Прашања за Исламот III

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Сакаш да кажеш дека за еден верник текстовите од светите книги на неговата религија имаат еднаква тежина со членовите од Законот за безбедност во сообраќајот?:)
Многу мразам кога на саркастичен начин ми ги вадат зборовите од контекст, со таквите одма ја завршувам дискусијата, бидејќи не сум глуп да губам време со некој што дошол да се зафркава и провоцира.
Не пробувај ич :)

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Одговорот ти е во линкот.
Поздрав.
Ти ја браниш својата вера со некој БЛОГ (Блоговите обично се дело на еден поединец, а повремено и на една мала група....функционираат повеќе како лични онлајн дневници, а некои други функционираат повеќе како онлајн бренд реклами на одреден поединец или компанија.)...?!

:cuc: Браво...

Као што видиме во овој БЛОГ некој си ги негира фактите и пишаните трагови во Исламот...

ќе најдеме тотална глупост:

"I hope you have noticed within the list of definitions (lie down, lie, recline, repose) the word “sleep” (or “sex”) does not appear. Lane’s Lexicon does indicate it can refer to sleeping too:"

اضطجع - И во денешен превод значи да легнеш со некого - да имаш односи.

Јасно е како бел ден дека секако нема да го најдеме зборот "СЕКС" или "ЕБАЊЕ"...ќе го најдеме اضطجع - Да легнеш со некој...

Мухамед самиот објаснува дека кога ќе легне со неа таа ќе стане како негова жена и директно ќе биде повластена како "Мајка на верниците".

-----

Пошто е јасно како ден дека се работи за Односи пофторно да додадеме дека тоа е нормална работа во муслиманскиот свет.

"Do not re-wash the deceased after having a sexual intercourse with (them)"
"Do not put any limit on the intercourse with a dead woman" Al
Sharwani v. 1 p. 263

--------

Пошто никој веќе нема сомнеж дека Мухамед легнал со својата мртва тетка во гробот одиме по натаму со моите прашања и одговори...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.642
Поени од реакции
9.256
Многу мразам кога на саркастичен начин ми ги вадат зборовите од контекст, со таквите одма ја завршувам дискусијата, бидејќи не сум глуп да губам време со некој што дошол да се зафркава и провоцира.
Не пробувај ич :)
Е сега јас сум ти виновен што ти даде таква непромислена споредба.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Зошто Мухамед го гурал својот јазик во устата на неговиот внук?

Then he said, 'Where is the little one? Call the little one to me.' Hasan came running and jumped into his lap. Then he put his hand in his beard. Then the Prophet, may Allah bless him and grant him peace, opened his mouth and put his tongue in his mouth. Then he said, O Allah, I love him, so love him and the one who loves him!'"
http://www.sunnah.com/urn/2211390

"Тогаш пророкот, да го Аллах благослови и да му даде мир, ја отвори својата устата и го стави јазикот во неговата устата."

S

Samurai_Sk

Гостин
@Hattab1 сакав да те прашам, дали Исламот мислам дали Исалмот го потврдува, тоа дека ке има луѓе кои душата ке и го продават на ѓаволот за моќ, пари во овој свет? Мислам дали тоа е нешто реално, дали постои стварно таков договор помеѓу човекот и ѓаволот? или тоа е само некоја вид на илузија од сатанистите?

Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
@Hattab1 сакав да те прашам, дали Исламот мислам дали Исалмот го потврдува, тоа дека ке има луѓе кои душата ке и го продават на ѓаволот за моќ, пари во овој свет? Мислам дали тоа е нешто реално, дали постои стварно таков договор помеѓу човекот и ѓаволот? или тоа е само некоја вид на илузија од сатанистите?
абе како се бламираш со вакви прашања...нели малку пратиш дискуисија?!
и сега нормално дека тебе ќе ти одговрат,по што ти си вакви глупи прашања секогаш ке им бидеш добродојден

S

Samurai_Sk

Гостин
абе како се бламираш со вакви прашања...нели малку пратиш дискуисија?!
и сега нормално дека тебе ќе ти одговрат,по што ти си вакви глупи прашања секогаш ке им бидеш добродојден
Прашањето е сосема во ред, сакам само да знам дали е тоа некоја илузија на сатанистите или е договор што стварно може да се случи? и @Hattab1 дава конкретни одговори затоа него го прашав

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Прашањето е сосема во ред, сакам само да знам дали е тоа некоја илузија на сатанистите или е договор што стварно може да се случи? и @Hattab1 дава конкретни одговори затоа него го прашав
Не те занима зошто Мухамед го гурал својот јазик во устата на неговиот внук?

