Не знам за случајов и не ги знам организацииве какви се, би требало да ѝ помогнат на женава. Јас би ги конфорнитрала да имав прилика. Таквите лицемерни организации не се претставници на целото феминисткичко движење, така да не е фер да донесуваш одлука врз база на случкава.
За педофилите сите би требало да реагираат, не само феминистките.
Феминизмот не е про жени, туку про еднаквост... Барем би требало да биде.
Зошто ме тагна баш мене? Те интересираше конкретно моето мислење во врска со ова, или мислиш дека сум феминистка?
Поентата ми беше дека феминистите се проеднаквост за сите само на збор, делата говорат дека се про жена настроени. Не за друго, постојано ме убедуваат дека мажот ги има сите права и привилегии и не смее да зуцне ни збор за да каже дека царот е гол. Сакам да признаат и да бидат искрени дека се залагаат само за еден пол. За тоа нема да им замерам, ама ако ништо друго, барем нека си се борат за полот како што треба. Но нив тоа не ги интересира.
Feminist frequency е позната поради Анита Саркисијан која како еден од најпознатите фем критичари зборува за сексизам и мизогинија во видео игрите. Карера бараше помош од нејзината организација, но доби игнорирање. Се обиде кај други фамозни феминисти. Пак тапа. Кога Карера зуцна и ги нападна поради изневерувањето и занемарувањето, феминистите ги испратија своите машки чувари за да и ги цензурираат постовите на твитер и јутјуб. Еден таков јунак е Артур Чу. Ако најдам слики за нападите, ќе ти ги покажам.
А не е само FF единствен случај. Немаше алерт од ниту еден феминист. Што е чудно, бидејќи тие нон стоп зборат за рејп култура и како бараат превоспитување на машките за да си ги знаат границите, ама си го покажуваат лицемерието. Сакам да кажам - од мејнстрим феминизам на третиот бран очекувам само отров кој се повеќе и повеќе ќе се шири додека на мажите и жените не им биде скурчено.
Ротерхам беше дело на страв од расизам кај мештаните бидејќи се плашеа од означување со расистичка етикета бидејќи сторителите беа Пакистанци кои со години содомизираа деца на локалците. Додуша, ова падна на вина кај сите, од родители до полиција до оџи, но кога се објави за ова очекував барем некаква остра реакција од феминистите за рејп култура и мизогинија и што све не. Не. Такво нешто немаше. Немаше реакции од Jezebel, Huff post, Upworthy, Everyday feminism, повеќето извори беа од домашни весници на британскиот печат. ОК, сепак имаше реакција, мислам од либ весниците, го релативизираа случајот и само успеаја да долеат масло на и онака разгорениот пламен кај домашното население што придонесе да се зголеми популарноста на партиите за поостри мерки кон емигрантите.
На крајот на денот се повеќе и повеќе жени го креваат гласот против модерниот феминизам. Ова не се исклучоци. Изгледа им е преку глава од злоупотребите и манипулациите од оние кои нели, треба да ги штитат и поддржуваат. А којзнае, можеби и самите жени ќе му доведат крај на отровот наречен феминизам на третиот бран.
Те прозвав за коментар од претпоставка дека си феминист. Знам дека ќе ми кажеш „ама не се сите такви“ но непосакуваниот правец на движењето си го чини своето.
И за крај еве една изрека од феминистка: Кога маж ќе ми каже дека не се сите мажи силувачи ќе му дадам сад со бонбони. 10% од бонбоните се отровни. Дали ќе земеш бонбона од таков сад?
Е сега јас сакам да си играм забавни игри па предлагам да се заменат зборовите маж и силувач со црнец и крадење, или арап и тероризам, или јапонец и перверзњак, или феминист со дозволен говор на омраза.
Ако некој си има идеи, слободно може да ми се приклучи во играта. Сите се поканети.
ПС: Оваа изјава беше доста популарна лани после случувањата со Елиот Роџер. Феминистите беа ок со генерализирања ама како да ги боли ако некој земе нив да ги генерализира.