Бојан рече дека исти ќе се задачките како од ауд, постапките научи ги само. Така слушнав било и минати години.
Од Биоинформатика и Процесирање слики ќе има ли теориски прашања?
Или само од аудиториска 1,2,3 и 6 ќе има задачи?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бојан рече дека исти ќе се задачките како од ауд, постапките научи ги само. Така слушнав било и минати години.
Од процесирање на слика ќе има прашања од алгоритмите, а од биоинформатика нема да има.Од Биоинформатика и Процесирање слики ќе има ли теориски прашања?
Или само од аудиториска 1,2,3 и 6 ќе има задачи?
Тие што полагаат математика на матура имаат предност пред оние што полагаат англиски, барем така беше кога јас се запишував ( пред 2 години ). Немаше врска од кој тип на средно доаѓаш. Исто така имаше врска и кои предмети ги земаш како интерни, некои носеа повеќе, а некои помалце поени.здраво,ме интересира нешто,дали повеќе ги примаат учениците што се во стручните училишта како "Mihajlo Pupin" насока компјутерска техника и автоматика со избирање во 4-та за матура да се полагаат приграмирање,математика...или тие од гимназиите...или пак нема врска тоа????
Целата тема ти е полна со искуства. Едноставно, прашањето ти е премногу опширно за да може да се одговори во еден пост. За почеток разгледај ја страницата на ФИНКИ, разгледај ги смеровите, предметите итн., па прашај некое поконкретно прашање.Здраво,сакам да прашам некој кој што има искуство на фак. ФИНКИ или некој кој што би ми помогнал.Заинтерсиран сум за овој фак. бидејќи незнам што др. би одел се мислам и од прир. математички но мислам дека финки е подобар избор.Па сакам да прашам кој од струките кој што се на ФИНКИ се подобри,некое објаснување за нив и какво ви е искуството на тој фак. ??![]()
Па види, многу тешко дека некој ќе ти каже кое е "подобро". Треба да дефинираш што значи подобро за тебе. Според предметите што се слушаат можеш да направиш разлика, макар да на ФИНКИ голем дел од предметите кои треба да ги слушаш се изборни и можеш да ги бираш од било кој смер. Сакам да кажам, ако на пример се запишеш на ИКИ, можеш да земаш изборни предмети од КНИ и обратно.Па по мое мислам дека најдобри се
http://finki.ukim.mk/mk/studies/KNI-new и http://finki.ukim.mk/mk/studies/IKI-new
Кое е подобро ??
Завршувам 4-та година средно и планирам да се запишам на ФИНКИ, поконкретно на КНИ. Тоа ме најмногу влече и ме интересира. Сакам да ме запознаете малку со начинот на предавање, дали книгите се на Македонски јазик, кои денови и по колку часови дневно имате настава и некои општи информации околу смерот. Фала![]()