Колкава е потрошувачката на гориво на вашиот автомобил?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Тојота Корола 2004 година 1.4 Во град 9-10 отворено 7-8 плин.. а плин само од Лукоил..

Во Лупо/Ароса тебе и мене нема да се собере на задните седиште..Не дај Боже некој ФАП да не потчукне,воланот во уста ќе ти влезе

У таа конзервата Пунто .. да не е подобро.[DOUBLEPOST=1416998680][/DOUBLEPOST]
Тојота Корола 2004 година 1.4 Во град 9-10 отворено 7-8 плин.. а плин само од Лукоил..

Тој мотор не трпи плин. Се јавува вдлабување на вентилите во главата. VSR ефект. Потребна е капалка но и покрај неа пак има огромни проблеми.

У таа конзервата Пунто .. да не е подобро.[DOUBLEPOST=1416998680][/DOUBLEPOST]

Тој мотор не трпи плин. Се јавува вдлабување на вентилите во главата. VSR ефект. Потребна е капалка но и покрај неа пак има огромни проблеми.

Па не е којзнае колку,ама Пунтото е со 4 врати,и плус е покомотно од гЛупото..Сум се возел и во Ароса и во Пунто..Пунтото е подолго,пошироко и повисоко..Не е лимузина,али према Аросата е подобро.

Форд фокус 1.8 тдци 100кс 6л комбинирано.

Opel Astra J 1.7 CDTI (110 Hp)
градска 5,5 литри
отворено 4 литри

Mercedes W210 E270 CDI (170 hp)
5 на отворено
8-9 градска
задните 3000 км комбинирано 5.8

Мака ми е да пишувам една те иста работа,но по се изгледа лугето или не разбираат македонски или се прават на енглези....Тоа што ви кажува на борд компјутерот е некој просек кој го вади самиот компјутер,и во никој случај не е валидна мерка за потрошувачката на гориво.Лугето се базираат на тој борд компјутер како да е нешто најсвето на светот...

Како прво потрошувачката на гориво зависи од многу фактори.Гужва,чекање на семафори,забрзување,итн......

Ако сакате да определите точна потрошувачка на гориво ке го користите италијанскиот систем за потрошувачка,а гласи вака....Со 1 Литар гориво колку км ке поминам???

Просто нели!!!!

Опел астра седан 1,7 турбо дизел 50 киловати.
Отворено 5-5,5
градска 6,5 - 7 литри нафта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom