Прашања за Исламот III

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
На кајгана сум за да одговарам на прашања за исламот, за луѓе кои навистина сакаат да дознаат нешто без предрасуди, провокации и ниски удари.

Ти доаѓаш со предрасуди, па провоцираш и навредуваш и на крај сакаш да добиеш одговор.
Од мене сигурно не.
Поздрав.
?!?!
Како можам да провоцирам со просто прашање
Зошто Мухамед го гурал својот јазик во устата на својот внук?

Убаво напишав извор, дури еве и слика имаме со англски превод..
Да ли се срамуваш од оваа постапка на својот пророк?

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прочитај што значи ислам, кои се фундаменти и ако успееш да докажеш дека исламот или христијанството како религии негде те траат да убиеш некого јас ке станам најголем верник, ама ако не најдеш таков доказ тогаш што праиме?
Дали ова значи дека се погрешни и неисламски егзекуциите на хомосексуалци, апостати, гатачи, окултисти и слично, што се вршат во име на исламот?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Дали ова значи дека се погрешни и неисламски егзекуциите на хомосексуалци, апостати, гатачи, окултисти и слично, што се вршат во име на исламот?
Прашуваш некој кој мисли дека џихадот е борба на зборови и аргументи.

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Нормално!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тогаш зоштовие што сте нормални не превземате ништо во врска со ова? Зошто само немо посматрате како милиони луѓе живеат мислејќи дека е сосема во ред да убиеш хомосексуалец, да одсечеш глава на гатач, да убиеш апостат, да камшикуваш некого поради секс вон брак....? Зошто не им докажете дека грешат? Дека се во заблуда?

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Тогаш зоштовие што сте нормални не превземате ништо во врска со ова? Зошто само немо посматрате како милиони луѓе живеат мислејќи дека е сосема во ред да убиеш хомосексуалец, да одсечеш глава на гатач, да убиеш апостат, да камшикуваш некого поради секс вон брак....? Зошто не им докажете дека грешат? Дека се во заблуда?
Јас сум спремен да дебатирам и со нив како и со вас и да им докажам дека не се во право и дека тоа не го пишува во ниту една света книга па ни во куранот!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јас сум спремен да дебатирам и со нив како и со вас и да им докажам дека не се во право и дека тоа не го пишува во ниту една света книга па ни во куранот!
Тогаш дебатирај. Подобро времето што го трошиш на немусимани убедувајќи ги дека исламот не е тоа што мислат дека е, да го тршиш на муслимани поради кој таквата слика за исламот постои.

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Тогаш дебатирај. Подобро времето што го трошиш на немусимани убедувајќи ги дека исламот не е тоа што мислат дека е, да го тршиш на муслимани поради кој таквата слика за исламот постои.
Да си ми жив и здрав...значи сепак исламот не е таков како што ме убедувавте предходно дека е!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да си ми жив и здрав...значи сепак исламот не е таков како што ме убедувавте предходно дека е!
Исламот не е нешто одвоено од неговите следбеници, ние не убедуваме никого, делата сми по себе се доказ и убедување. Ако сакаш слика за исламот поинаква од денешната, тогаш следбениците на оваа религија ќе мора да се променат, во спротивно тие самите ќе бидат најголемото убедување и доказ дека исламот е насилен, нетолерантен, антицивилизациски и декадентен.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Ја не те убедувам да сфатиш каков е Исламот, ја ти викам да погледнеш околу себе и да видиш какви се Муслиманите.
Џихадот не е никаква борба со зборови и аргументи, туку:
- Борба со неверниците
- Борба со самиот себе

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Ја не те убедувам да сфатиш каков е Исламот, ја ти викам да погледнеш околу себе и да видиш какви се Муслиманите.
Џихадот не е никаква борба со зборови и аргументи, туку:
- Борба со неверниците
- Борба со самиот себе
Ама тоа е јасно, треба да сум со алцхајмер за да се правам ненормален и да ти кажам дека ИСИС се борат за мир во светот занесени од цутот на јагодите...Јас ти кажувам дека религијата ја толкуваат погрешно и дека никаде во ниедна религија не пишува дека треба да ги убиваш неверниците!

Kajgana Shop

На врв Bottom