ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
moze da se prefrlam na privaten fakultet ovie 3 god dodiplomski i posle da se vratam na praven za drugite 2 postdiplomski?

Јунска?
На 10ти мај завршуваат предавања, после од 18ти јуни втори колоквиуми за тие што имаат па поправни и испити :)
Априлска нема? На мастер сум иначе.

Дали знае некој како изгледа писмениот испит по Уставно право, колку прашања има, какви се (есејски, на дополнување, одговарање) итн. ? :)

Дали знае некој како изгледа писмениот испит по Уставно право, колку прашања има, какви се (есејски, на дополнување, одговарање) итн. ? :)
Кај која професорка си?

Ја бев кај Марика и беше на следниов принцип: 2 на заокружување, уште 1-2 допоолнување, и едно 6 по 5 бода така да пишуваш по 4-5 реченици. На делови го полагате така?

Кај трите професорки мислам дека е истиот тест, неколку на заокружување и дополнување и другите да пишуваш по 7-8 поени мислам носеа. Ама не значи дека со една две реченици ќе поминеш, сѐ зависи кај која професорка си.

Кажете ми, уверение е 500 денари фиксно или по година? Конкретно, мене ќе би треба за I-III семестар и сега не знам дали е исто 500 или повеќе.

Кај која професорка си?

Ја бев кај Марика и беше на следниов принцип: 2 на заокружување, уште 1-2 допоолнување, и едно 6 по 5 бода така да пишуваш по 4-5 реченици. На делови го полагате така?
Да, на два дела го полагаме. Јас сум кај Рената, но асистентот кажа дека тој ги спроведувал испитите во сите три групи.

Да, на два дела го полагаме. Јас сум кај Рената, но асистентот кажа дека тој ги спроведувал испитите во сите три групи.
Па он ќе ги прегледува сигурно. Ќе има консултации со професорките, али главно ќе биде од него мислам. Немам искуство со Денис, во мојата група Јелена беше асистентка Уставно.

Jas bev kaj Siljanovska/Presova.
Presova e ok, ama odzima bodovi na nebitni raboti na pismenoto (barem spored mene bea nebitni). Ne znam, rokovi i sl. Jas imav izgubeno na gluposti,sto mi odzimal po 1 po 2 poeni za sekoe prasanje. Pred ispit ubavo rasprasajte go sto treba vo detali, a sto ne treba mn mn da se uci posto ja ne bev upatena na sto treba da obrnam vnimanie, a na sto ne i zatoa imam 15poeni izgubeno na zavrsniot. Ako sakate za povisoka ocena ili usno, kaj profesorkata. Kaj nejze povekje bese debata stil, iako dosta me prasuvase i od materijalot. Mnogu dolgo isprasuva, duri i gubev koncentracija na momenti, ama zatoa nagraduva so ocena.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom