Прашања за Исламот III

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Од мене барем ќе здивнете. Од сега, прекинувам да се расправам со вас на овие теми.
Многу здравје.
Бериче друже стари,жалам што е така. Ти посакувам што поскоро од твоето срце да се истргнат предрасудите за исламот и омразата кон муслиманите.
и ако си од вмровците на јове кекеновски, што побрзо да излезат бомбите за смилковско па да видиме конечно како велат бошњаците: Чија мајка црну вуну преде :)
Се најдобро, поздрав.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Јас не се срамам, бидејќи нема од што да се срамам, а тоа што ти го пишуваш се куп лаги извадени од контекст.

1. Се поставува прашање од било кого, без разлика на верата.
2. Прашањето се одговара само од Исламски верник, пожелно од некој кој стварно знае да одговори.
Пофторно лажеш, пофторно се обудуваш да правиш некакви "лаги" или ти "изведени контексти".
Јасно е како ден!
Убаво читко пишува
http://www.sunnah.com/urn/2211390

Then the Prophet, may Allah bless him and grant him peace, opened his mouth and put his tongue in his mouth. Then he said, O Allah, I love him, so love him and the one who loves him!'"

"Тогаш пророкот, да го Аллах благослови и да му даде мир, ја отвори својата устата и го стави јазикот во неговата устата."

- Твојот обид на оваа прашање да одговориш со некој Блог беше смешно.
Таму пишува дека Мухамед му го сисал јазикот на внук му поради пустињата за да не умре од жед, а убаво пишува дека тие се во градот и во џамијата.

Значи без икаква причина во сред џамија Мухамед го сисал јазикот на неговиот внук.

Ти дечко-дете-човеку...Не знам која возраст си.
Ако се срамиш од оваа постапка на својот пророк јасно кажи дека е така.
Вака само правиш будала од себе и сите ти се смејат. Или го подржи до крајта или се засрами, трето нема.

Друго

"Прашањето се одговара само од Исламски верник, пожелно од некој кој стварно знае да одговори"
Јас сум тај и веќе во пар наврати докажав со ИЗВОРИ дека е така, ја познавам Исламската вера подобро од тебе.

[DOUBLEPOST=1428245116][/DOUBLEPOST]
како велат бошњаците:
Чија мајка црну вуну преде
Тоа е Српска "узречица" од времето кога Хајдуците се бореле портив Турците.
Никакви "бошњаци" немаат врска со тоа

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Бериче друже стари,жалам што е така. Ти посакувам што поскоро од твоето срце да се истргнат предрасудите за исламот и омразата кон муслиманите.
и ако си од вмровците на јове кекеновски, што побрзо да излезат бомбите за смилковско па да видиме конечно како велат бошњаците: Чија мајка црну вуну преде :)
Се најдобро, поздрав.
Сето тоа е во рамките на моето комплетно незанимавање со дневнополитички теми. Како што истакнав тука.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Друже веќе ти реков, ако ти е толку до Вистината за Исламот, отвори си тема, никој не те спречува во тоа.
Вака само ги кршиш форумските правила и имам можност поради тоа да ти ги пријавувам мислењата.
Поздрав.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Друже веќе ти реков, ако ти е толку до Вистината за Исламот, отвори си тема, никој не те спречува во тоа.
Вака само ги кршиш форумските правила и имам можност поради тоа да ти ги пријавувам мислењата.
Поздрав.
Пријави што сакаш...

Твоето срамење и не одговарање на моите прашања е доволно јасен знак дека се СРАМИШ од Мухамед и неговите постапки.
Да имаш свое мисление и објаснување ќе го презентираш но, пред фактите сите молчат и "пријавуват" мислениа.

Иди пријави ги Хадисите и Куранот, таму така пишува, јас само читам што пишува и се прашувам..

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Пријави што сакаш...

Твоето срамење и не одговарање на моите прашања е доволно јасен знак дека се СРАМИШ од Мухамед и неговите постапки.
Да имаш свое мисление и објаснување ќе го презентираш но, пред фактите сите молчат и "пријавуват" мислениа.

Иди пријави ги Хадисите и Куранот, таму така пишува, јас само читам што пишува и се прашувам..
Јас веќе ти реков друже, правилата се јасни.
Отвори си тема слободно и изнесувај вистини, ова е друга тема и други правила.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Јас веќе ти реков друже, правилата се јасни.
Отвори си тема слободно и изнесувај вистини, ова е друга тема и други правила.
Правилата се јасни...Но нема одговори

Зошто Мухамед го гурал јазикот во устата на својот внук?

Само немој пак да ми постираш линк од Блог каде убаво се види дека се зборува за некаква жештина и жед.
Јасно станува збор за Џамија и дека таму Мухамед го сисал јазикот.
Зошто го правил тоа?

Јас викам без причина, сакал...Сакал да сиса јазик на мали деца..
Ти што велиш?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Правилата се јасни...Но нема одговори

Зошто Мухамед го гурал јазикот во устата на својот внук?

