Какви дебили и дебилки имаат кучиња тоа е страшно нешто.Бев во паркот за кучиња,и имаше неколку кучиња внатре...меѓу кои и едно бигле,машко.Влезе еден пар со германски овчар,со маска на устата...газдарицата се смееше се глупираше,но кучето коа ќе му се приближжеше мажјак,се накострешуваше целиот...а тоа е прв знак дека нешто не е ОК.само што влегоа,дечко и ивика,ај бе ќе му ја извадиме маската...и оваа му вика не бе чекај уште малку.Втор знак дека не е нешто ок со кучето беше тоа што го избегнуваа(откако се душнаа) кучињата...не го примаа у друштво,а ни он не се трудеше да се вклопи.Газдата на биглето тргна да го гали,седеше.Дојди биглот,и кога му се стави кучево...среќа имаше уште маска,ама пошто поголем од него,буквално го газеше со шепите,го маваше со глава...како иронија,тоа го правеше едно добр 2-3-4 минути,и тоа пред очите на газдите(двајцата).Им беше страв и на газдарицата и на "мажот" да си го тргнат кучето,па и на газдата на биглот.Пошто не можев да гледам,пошто цивкаше биглот му се раздрав тргни го бе кучето глуп,и некако му се спуштија мудата и го тргна вучјакот.Биглето од што се уплаши почна да бега и од газдата,со свиткана опашка.Дебилката у смеа му вика извини дечкооо...црева ми се превртуваа.Потоа седеа маж и жена на клупата со лабрадор мажјак,ама и тој не беше "балансиран" и една девојка тргна да го погали,среќа беше на ланец,буквално и рипна накај ффаца со ржење и лаење,и газдата вика-не сака он многу галење.
Поентата ми е,не е куче за секого.А и не знам за кој кур ги носат у парк кога си ги знаат какви им се кучињата,и на крај краева,кога не знаат да препознаат знаци.Еден дечко што беше во паркот ми кажа и дека некој дебили шетале пит бул у парк и се ставил на друго куче,едвај го спасиле.Не е расата крива апсолутно,туку газдите.У парк беше преполно со деца,што ако дете сака да го погали и му рипне на фаца ? така би го тепал газдата да видам пред мои очи кучето да му направи на дете нешто