- Член од
- 8 април 2015
- Мислења
- 19
- Поени од реакции
- 1
kolku meseci treba da vezbas za da pocnes da pies kreatin? Nekoj mi vikaat treba aktivno da evzbas povekje od 8-12 meseci aktivno pa posle
Како кога ќе видиш дека застануваш со вежбите ? Би те замолил да подобјаснишКога ќе видиш дека застануваш на вежбите.
И ќе купиш креатин без проблем затоа што е најефтин, ке прогресираш конечно со бенч, мртво и чучањ ( пва веслање не ни знам што ти е ) и што после кога ке престанеш со креатин ? Ќе купиш нов за да се вратиш во магичниот круг ?Кога не може да прогресираш со вежбите што ти се примарни бенч прес, веслање, мртво кревање и сл.
3 години користиш постојано креатинНе поента на креатин монохидрат е да подобри перфоманси и да зголеми мускулна маса.
Креатин користам скоро 3 години.
Креатин монохидрат е нај ефикасен суплемент на пазарот.
Кога ќе заглавиш бараш начин да ја пробиеш бариерата, било преку исхраната, подесување на програмата или додавање суплемент, незнам зошто мислиш дека прво ќе посегне по креатинот. На крај и да земе ништо страшно добиваш сила плус со него, ако престанеш очекуваш минимално да ти паднат перформансите во теретана некаде околу 5% и тоа е тоа нема филозофија голема. Како и да е од таа точка пак ќе можеш да напредуваш во тежините, не е неопходен креатинот за тоа иако со него е полесно не само што дава енергија и сила туку го забрзува и опоравувањето по тренинзите.И ќе купиш креатин без проблем затоа што е најефтин, ке прогресираш конечно со бенч, мртво и чучањ ( пва веслање не ни знам што ти е ) и што после кога ке престанеш со креатин ? Ќе купиш нов за да се вратиш во магичниот круг ?
колку време го пиеш и како ? ке ти даде сила ама не толку многу тоа да очекуваш, не е како pre workout суплементитеПоефтина варијанта на добар веј протеин? Исто така да прашам дали некој го користел протеин изолат од ултимејт нитришн, бидејќи е од пченица па дали ќе брка работа, 1,3гр за 1200 денари му е цената?
ПС : Матер му ебам.. сите го фалат креатин монохидрат но мене никако да ми реагира, што е причината, ако некој читал бла бла..?
Ако ти е за утеха и мене не ми делува...читав дека на некои 5% од популацијава не делувал[DOUBLEPOST=1429100776][/DOUBLEPOST]Да препорачате казеин?!Го знам сето тоа па испив 500 грама и ништо, пиев и вода по 3-4 литри, првата недела го пиев со таа фаза на полнење а потоа само по 5 грама после тренинг..
Белки од јајца, пилешко.Поефтина варијанта на добар веј протеин? Исто така да прашам дали некој го користел протеин изолат од ултимејт нитришн, бидејќи е од пченица па дали ќе брка работа, 1,3гр за 1200 денари му е цената?
ПС : Матер му ебам.. сите го фалат креатин монохидрат но мене никако да ми реагира, што е причината, ако некој читал бла бла..?