- Член од
- 12 септември 2013
- Мислења
- 222
- Поени од реакции
- 184
kolku pari e hansol 12000 btu?
ova morav da go spodelam tuka...poglednete na koj brend (klima) mozete da se potprete, duri koga se raboti i za vashiot zivot:
http://tocka.com.mk/8/156162/kradec-tri-dena-visel-od-prozorec-zatoa-sto-ne-sakal-da-se-predade-na-policijata
[DOUBLEPOST=1428654675][/DOUBLEPOST]
Podobro da zemesh najjak kinez (gree Hansol) otkolku najslab japonec (slab mitsi)
не сум прашал ама над 45К е сигурноkolku pari e hansol 12000 btu?
значи без монтажа е сигурно под 35КZa mitsibu hj 3.5 ima firma od kumanovo 39000 so montaza i od skopje za37000 so montaza.ekolku e dobra ili podobra od gree neka kazat drugite clenovi.
Колку трошат овие? Сигурно повеќе од клима...sakam da spodelam edno iskustvo so konvektor,znaci se raboti za delta lux po prospekt 2.2 go ima moj prijatel kupena 4600,greese soba od 20 m2 znaci mnogu tesko t s duri i ne mozese da zagree,zema termor 2.5 za 5500 i istata soba znaci ja gree odlicno recisi na isti nadvoresni temperaturi.e sega vo sto e razlikata neznam da kazam dali e firmata ili nesto drugo.znaci razlikata po prospekt e samo 300w,a i cenata na termorot ne e mnogu pogolema a termorot mozam da kazam deka gree tri pati podobro.a za mitsi se slusnav so covekot i mi rece deka 35000 e bez montaza.a 39000 so montaza.
Можеби си во право за квалитетот но тогаш митсата треба да има и подолга гарација од чангот, а има ли?не може чангето на гри да се рамни по квалитет со мицубишито, макар и да е најслабиот модел во прашање
Covekot misli na gree change koj e osnoven nekoj model na gree, kako sto e i toa mitsubishi od 35.000. Change sigurno kosta okolu 30 iljadarki sega i nema sansi da ti dadat 7 godini garancija, a ovaa reklama za hansol deka ke ti dadat 7 god. e malce diskutabilna, moze e so godisen obavezatelen servis na koj ke ti pobara 1000-1200 denari. A za toa deka gree gree nikoj ne se somneva, gree i neo no so koja potrosuvacka.Можеби си во право за квалитетот но тогаш митсата треба да има и подолга гарација од чангот, а има ли?
Чангот на Грее сигурно добро грее, потврдено тука од повеќемина, за митсата не се знае како грее а и нема греачи, треба да се искешираат ~40к за да се докаже како грее, ама ви корка да не се заебете,
е тоа де убаво го кажа оваCovekot misli na gree change koj e osnoven nekoj model na gree, kako sto e i toa mitsubishi od 35.000. Change sigurno kosta okolu 30 iljadarki sega i nema sansi da ti dadat 7 godini garancija, a ovaa reklama za hansol deka ke ti dadat 7 god. e malce diskutabilna, moze e so godisen obavezatelen servis na koj ke ti pobara 1000-1200 denari. A za toa deka gree gree nikoj ne se somneva, gree i neo no so koja potrosuvacka.
Aj sea ti ke me ucis za Gree, osnoven e Cozy modelot, Change e sredina, Hansolot bese vrvot dodeka ne dojde kralot na klimite narecen U-Crown. I nauci sto znaci garancija zasto nekoi firmi ni so toj redoven servis ne prodolzuvaat garancija posle 3tata godina pa i 2000 da plakjas godisno.[DOUBLEPOST=1428707575][/DOUBLEPOST]Covekot misli na gree change koj e osnoven nekoj model na gree, kako sto e i toa mitsubishi od 35.000. Change sigurno kosta okolu 30 iljadarki sega i nema sansi da ti dadat 7 godini garancija, a ovaa reklama za hansol deka ke ti dadat 7 god. e malce diskutabilna, moze e so godisen obavezatelen servis na koj ke ti pobara 1000-1200 denari. A za toa deka gree gree nikoj ne se somneva, gree i neo no so koja potrosuvacka.
Jooj sto muabet izvadi sea Sto da bide ako ne Change? Mitsa? Pa slikana e klimata i postirani se slikite tuka na temava. Neverni Toma, koga sakas dojdi vidi ja pa uveri se dali e ili ne e Change ama ke platis pivo ako si greskaBegajte od gree change 12ka, mene voopsto ne mi se dopadja nejzinata sila. Toa sto strelec ima 18ka change moze da ne e samo malku pojaka change nego totalno druga kvalitetna klima. Zivi bili pa videli, vanlok ce presece za change 12ka slednata zima. I VIVAX GEEI 12ka isto moj komsija se zalese deka ne gree
Pa ne e cudo da e Mitsa. Kolku se secavam vivax 18ka geci bese so "mitsa" . A be se edno sto e tvojata ovaa mojava na ja biva, kilava e a trosi saglamAj sea ti ke me ucis za Gree, osnoven e Cozy modelot, Change e sredina, Hansolot bese vrvot dodeka ne dojde kralot na klimite narecen U-Crown. I nauci sto znaci garancija zasto nekoi firmi ni so toj redoven servis ne prodolzuvaat garancija posle 3tata godina pa i 2000 da plakjas godisno.[DOUBLEPOST=1428707575][/DOUBLEPOST]Jooj sto muabet izvadi sea Sto da bide ako ne Change? Mitsa? Pa slikana e klimata i postirani se slikite tuka na temava. Neverni Toma, koga sakas dojdi vidi ja pa uveri se dali e ili ne e Change ama ke platis pivo ako si greska