GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Прво да те поправам.Целото Свето Писмо(Библијата,Новиот и Стариот Завет) се почитуваат во Христијанството.Новиот Завет повеќе бидејќи тој е НОВ и ПОСЛЕДЕН однос на Бог кон човекот.Како што реков,тоа со покриените глави на жените е од Стариот а не од Новиот Завет.Неможе црквата да не го признава Стариот Завет кога и тој дел е ПИШАН ЗБОР на Бог.. тоа е невозможно.Vo pravo si. A dali vo noviot zavet, bidejki spored crkvata samo toj e priznat, stariot e naveden samo poradi istoriskot znacenje i najavata za Hristos, ima pisani fakti za ova? I kako moze so mini suknji, i tanga fa vleguvaat, osobeno za pogolemite praznici, zosto nema nekakva zabrana za toa. Me intereserira i drugo,kaj muslimanite ima tocno vreme koga da se molat. Zosto gamijata se slusa glasno i sekoj znae koga e vreme na molitva. Kaj hristijanite toa e den nedela,spored noviot zavet,spored stariot zavet toa e sabotata,sto retko koj odi vo crkva sekoja nedela, bidejki toj.den realno sme doma i nie e za perenje,cistenje itn.
За твоето прашање со тангите и сукњите,истото и јас се прашувам.Не ми е јасно зошто нема забрана,но мислам дека целта не е во забраната туку во едуцирањето.Целта е што повеќе да бидат полни храмовите,а не празни поради забрани кои имаат едуцирачки карактер.
За молитвата.Христијанството односно Бог нема кажано време во кое треба да се молат Христијаните и колку пати.Бог стои на услуга 24/7/365 а не само 5 пати во денот во точно определен саат.
Доволно е Христијанинот еднаш во денот 10 минути да се моли АМА СЕКОЈ ДЕН одколку 20 пати секој втор,трет ден.Мислам,секако дека е добро што повеќе време да се молиме,но тоа да биде редовно и по слободна волја бидејќи како што кажав нема во Христијанството временско ограничување нити координати на кои страни треба да се биде свртен кога се моли.Како што реков,Бог е на услуга за нас 24 сати во денот,7 дена во неделата,365 дена во годината и биди сигурна дека Бог секогаш те слуша.
Во Библијата пишува ,,Бог ја прегледува земјата да види ДАЛИ ИМА НЕКОЈ ШТО ГО БАРА''.