Има ли печат ?Дечки денес најдов сведителство од дедо,од Бугарско училиште каде што пишува дека е Бугарин има печати,но нешто ми боди очи.Сведителството е рачно пишувано,дали е ова случај со сите сведителства од тој период?
Да,да 3 оригинал печати.Има ли печат ?
Значи е оригинал, би требало да нема проблем.Да,да 3 оригинал печати.
So kompiri da ne gi imas mavano.Ne eden pak tri.Да,да 3 оригинал печати.
Е па тоа ми напишаа всушност , дека за тој полк под кој е мојот град немаат податоци за 41-43 година . И со оглед на фактот дека немам воена книшка ниту било каков друг документ од дедо ми - наебав. А колку што знам нема друг архив за служење војска за Бугарија . Нервози.Не се потполни сите податоци во архивот во трново.Јас знам точно кај служел дедо ми и тие ми кажаа дека за тој полк немаат потполни податоци туку само дека знаат дека постоел.Ако имаш воена книшка тоа е најдобар доказ.
od koj period e svidetelstvoto ?Дечки денес најдов сведителство од дедо,од Бугарско училиште каде што пишува дека е Бугарин има печати,но нешто ми боди очи.Сведителството е рачно пишувано,дали е ова случај со сите сведителства од тој период?
hehe pa tie dvajca se edno isto,petar kolev raboti za nego i toj e vo vmro bg,ne tresete zeleniНе веруваjте на Каракачанов... само на Петар Колев!
Jas od pocetoko ko podnesov za proizhod odnesov dokumenti stari so izvodi se komplet i za dva dena mi se javi posredniko i mi kaza proizhodot tie odobren se ceka potpis samo pa gi fati odmor tie tamu pa toj so trebase da potpise bil na odmor pa dodeka potpise okolu 2 ipol meseci cekav dago potpisat ama od samio start mi bese odobren zboram za period od juli mesec so septemvri 2014decki, me interesira kolku vreme cekavte za potpis na proizhod?
prvo mi kaza deka dobiv proizhod i da mu dam drugi dokumenti, sega go prasvam, mi veli se e vo red samo 10tina dena pocekaj treba da go potpisat proizhodot..... dzabe se izbrzav da vadam dokumenti na brzinaJas od pocetoko ko podnesov za proizhod odnesov dokumenti stari so izvodi se komplet i za dva dena mi se javi posredniko i mi kaza proizhodot tie odobren se ceka potpis samo pa gi fati odmor tie tamu pa toj so trebase da potpise bil na odmor pa dodeka potpise okolu 2 ipol meseci cekav dago potpisat ama od samio start mi bese odobren zboram za period od juli mesec so septemvri 2014![]()
Моето бројче е 10 23*/2014,па дали одат по ред или еве некој напиша дека ако родителот имал бг пасош дека тој што аплицирал демек е попривилигиран,има вистина?Сите викаа дека ако татко ми имал што е и случај,јас ќе сум добил побрзо,ама еве од јуни 2014 а велите не е почната таа година за разгледување тогаш јас кој знае со тоа бројче кога ќе дојдам на ред?Со самото тоа што родителот има бг.државјанство првата етапа се скока и ти си отишол дирекно на интервју.Сега прати го бројот што ти го дале на наведената страна,би требало набрзо да ја почнат 2014.