S

Samurai_Sk

Гостин
Не те занима зошто Мухамед го гурал својот јазик во устата на неговиот внук?
Не, јас не сум тука да вреѓам,да понижам религи.Мене ме интересира моето прашање и очекувам одговор еве можат и христијаните и атеистите да одговарат

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Мислам дека значењето на "договор помеѓу човекот и ѓаволот" е повеќе метафорички отколку вистински договор помеѓу човекот и ѓаволот, и тој договор има широко значење.
Човек или му е покорен на Аллах, или му е покорен на шејтанот(ѓаволот), нема трето.
Така да, такво нешто постои метафорички, луѓето се заведени од ѓаволот па затоа и прават ѓаволски работи. А тоа е голема тема.

S

Samurai_Sk

Гостин
Мислам дека значењето на "договор помеѓу човекот и ѓаволот" е повеќе метафорички отколку вистински договор помеѓу човекот и ѓаволот, и тој договор има широко значење.
Човек или му е покорен на Аллах, или му е покорен на шејтанот(ѓаволот), нема трето.
Така да, такво нешто постои метафорички, луѓето се заведени од ѓаволот па затоа и прават ѓаволски работи. А тоа е голема тема.
И јас мислев исто, дека не може да постои директен договор или да речам контакт со ѓаволот, но некако сметам дека кога викат "договор со ѓаволот" тие упатуват на контакти со демони, кои им ветуват тоа што луѓето сакат во овој свет,но за возврат го сакат нивниот живот, мислам контрола на нивниот живот така да има доста песни особено од рок музиката каде авторите не песните што тие ги пишуват и ги пеат, признават дека тие се под контрола на демони.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Не, јас не сум тука да вреѓам,да понижам религи.Мене ме интересира моето прашање и очекувам одговор еве можат и христијаните и атеистите да одговарат
Па кој вреѓа?!....Јасно пишува како бел ден дека така се случило

Зошто муслиманите бегат од својата вистина?
Од своите книги и своите учења во Куранот и Хедисите?

Зарем никој не може да одговори зошто мухамед го сисал јазикот на својот внук?

@Hattab1 Коментар или ќе ја преќутиш пак вистината во куранот?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
@Hattab1 Коментар или ќе ја преќутиш пак вистината во куранот?
Јас ти реков се додека земаш прашања со Copy јас ќе ти одговарам со Paste.
И ќе мора да научиш основни поими од Исламот, ова не е од Куранот што го поставуваш.
Јас би ти одговорил, ама не можам да се спуштам на твое ниво, многу е ниско.
А јас како човек не сум навикнал толку ниско да се спуштам и да се расправам со тебе.
Што имам јас тебе да ти одговарам на прашања на кои веќе имаш свои одговори.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Јас ти реков се додека земаш прашања со Copy јас ќе ти одговарам со Paste.
И ќе мора да научиш основни поими од Исламот, ова не е од Куранот што го поставуваш.
Јас би ти одговорил, ама не можам да се спуштам на твое ниво, многу е ниско.
А јас како човек не сум навикнал толку ниско да се спуштам и да се расправам со тебе.

Што имам јас тебе да ти одговарам на прашања на кои веќе имаш свои одговори.
Не знам како може да е "Copy" нешто од Исламското учење кое го има на АРАПСКИ САЈТ.

Ако не знаеш господине муслиману, Хадиси Хадис; (арап.حديث множина: арап.أحاديث) е поука од посланикот Мухамед.

Ти изгелда и не си муслиман кога се бунтуваш во неговите учења!
Зарем јас ќе те учам и ќе ти ја презентувам вистината?

Тражам одговор од тебе зошто го сторил тоа, да ли има некое објаснување или
Мухамед сакал да цица јазик на своите внуци?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Не знам како може да е "Copy" нешто од Исламското учење кое го има на АРАПСКИ САЈТ.

Ако не знаеш господине муслиману, Хадиси Хадис; (арап.حديث множина: арап.أحاديث) е поука од посланикот Мухамед.

Ти изгелда и не си муслиман кога се бунтуваш во неговите учења!
Зарем јас ќе те учам и ќе ти ја презентувам вистината?

Тражам одговор од тебе зошто го сторил тоа, да ли има некое објаснување или
Мухамед сакал да цица јазик на своите внуци?
Па да но е Copy, не е нешто што сакаш да знаеш или да научиш туку само да провоцираш, а веќе си имаш формирано одговор.
На кајгана сум за да одговарам на прашања за исламот, за луѓе кои навистина сакаат да дознаат нешто без предрасуди, провокации и ниски удари.
Ти доаѓаш со предрасуди, па провоцираш и навредуваш и на крај сакаш да добиеш одговор.
Од мене сигурно не.
Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom