Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Da ima soopstenie.. zalno veke stana rabotava
eden mesec cekavme za edno soopstenie a porano gi pustaa sekoja nedela i da prodolzea sega ke bea veke 2014 veke poveke brojki. Ama ne sega i tekna bog znae sto e rabotava sto se slucuva ta ja odolzuvaat 2014 istoriska veke stana
i toa pak edni isti brojki od pamtivek plus dodatok 16000 ako gi vrakaat se edni isti brojki vaka neznam do kade ke ja napravat praistoriska rabotava + ne mi e jasno kako uspevaat sa se snajdat so istovremeno raboteejki do tri godini 2012 2013 i 2014 veke nesto sitno.. i da ja pocnat 2014 kasa popara tri godini vo edno neznam luge gospod neka ni e na pomos!

edit: vikate pocaa da ja opravat rabotata ajde ima nadez ova ona i jas mislev taka ama zalnoto e sto ne e taka.
gospod da cuva......... od kaj gi izvadija ovie od 2013 sega... poooo mizerijaaaaa

GoranX

Евреин
Член од
16 септември 2011
Мислења
66
Поени од реакции
9
Bidejki nemam tocni informacii za dedo mi kaj sluzel vojska dali ima moznost da odam vo vojniot arhiv i da pobaram poopsirno sam?

Член од
15 февруари 2015
Мислења
16
Поени од реакции
7
Јас се извинувам што ќе ве замарам ми треба хелп. Сакам да прашам татко му на зет ми е бугарин сега зет ми е во процедура на вадење пасош бидејќи има ќерка а мене ми е внука дали врз основ на тоа може да аплицирам и колкава е шансата. Плис одговор :(

Член од
11 април 2012
Мислења
4.733
Поени од реакции
5.487
Јас се извинувам што ќе ве замарам ми треба хелп. Сакам да прашам татко му на зет ми е бугарин сега зет ми е во процедура на вадење пасош бидејќи има ќерка а мене ми е внука дали врз основ на тоа може да аплицирам и колкава е шансата. Плис одговор :(
Немаш никакви шанси, и да се изгласа нов закон како што голем дел од луѓето на форумов чекаат пак е прашање дали ќе можеш. Почекај па види ако го изгласаат законот како ќе гласи тогаш ќе знаеш дали имаш шанси или не.

Член од
15 февруари 2015
Мислења
16
Поени од реакции
7
Немаш никакви шанси, и да се изгласа нов закон како што голем дел од луѓето на форумов чекаат пак е прашање дали ќе можеш. Почекај па види ако го изгласаат законот како ќе гласи тогаш ќе знаеш дали имаш шанси или не.
Фала ти најмногу.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Da ima soopstenie.. zalno veke stana rabotava
eden mesec cekavme za edno soopstenie a porano gi pustaa sekoja nedela i da prodolzea sega ke bea veke 2014 veke poveke brojki. Ama ne sega i tekna bog znae sto e rabotava sto se slucuva ta ja odolzuvaat 2014 istoriska veke stana
i toa pak edni isti brojki od pamtivek plus dodatok 16000 ako gi vrakaat se edni isti brojki vaka neznam do kade ke ja napravat praistoriska rabotava + ne mi e jasno kako uspevaat sa se snajdat so istovremeno raboteejki do tri godini 2012 2013 i 2014 veke nesto sitno.. i da ja pocnat 2014 kasa popara tri godini vo edno neznam luge gospod neka ni e na pomos!

edit: vikate pocaa da ja opravat rabotata ajde ima nadez ova ona i jas mislev taka ama zalnoto e sto ne e taka.
А добро што е работава ? Значи научете, ние од нив бараме, не сме ние тие што поставуваме услови како ќе се одвива играта, туку тие, со кукање лелекање и плачење по форуми ништо не се постигнува, значи ти бараш нешто и ќе играш како ти свират, не како ти знаеш, како сакаат они така ќе работат, како им одговара така.

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
I KOJA TI E KRVNATA RODNINSKA VRSKA SO ZET TI ZITI SE?? Normalno deka nemas sansi..

Член од
11 април 2012
Мислења
4.733
Поени од реакции
5.487
I KOJA TI E KRVNATA RODNINSKA VRSKA SO ZET TI ZITI SE?? Normalno deka nemas sansi..
До преѓе се бламираше со прашања каде да најдеш преведувачи и поставуваше прашања кои се 100 пати одговорени наместо да земеш сама да прочиташ или да го користиш пребарувањето на форумов, а сега одеднаш почна да им викаш (да користиш големи букви па и латиница) на грешни членови. БРАВО БЕ

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Само како потврден одговор ми треба, сега со новиот закон читам ќе биде олеснета процедурата за добивање на државјанство што значи дека од прва братучетка која што живее и е омажена во бугарија би можел да поднесам извод?

Благодарам

Член од
11 април 2012
Мислења
4.733
Поени од реакции
5.487
Само како потврден одговор ми треба, сега со новиот закон читам ќе биде олеснета процедурата за добивање на државјанство што значи дека од прва братучетка која што живее и е омажена во бугарија би можел да поднесам извод?

Благодарам
Ама одговорот може да биде и ОДРЕЧЕН, предлог закон е што значи дека е подложен на промени. Ништо не е сигурно додека не се изгласа. Е одкако ќе се изгласа конечната верзија ќе може да се вадат заклучоци. Инаку џабе ти е што живее во бг и е омажена таму ако самата таа не е бугарски државјанин. А ако е државјанин според она што моментално е ставено како предлог закон тогаш да БИ ТРЕБАЛО (пак ќе ти кажам ни моево ни па некој друг што ќе ти каже на форумов не го сваќај дека мора да биде така) да немаш проблеми.

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
прашање кое можеби веке е поставено и одговорено но неможам да го најдам на пребарување!

Молба со дополнителни документи може да се достави секој работен ден или само од пон до среда, и дали во работен ден им спаѓа и саботата?
Ви благодарам

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Luge da ve prasam za kolku vreme otkako podnesovte vi bese razgledana prepiskata? Odnosno neli od zadolzitelna vo dopnitelna ili odobrena??

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Од јануар или февруар 2015 ,има некој со добиен одговор за происход?[DOUBLEPOST=1427886725][/DOUBLEPOST]
прашање кое можеби веке е поставено и одговорено но неможам да го најдам на пребарување!

Молба со дополнителни документи може да се достави секој работен ден или само од пон до среда, и дали во работен ден им спаѓа и саботата?
Ви благодарам
Администрација не работи во сабота,а имаше одговорено во претходните постови дека може секој работен ден без термин да се достават.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom