Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Lorena imase ubavo objasneto ponazat,no ima uste eden nacin i ne mora da se odi dva pati.Zavisi od posrednikot.Дали знае некој колку трае постапката од подигнување на указот до сликање за лични документи и што точно би требало човек да прави ако сам си ја брка работата без посредник?
Jas nikoj ne trujam so gluposti onaka si prasav samo da vidam dr mislenje inace znam da si presmetam nesum do tolku nepismen I pogledni nanazad po forumot da vidis dali ja trujam temava so gluposti I taka skoro nema ni 10 postovi od mene a ti ako si nervozna zadrzija nervozata za sebe neni treba pesimisti i nervozni luge ovdeДобро бе ако дал одговор декември на некој што бил во јули 2014 на интервју, земи па пресметај. Дај доста ја труете темата со глупости !!!
Мене ми објасни еден познаник, и одлучив и јас сам да завршам работа, утре ќе идам во софија, треба да го земеш указот, и ако немаш адреса да ја пишеш службената адреса средец, и со указот во општина да поднесеш да ти дадат матичен и адреса, тоа се чека седум дена, и со тие документи се сликаш за пасош и лк, има опција експресна за осум часа да ти бидат готови и се плаќа 150 е (пасош + лк)Дали знае некој колку трае постапката од подигнување на указот до сликање за лични документи и што точно би требало човек да прави ако сам си ја брка работата без посредник?
nema potreba od sreduvanje na dokumenti znaci legalno se dobiva rabota i prestojot e so bg pasosot,Може некој би знаел,да ми одговори.Откако ке се земе пасошот ,која е процедурата за заминување на пр.Германија и вработување.Треба пред да се замине да се има работодавец кој би средил документи или не мора.Се добива некој друг документ или се работи и престојот е со Бугарскиот пасош.И после колку време може да се повлече и фамилијата.Ви Благодарам
Me interesira kolku ke kosta ako sam si ja brkas rabotata otprilika nemora tocno bez patni trosoci.Мене ми објасни еден познаник, и одлучив и јас сам да завршам работа, утре ќе идам во софија, треба да го земеш указот, и ако немаш адреса да ја пишеш службената адреса средец, и со указот во општина да поднесеш да ти дадат матичен и адреса, тоа се чека седум дена, и со тие документи се сликаш за пасош и лк, има опција експресна за осум часа да ти бидат готови и се плаќа 150 е (пасош + лк)
Епа утре треба да платам за указот 25 е, за адресата 15е, и ако се сликаш со таа варијанта брза постапка(150 е) околу 200 е, без патни трошоци, а ќе треба да се оди два пати, груба пресметка се на се помалку од 300 еMe interesira kolku ke kosta ako sam si ja brkas rabotata otprilika nemora tocno bez patni trosoci.
A ti ako si pametna nema da prodolzis da ja trues temava so ova sto go pisuvas ili nemas popametna rabota pa da se raspravas so lugeto ako ti precam ignorirajme i kraj na temava eve i ti spodeli dva posta nepotrebni i ja tupis temava so gluposti zatoa da stavime kraj na razgovorotОд тоа да си прашам само, се создадоа 389 непрегледни страни и тоа начјесто се содзаваат и трупаат од луѓе што немаат ни 20 постови.... затоа оладете малку со непотребни прашања.....пошто и сам си кажа дека доволно си памет за да пресметаш сам.
Види убаво дали ако брат сестра имаат пасош ќе ти дадат и на тебе.Da dostavam dopolnitelni dok. Znaci fotokopii of. l.karta I bg passos of brat , povrzani so izvodi . Esea neznam dali izvodi nesto U bg tie sto imat passos imatli vageno ? Ili I izvodot od bratmi e za vadenje od mk ? Trebali da se prevedatzvodite?
Vratio se shime!!!Види убаво дали ако брат сестра имаат пасош ќе ти дадат и на тебе.
ЗНАМ ДЕКА СИ ВРАБОТЕН ВО ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА ПА ЗАТОА ЛАЕШ КАКО КУЧЕ ПО НАС,НО АКО ЈАС НЕ ТИ ЗАМЕРУВАМ НАПРОТИВ ТЕ ЖАЛАМ А КЕ ТИ КАЖАМ И ЗОШТО,ЗАТОА ШТО МОЗОКОТ ТИ Е СМЕСТЕН ВО ТВОЈАТА ДРУГА ДОЛНА ГЛАВА,НАМЕСТО ДА СЕ БОРИШ ЗА 2500Е ПЛАТА ТИ НИШАШ ВРАТА И ЗЕМАШ М****И 150Е ПЛАТА...ГЛЕДАЈ СИ РАБОТАТА НЕ НЕ ТОРМОЗИ,,се извинувам на кајгана и на всички други за мојот говор..........................точка