Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро бе, се логирате за да замарате постојано со истите прашања ? Колку човек е подобар и сака да ви помогне, уште толку на грб. Кај ништо не споделувате, со недели ги лупате истите прашања ја труете темата со глупи прашања, а мене не ме мрзело да читам 300 страници ама тебе тешко ти е да провериш дека некој ти го одоговорил прашањево лично на страна 323 и ти постирал линк од архивите со сите МОЖНИ информации. ???? Еве пошто те мрзи, изџвакано, тука треба да пишеш, повели : v.tarnovo@archives.government.bg
moram like da kliknam...

http://www.vmro.bg/б'лгарски-д'ржавни-м'же-се-срештнаха-с'с-с'народниците-ни-в-македонија/
Изгледа дека БККС се враќа во игра за сите оние кои немаат стари документи.
Trpenie- spasenie drugar, misla za kratok vremenski period ke trgne rabotata!:)[DOUBLEPOST=1427735234][/DOUBLEPOST]Sega se cuv so posrednikot, prasav dali da nosam od prvi bratucedi izvodi, mi rece da gi povrzam i da gi vnesam, i deka od maj veke ke pocnat da pustaat, predhodno ako se nelazam misla deka ne gi primaa dokumentite ako ne se od pradedo,prababa... A sega veke pocnati se da gi zemaat!

Последно уредено:
Петар Колев ќе има нова обиколка во македонија тој шо пропушти можи да оди сега еве распоред ;
Вторник : Делчево, штип
Среда : Кочани, Виница, Берово
Четврток : Велес, Кавадарци, Прилеп, Битола
Петок : Охрид, Кичево, Тетово
Сабота : Скопие, Куманово
Недела : Радовиш, Струмица

Zdravo Goran. Za Skopje - kade i vo kolku casot? Ili ako znaes kade da se javam za informacii, telefonski broj? Fala i pozdrav

Trpenie- spasenie drugar, misla za kratok vremenski period ke trgne rabotata!:)[DOUBLEPOST=1427735234][/DOUBLEPOST]Sega se cuv so posrednikot, prasav dali da nosam od prvi bratucedi izvodi, mi rece da gi povrzam i da gi vnesam, i deka od maj veke ke pocnat da pustaat, predhodno ako se nelazam misla deka ne gi primaa dokumentite ako ne se od pradedo,prababa... A sega veke pocnati se da gi zemaat!
ЧУЛ ТЕ ГОСПОД.....

zdravo , dali znae nekoj kolku vreme se ceka za drzavjanstvo dokolku zenata ima BG drzavjanstvo ?
А во случајов што ќе ти е државјанството кога можеш да работиш со пасошот на жена ти, мои роднини така направија, жената има бг пасош во германија се, и двајцата имаат дозвола за работа, само треба да се пријавиш таму негде, распрашај се каде треба не знам во моментов.[DOUBLEPOST=1427747449][/DOUBLEPOST]
Decki ve molam , da ne listam po stranici , da mi odgovorite na slednovo :
imam nekoj si dedo koj sluzel vo bugarska vojska , sega sakam da pobaram nesto vo arhiv ... no ne znam vo koj kako i sto .
Znam samo negovo ime , prezime , koga e roden -pocinat , kade e roden , i maticen broj , dali e dovolno ? Ve molam pisheteja stranata na koja mozam da najdam nekakov kontakt so arhivot.... BLAGODARAM!!
Не е доволно. Треба да знаеш во кој полк, дружина или рота бил, итн, повеќе информации каде служел.

Ќе носам доп документи од втор братучет поврзани со изводи па што сака нека буде :d

Ve molam dali moze nekoj da mi kaze dali vrsat prevod i legalizacija na dokumenti vo bugarska ambasada i kako se zakazuva termin! I se razbira dali toa za den dva se zavrsuva ili se ceka mnogu.

Ve molam dali moze nekoj da mi kaze dali vrsat prevod i legalizacija na dokumenti vo bugarska ambasada i kako se zakazuva termin! I se razbira dali toa za den dva se zavrsuva ili se ceka mnogu.
Prevedi si gi dokumentite kaj preveduvac, i odnesi gi vo ambasada za legalizacija, ne se zakazuva i moze da gi zemes i istiot den ili najkasno drugiot zavisi kolku imaat rabota

a kade ima ovlasten preveduvac?? mi rekoa ima lista na sajtot na ambasada ama nema

А во случајов што ќе ти е државјанството кога можеш да работиш со пасошот на жена ти, мои роднини така направија, жената има бг пасош во германија се, и двајцата имаат дозвола за работа, само треба да се пријавиш таму негде, распрашај се каде треба не знам во моментов.[DOUBLEPOST=1427747449][/DOUBLEPOST]
Не е доволно. Треба да знаеш во кој полк, дружина или рота бил, итн, повеќе информации каде служел.
Ќе се потрудам да научам повеќе , бидеќи е починат не знам што ќе направам .....

Da ima soopstenie.. zalno veke stana rabotava
eden mesec cekavme za edno soopstenie a porano gi pustaa sekoja nedela i da prodolzea sega ke bea veke 2014 veke poveke brojki. Ama ne sega i tekna bog znae sto e rabotava sto se slucuva ta ja odolzuvaat 2014 istoriska veke stana
i toa pak edni isti brojki od pamtivek plus dodatok 16000 ako gi vrakaat se edni isti brojki vaka neznam do kade ke ja napravat praistoriska rabotava + ne mi e jasno kako uspevaat sa se snajdat so istovremeno raboteejki do tri godini 2012 2013 i 2014 veke nesto sitno.. i da ja pocnat 2014 kasa popara tri godini vo edno neznam luge gospod neka ni e na pomos!

edit: vikate pocaa da ja opravat rabotata ajde ima nadez ova ona i jas mislev taka ama zalnoto e sto ne e taka.

a kade ima ovlasten preveduvac?? mi rekoa ima lista na sajtot na ambasada ama nema
пред влезот на амбасада , не на сајтот, и многу е лесно да најдеш преведувач, пиши на нет пребарај, или златна книга

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom