано, вампири навистина не постојат, оти авторот од текстот прави јасна дистинкција на поимот „вампир„ и неговото традиционално (и погрешно) толкување, односно авторот од текстот јасно укажува на непосредната поврзаност на демонските појави и објави со точното толкување на поимот „вампир„.

Kajgana Shop

На врв Bottom