- Член од
- 7 октомври 2014
- Мислења
- 513
- Поени од реакции
- 1.007
Taka e sekade kaj sto se vrabotuvas ti odbivaat od platata za zdrastveno i nema potreba od takvi kartici i vo vrska so pasosot normalno deka ako ja napusti drzavata so mkd pasos togas ke treba za 3 meseci da se vrati pa da pojde so bugarskiot pasosМислам дека да, зошто ако правш влез во Еу со македонскиот, мора за 90 дена да ја напуштиш државата..... откако ќе си го земеш пасошот само на македонска граница го даваш македонскиот, а на сите останати граници го подаваш бугарскиот..... ама сепак убаво распрашај се како иде работава...... Инаку тоа со здравствената картица , немаш гајле. Во Германија, чим се вработиш автоматски ти се одбива од плата за здравствено, и по пошта ти праќаат картица. Верувам и во Белгија е некој сличен принцип/ Среќно![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Jas mislam deka mozes da zapocnis procedura za da ne gubis vreme I taka odkoga ke apliciras prv pat ke cekas nekojsi 7 do 9 meseci a do togas ke se znaaat izmenite na zakonot za bg pasosite i ako e vo pozitivna nasoka sto 99,9% taka kee togas kesi prodolzis so procedurataИмам и јас едно прашање ?? Колку е сигурно сега да се вади БГ пасош ?? Дали да почнам процедура или не ?? Знам дека е стегнато сега ама искуства ?? Фала ви !!
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)