Nokia Lumia Windows Phone 8 телефони (генерална дискусија)

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
18
Со оваа процедура ти всушност ставаш фабрички ром кој што го користат сите провајдери низ светот во зависност од државата во која се наоѓаат. Телефонот ќе ти биде ко од дуќан купен. :)
Иначе се брише потполно се. Ова не е обичен ресет ни хард ресет. Ова ја форматира секоја можна партиција на телефонот и запишува свежи податоци на неа. Така да обавезно бекап пред да почнеш. И се разбира, среќно.
Пиши што ќе направиш. Не се секирај, премногу мали се шансите да го оштетиш телефонот. Гледај само кабелот да не го мрдаш дур се флешува.
Ќе ти пишам ако пробам да го правам ова, не сум сигурен дали сакам да ризикувам поради еден update што уште не е искочен хаха :)

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Симна флеш, го флешна, го активира и пак ништо?

претпоставувам дека е хардвер ... за што телефон се работи? не пратам WP под-форумов
Да, пробав со Recovery Tool и пак истото си е.
Се работи за Lumia 520.

Што може да е хардверски и во случај да е, се наоѓаат делови тука, пошто слабо гледам се продаваат WP телефони...?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Да, пробав со Recovery Tool и пак истото си е.
Се работи за Lumia 520.

Што може да е хардверски и во случај да е, се наоѓаат делови тука, пошто слабо гледам се продаваат WP телефони...?
Немаш гаранција да го однесеш во радио нет?
види дали чита сим, дали се контактите во ред, дали има имеи ...
јас имав исто 520 со 18 мес гаранција едвај 3500 ја продадов, гланцка

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Немаш гаранција да го однесеш во радио нет?
види дали чита сим, дали се контактите во ред, дали има имеи ...
јас имав исто 520 со 18 мес гаранција едвај 3500 ја продадов, гланцка
Имам гаранција, сакав прво да пробам јас со софт, хард ресет, со Recovery Tool, али ништо не го реши проблемот.

Ќе пробам утре уште еден хард ресет, али не ги враќам податоците, барем така ми предложија на Windows Macedonia групата, да не има некој фајл од бекапот што го предизвикува багот...Ако ни тоа не успее ќе идам со гаранцијата у Вип, мислам дека од таму е земен

Инаку, мислам дека си е ок сим картичката, пин си функционира нормално, контакти исто нормално, call log...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам гаранција, сакав прво да пробам јас со софт, хард ресет, со Recovery Tool, али ништо не го реши проблемот.

Ќе пробам утре уште еден хард ресет, али не ги враќам податоците, барем така ми предложија на Windows Macedonia групата, да не има некој фајл од бекапот што го предизвикува багот...Ако ни тоа не успее ќе идам со гаранцијата у Вип, мислам дека од таму е земен

Инаку, мислам дека си е ок сим картичката, пин си функционира нормално, контакти исто нормално, call log...
Провери имеи дали има, куцни *#06#

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Го однесов на Вип овластен сервис, го средија за 2-3 дена, софтверски проблем.

Арно ама, сега ми го вратија скроз назад, на WP 8, не на 8.1. Кај check for updates нема ништо ново и неможам да го вратам бекапот( кој ми е на 8.1 патем).

Како да инсталирам 8.1 и како да си го вратам бекапот? Немам опција за враќање на бекап на оваа верзија...

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Го однесов на Вип овластен сервис, го средија за 2-3 дена, софтверски проблем.

Арно ама, сега ми го вратија скроз назад, на WP 8, не на 8.1. Кај check for updates нема ништо ново и неможам да го вратам бекапот( кој ми е на 8.1 патем).

Како да инсталирам 8.1 и како да си го вратам бекапот? Немам опција за враќање на бекап на оваа верзија...
Да не ти ставиле некој друг ROM од друг оператор кој што сеуште нема апдејт за DENIM?
Направи ми скриншот од extras+info

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Ок. Сега ќе ми треба уште продукт кодот од телефонот.
Ако можеш извади ја сим картичката со се држачот што ја носи истата. Потоа во отворот во телефонот убаво погледни треба на горниот дел да има едно метално плехче. Со нешто поцврсто пробај да го закачиш плехчето и полека да го повлечеш кон надвор. Ќе излезе целото но не комплетно. Ќе остане пак закачено за другиот крај. На него имаш бела налепница со qrcode и текст на кој пишува каде е произведен телефонот и под него исто го пишува product code от. 7цифрен код составен од броеви и букви. Најди го и пиши го тука.

Член од
12 септември 2008
Мислења
75
Поени од реакции
12
Здраво сакам да ве прашам дали го инсталиравте новиот вин 10, имам лумиа 625 влегов во инсајдер ми го рестартира моб ама не испаѓа сеуште апдејт што треба да направам или уште не е испаднат за мојов?

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Здраво сакам да ве прашам дали го инсталиравте новиот вин 10, имам лумиа 625 влегов во инсајдер ми го рестартира моб ама не испаѓа сеуште апдејт што треба да направам или уште не е испаднат за мојов?
Кога влезе во Windows Insider потоа провери settings -> phone update?

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Доколку си влегол во Windows Insider и си се регистрирал со developer account email адреса, тогаш треба да ти се појави апдејтот ко што ти кажа stick figure.
Мој предлог е да почекаш малку дѕр да извадат понов build, пошто овој е за никаде. Јас го ставив и ден потоа го флешував повторно стариот firmware.

Член од
12 септември 2008
Мислења
75
Поени од реакции
12
Се најавив со мајкрософт акаунтот потоа пробав и со бавно и со брзо и после рестартот во двата обиди во phone update не ми пронаоѓа апдејт.

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Се најавив со мајкрософт акаунтот потоа пробав и со бавно и со брзо и после рестартот во двата обиди во phone update не ми пронаоѓа апдејт.
А претходно се регистрира како девелопер со истиот микрософт акаунт?

Kajgana Shop

На врв Bottom