Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Ама е сушен периодов за филмови. Го пуштив филмот на Коста Гарвас Le Capital ама доста слабо
Не е сушен перидот брат

Филмови има увек треба да се ринат

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.125
Nemam net doma i snosti si pustam tv.

Epizoda twilight zone.
Irrevirsible.
Antichrist.

Sea pustam gledam Melancholia.
Posle reprizno pak Irrevirsible. Pustajte cinemania kaj 3.

Ovoj na gaspar bolen film upm.. toas izgleda gleav stalno vakvi i ne mi ostavi impakt. Snosti mi se zgadi.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.342
Поени од реакции
30.698

Epizoda twilight zone.
Irrevirsible.
Antichrist.

Ovoj na gaspar bolen film upm.. toas izgleda gleav stalno vakvi i ne mi ostavi impakt. Snosti mi se zgadi.
Па ти и репризно си го глеал. Нормално дека ќе повраќаш после. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.125
Па ти и репризно си го глеал. Нормално дека ќе повраќаш после. :D
greska sum pisal ednas mi bese i nekna pak..
toa snosti repriznoto so go davaa ne mozef :D
pisav za ako saka nekoj..

melancholia od druga strana sekoj sto ne go sviga.. ne posvetuva dovolno vnimanie na gledanje

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.317
Кога видов дека Human Torch е црнчуга,

- Прво беше ова .. :confused::cautious:o_O:tapp::busi::facepalm::boksix::ban:
- А после ми текна на сценава ! :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Се разочарав и јас со ова црнчугава, а и сите ми имаат некако baby face, независно од тоа што имаат по 28-30 години.

BTW :bravobe::zver:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067

Epizoda twilight zone.
Irrevirsible.
Antichrist.

Не знам Tring Max и Tring Fantasy дали ги имаш ама откинуваат со филмови, добра опција кога немаш нет или немаш идеја што да симнеш. На Fantasy во последниве 2 недели поминаа Alien, Independance Day, Star Wars Ep II и ред други. Вчера го даваа Solomon Kane и The Day the Earth Stood Still а на Max-от даваат посериозни филмови, драми, трилери и сл.

Албански се каналите ама звукот е во оригинал без алб превод. Превод има на ретко на македонски на Max али боље да нема.

Право откритие ми се каналиве. :D

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Се разочарав и јас со ова црнчугава, а и сите ми имаат некако baby face, независно од тоа што имаат по 28-30 години.

BTW :bravobe::zver:
И мене од прва ми беше ВТФ, кога видов дека малишани се во прашање (не е ова power rangers ебате), ама пред некоја недела наидов на овој трејлер ривју - Типот детално објаснува дека станува збор за origin story, адаптирана од стрипот Брајан Мајкл Бендис (big gun во Marvel comics) и подробно го објаснува трејлерот.

Изгледај го ако те занима повеќе ..

W

wicked_1

Гостин
mene melancholia mi e po bliska do srce.. antichristov me plasi samo niv bi im gi smenil mestata

nymphomaniac kako go ocenuvas i rangiras?
Nema nikakva tezina, ne vidov multilayered scenario. Vizuelno neli e dosta ekstremen, ama poblizok e na Noe filmov nego na Trier, so isklucok na kamerata poso kaj Gaspar Noe bi bila poveke haoticna, seto sho ostanuva e tipicen Gaspar Noe film. Spored komentarite na dobar del od tie sho go imat izgledano avtomatski go vmetnuvaat u arthouse neli, cisto od respekt kon Trier, za mene ovaa e los obid. So vakvi filmovi (Begotten, Salo, Even Dwarfes started small, Srpski film itn.) i vakvo kvalifikuvanje se meshaat eksperimentalnoto kino i arthouse-ot, i neopravdano zemaat primat nekoi reziseri.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
хаха

[DOUBLEPOST=1429888435][/DOUBLEPOST]
^Опаа некој нов интернет има, да си частиш
Нопе уште го јадам нетот на комшијата и мислам уште долги години ....

а инаку ме мрзи да симињам големи филмови плус хардискот

Последно уредено:

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Ама е сушен периодов за филмови...
Мене во прав момент ми се погоди периодов, таман да го истерам Бондатонот и филмовите на Хичкок.

Инаку си уживам во Бонд филмовиве.
On Her Majesty's Secret Service е многу потценет бре луѓе... ок, признавам Lazenby е катастрофа, ама сѐ останато (бар мене) ми беше топ. Дури и на Конери му било криво што одбил да глуми во делов...

Веќе и на сон почнаа да ми се вртат Бонд филмови. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom