Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Полека бе,што те фаќа хистерија ? и мене ме стално ме спомнуваат па што да правам.Што е,се срамиш од твоите постапки ? многу некако нервозен личиш..
Stari teraj si go magareto. Olabavi me!

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
На сите верници им го честитам празников.
Среќен ден на плодноста, љубовта, војната и сексот. :cool:
А на неверниците денот кога Јури Гагарин првпат отишол во вселената.;)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Она кое на Гагарин му се пришува како негова забалешка, демек „...бев таму горе и не видов ангели...„ е измислица која реално не се случила (Гагарин не ја кажал), а не е тешко да се претпостави дека на Гагарин му е припишана од чисто идеолошки заблуди и потреби.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Она кое на Гагарин му се пришува како негова забалешка, демек „...бев таму горе и не видов ангели...„ е измислица која реално не се случила (Гагарин не ја кажал), а не е тешко да се претпостави дека на Гагарин му е припишана од чисто идеолошки заблуди и потреби.
Така де Мики се што се коси со твоето верување е заговор против истото.
БТЊ колку што ми е познато не спомнува ангели туку дека не го видел Господ таму горе.
А има и уште една која е многу подобра од оваа: Ако не сте го нашле Господ на Земјата тогаш сигурно нема да го најдете и таму горе.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.642
Поени од реакции
9.256
Тоа била изјава на Хрушчов, кој рекол:„Што сте се фатиле до толку за Бога? Еве, Гагарин леташе во вселената, и не го виде бога“. (Немерлива и безгранична ограниченост, зашто многу добро знаел дека не мора некоја работа да биде видлива, за да биде сигурен во нејзиното постоење, како што се електромагнетните бранови, звукот, гравитацијата, ветрот, мирисите...). По некое време, овие негови зборови започнаа да бидат ширени во поинакво светло. Беа цитирани не како зборови на Хрушчов, туку како зборови на Гагарин, кого луѓето го љубеа.

http://agapi.mk/jurij-gagarin-gospod-vo-vselenata/#

And Valentin Petrov, Gagarin’s friend, gives us his personal testimony:

I do not force anyone…I always remember that Yuri Gagarin had said: An astronaut cannot be suspended in space and not have God in his mind and his heart.”

http://www.oodegr.co/english/epistimi/gagarin1.htm

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Така де Мики се што се коси со твоето верување е заговор против истото.
БТЊ колку што ми е познато не спомнува ангели туку дека не го видел Господ таму горе.
А има и уште една која е многу подобра од оваа: Ако не сте го нашле Господ на Земјата тогаш сигурно нема да го најдете и таму горе.
Гагарин бил кај матушка Макарија, ако бил атеист што барал кај неа:cautious:.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Макарија_(Артемьева)
29;00 min

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Гагарин бил кај матушка Макарија, ако бил атеист што барал кај неа:cautious:.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Макарија_(Артемьева)
29;00 min
Тука читам еден многу важен збор "Расказват".
Кој расказват :D Макарија или нејзините соселани или светите отци.
Гагарин сигурно не.
И бтњ ме интересира ставот на православието околу лугево што лечат зошто нели само Господ бог смее да лечи.
Па нели е ова спротивно на неговата воља или овие се следбеници на рогатиот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И бтњ ме интересира ставот на православието околу лугево што лечат зошто нели само Господ бог смее да лечи.
Јован 14:
12.Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; зашто Јас си одам кај Својот Отец;

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Зависи кој и како лечи.

Во Црквата, чудата на излекување се случуваат на начелно едноставен начин: со молитва, упатена до Бога, до Мајката Божја или до Светиите. Оној кој моли, се надева на Божјата волја. Ако Бог благоволи, болеста ќе се излечи. Монасите од бигорскиот манастир имаат такви искуства. Молитвата пред иконата од Св. Јован Крстителот чини чуда.

Надвор од Црквата, чудата на излекување се случуваат на сосем спротивен начин: „исцелителот„, кој е редовно под демонско влијание, а ради убедливост може да се опкружи со икони, „работи„ така што практично ја одзема животната енергија од заболениот, а „чудото„ на исцеление од болеста се претвора во уште поголемо заболување кај веќе разболениот, кој доброволно (!) се предал на „третман„ кај „исцелителот„.

Kajgana Shop

На врв Bottom