Само немој пак да ми постираш линк од Блог каде убаво се види дека се зборува за некаква жештина и жед.
Јасно станува збор за Џамија и дека таму Мухамед го сисал јазикот.
Зошто го правил тоа?

Јас викам без причина, сакал...Сакал да сиса јазик на мали деца..
Ти што велиш?
Јас веќе одговорив и тоа е тоа.
Ти сакаш да не ти постирам линк од Блог, а прашањата од Блог ги земаш.
Не е фер.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Јас веќе одговорив и тоа е тоа.
Ти сакаш да не ти постирам линк од Блог, а прашањата од Блог ги земаш.
Не е фер.
Poftrono lagi.
Prvo moeto prasanje e celosno moe, i postirav Sajt za Hadis i ostanatite Muslimanski sveti knigi.
Ti nitu ednas ne odgovori so zborovi zosto Muhamed go sisal jazikot na vnuk mu?
Ti samo ostavi link od nekoj blog kade odgovorot nema vrska so prasanjeto.
Sakam da go cujam tvoeto objasnuvanje zosto vo sred dzamija Muhamed sisal jazik na svojot vnuk?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
zosto bog da ima posrednik? nikakov vid na posrednik ili pomirutel ne e ptreben pomegu boga i covekot osven iskrena posvetenost i lubov kon nego kako i poslusnost kon negovite narebi, ova se edinstvenite raboti koi sto se baraat od covekot za da stigne poblisku do boga
Ако никаков посредник и помирител не е потребен помеѓу Бог и човекот, зошто Мухамед е посредник помеѓу тебе и Бог?

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Ако никаков посредник и помирител не е потребен помеѓу Бог и човекот, зошто Мухамед е посредник помеѓу тебе и Бог?
فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ
И кога ќе те прашаат робовите Мои за Мене па, Јас сум, навистина, блиску. И се оѕвивам на довата на молителот кога ќе Ме замоли. Па, нека ми се оѕвијат, и нека во Мене веруваат за да бидат упатени.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ
И кога ќе те прашаат робовите Мои за Мене па, Јас сум, навистина, блиску. И се оѕвивам на довата на молителот кога ќе Ме замоли. Па, нека ми се оѕвијат, и нека во Мене веруваат за да бидат упатени.
Значи кога сте во прашање вие, потребен е посредник помеѓу Бог и луѓето, ама кога се во прашање луѓе што не се муслимани, тогаш е нелогично и непотребно да има посредник помеѓу Бог и луѓето?

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Значи кога сте во прашање вие, потребен е посредник помеѓу Бог и луѓето, ама кога се во прашање луѓе што не се муслимани, тогаш е нелогично и непотребно да има посредник помеѓу Бог и луѓето?
koga se molam se molam direktno na boga a ne na muhamed,a,s on e samo bozji verovesnik kako sto e i isus a ne sin bozji . Muhamed e samo opomenuvac i ima obvrska samo da gi izvesti narodot

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
koga se molam se molam direktno na boga a ne na muhamed,a,s on e samo bozji verovesnik kako sto e i isus a ne sin bozji . Muhamed e samo opomenuvac i ima obvrska samo da gi izvesti narodot
Ти рече дека не бил потребен никаков вид на посредник помеѓу луѓето и Бог! А сепак токму посредник - Мухамед ти е потребен за да ти каже што очекува Бог од тебе, како да се молиш, колку да се молиш, што да правиш, што да не правиш....итн, итн! Ако тоа не е посредништво, тогаш што е?

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Ти рече дека не бил потребен никаков вид на посредник помеѓу луѓето и Бог! А сепак токму посредник - Мухамед ти е потребен за да ти каже што очекува Бог од тебе, како да се молиш, колку да се молиш, што да правиш, што да не правиш....итн, итн! Ако тоа не е посредништво, тогаш што е?
Nikakov posrednik ili pomirutel pomegu boga i covekot kako sin bozji i ednakov na boga ili toj posrednik sopreduvajki go kako bog , kako sto pavle go opisuva vo
Прво послание на светиот апостол Павле до Тимотеја
5. Зашто еден е Бог, и еден е Посредникот помеѓу Бога и луѓето – Човекот Христос Исус,

ili p[omirutel.
Соборно послание на светиот апостол Павле до Римјаните
Оти, ако како непријатели, се помиривме со Бога преку смртта на Неговиот Син.

Muhamed,,a,s e samo izvestuvac i opomenuvac ne e sin bozji ne e posrednik vo molitvata na covekot,bog e sekogas blisku , nitu e pomiritel koj ke ne pomiruva so boga ,nitu ke gi nosi grevovite na drugite luge so cel da bide posrednik so boga za da im se oprostat grevovite na lugeto , nitu pak i isus e toa sto tie go opisuvaat. bog nikogas ne e im e nepriatel na lugeto kako sto pavle toa go kazuva , toj e sekogas vo mir so niv otkako gi sozdal.

Kajgana Shop

На врв Bottom