Jas sum 6** of 2014 i bev naintervju krajot na januari 2014 i eve uste cekamjas sum od 2 mesec 2014 na intervju i seuste samo cekam![]()
Најмалку 1 год. до 1 и пол год. веќе како чекаат од денот на интерјвуто. Тие ми кажаа дека нивни родини кои извадиле државјанство пред нив на ист основ, во најлош случај чекале до 2 години, немале случај со подолга постапка од 2 години.A kolku vreme cekaat tvoite poznanici so roditel??
sekoj ima pravo na svoe mislenje no jas ne veruvam voopsto deka so cela moja komplet familija bugari 15 godini deka ke cekam 2 godini za drzavjanstvo..slusam premnogu spekulacii i dezinformacii . Mozebi ke pocekam godina i nekoj mesec ali poveke ne veruvam . Mojot posrednik raboti 20 godini kako posrednik i do sega se sto e kazal ne e izlazal da taka pretpocitam nego da go slusam.Најмалку 1 год. до 1 и пол год. веќе како чекаат од денот на интерјвуто. Тие ми кажаа дека нивни родини кои извадиле државјанство пред нив на ист основ, во најлош случај чекале до 2 години, немале случај со подолга постапка од 2 години.
Koga bese na intervju?sekoj ima pravo na svoe mislenje no jas ne veruvam voopsto deka so cela moja komplet familija bugari 15 godini deka ke cekam 2 godini za drzavjanstvo..slusam premnogu spekulacii i dezinformacii . Mozebi ke pocekam godina i nekoj mesec ali poveke ne veruvam . Mojot posrednik raboti 20 godini kako posrednik i do sega se sto e kazal ne e izlazal da taka pretpocitam nego da go slusam.
Ali pak ke kazam sekoj so svoe mislenje plus site tuka so pisale kazale deka im gi razgledale prepiskite za godina i nekoj mesec plus . Aj da ne dolzam.
Ni pomalku ni poveke Dekemvri go ocekuvaj!! Uste ti e rano!!Juli 2014
Mislam deka si greska no ke vidime ke pisam zdravjeNi pomalku ni poveke Dekemvri go ocekuvaj!! Uste ti e rano!!![]()
mislam deka ne e greska jas cekav 14 meseciMislam deka si greska no ke vidime ke pisam zdravje![]()
ne sum zemal uste mi gi vratija na dopol. proverka od juni 2014 i do sega nema nisto a nemam nikakov dokument za da podnesam dopolnitelen pa samo mi ostanuva da cekam da se smeni nesto pa ako dadat dobro ke bida ako ne losoEpa toa e godina i 2 meseca kako sto jas pisav pogore.
Ti so so dokumenti zema drzavjanstvo?
http://rabotaposveta.com/Може некој би знаел,да ми одговори.Откако ке се земе пасошот ,која е процедурата за заминување на пр.Германија и вработување.Треба пред да се замине да се има работодавец кој би средил документи или не мора.Се добива некој друг документ или се работи и престојот е со Бугарскиот пасош.И после колку време може да се повлече и фамилијата.Ви Благодарам
A jas so sum bil oktomvri 2014 na intervju koga da go ocekuvam :/Ni pomalku ni poveke Dekemvri go ocekuvaj!! Uste ti e rano!!![]()
A jas so sum bil oktomvri 2014 na intervju koga da go ocekuvam :/
A ne deka jas znam koga bi bilo,onaka sporedeno so drugite, najmalju od intervjuto godina i 3/4 meseci plus, potoa za potpis,slikanje toa tie skoro godina i pola, mozebi i poveke ako ti e se vo red so dokumentite! Realnosta e taa!!Добро бе ако дал одговор декември на некој што бил во јули 2014 на интервју, земи па пресметај. Дај доста ја труете темата со глупости !!!