Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Кикириките и сончогледот не се на исто ниво со бадемите, лешниците,оревите и сл. и не заборавајте дека сите овие треба да се јадат термички не обработени за да се во ваша служба....колку е тоа возможно со кикириките не сум бас сигурен.
кикириките може да се јадат живи

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Во 100г кикиритки има 26г протепротеините,се губи со термичка обработка? :D
Момчино јатките и или кикиритките се јадат поради здравите масти а не поради
протеините ....со термичка обработка незаситените масти се трансформираат во заситени ;)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
протеините ....со термичка обработка незаситените масти се трансформираат во заситени ;)
Не сите бе хаха полека
100 грама кикирики печени имаат 50 грама масти од кои само 7 се заситени
без паничење

едит: а глеам дека и непечени имаат исти состав
ти паѓа во вода ова

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
кикириките може да се јадат живи
Така е но чистто сумњам дека овие што прашуваат што да јадат од здрава храна кога ке му пишите кикиритки ке земе и живи ке ги јаде;)[DOUBLEPOST=1427930692][/DOUBLEPOST]
Не сите бе хаха полека
100 грама кикирики печени имаат 50 грама масти од кои само 7 се заситени
без паничење
едит: а глеам дека и непечени имаат исти состав
ти паѓа во вода ова
Баче чим е така кркај си кикиритчиња за 170 ден. кило
со 25 гр протеин и ич не се замарај ;)

Последно уредено:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.364
Не сум сигурен баш дека со печење на, бадемите на пример, се дешава процес на хидрогенизација. Гуглав нешто на брзинка и ништо не најдов.

S

Stef Bachatero

Гостин
Проблемот со мастите се транс мастите.
Заситените масти се потребни на човекот, исто како и другите масти.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Проблемот со мастите се транс мастите.
Заситените масти се потребни на човекот, исто како и другите масти.
А проблемот со тебе е што не сфаќаш дека внесуваш повеќе од доволно заситени масти секојдневно од редовната "билдерска" храна ;)

S

Stef Bachatero

Гостин
Од кај знаеш што јас внесувам.
Уживај си во твојата билдерска ориз, овес, брокули и пилешко и не се мешај за мојата исхрана.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Од кај знаеш што јас внесувам.
Уживај си во твојата билдерска ориз, овес, брокули и пилешко и не се мешај за мојата исхрана.
Не си ласкај, ти одговарам на
небулозиве само заради младиве идни вежбачи кои ке го читаат подфорумов да не ги доведуваш во заблуда, а не дека ме заболе за тебе ;)
И кога сме кај тоа...пости многу широка палета на храна која со задоволство еден билдер би ја јадел а е различна од таа што ти ја проповедаш ( цд- вита, заситени масти и што ли уште не )

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Го посетил некој Fitness House? Како стојат со цени за лесни оброци after workout? Изгледа примамливо.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Го посетил некој Fitness House? Како стојат со цени за лесни оброци after workout? Изгледа примамливо.
Мене ме интересира дали им иде работата
Пошо ја имав како идеја (ама неам пари - класика) ко за бизнис нешо ко они шо напраиле (да не речам исто) па ме интересира дали им иде или глупа ми била идејава :D

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Мене ме интересира дали им иде работата
Пошо ја имав како идеја (ама неам пари - класика) ко за бизнис нешо ко они шо напраиле (да не речам исто) па ме интересира дали им иде или глупа ми била идејава :D
И мене ме интересира. Би требало доста фарса да имаат на почеток барем :D Ама ќе видиме понатака. Порано имаше едно fitness factory каде што редовно идеше мој другар, ама мислам дека го затворија ради немање доволно промет.

Kajgana Shop

На врв Bottom