Кога би биле богати што би имале ? (детална слика)

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.311
Поени од реакции
5.934
Значи темава е со идеја да си дадеме детална слика кога би биле неограничено богати. Кој дестинации сакате да ги посетите, каде ке живеете (град, држава), кои автомобили и мотори, воопшто возила би си ги купиле, во што би ги вложиле парите, каква би сакале да ви биде куќата, како би се понашале, каква облека и накит би носеле, на каков луксуз би фрлиле многу пари, какво милениче би имале, какви подароци би сакали и давале, каква фризура би носеле, на какви места би испаѓале, какви слободни активности ке си организирате... ??? Значи кајганџии форумџии отворајте умот желбите и редете што сакате. :)

Пошто јас ја почнувам темата и нема смисла прв да не дадам мислење еве вака: Ке живеам во Германија во Франкфурт таму ке ми биде официјалниот дом, другиот дом односно по скромна вила би ми била во Италија не сакам конкретно место али сакам да биде мало и мирно туристичко место. Стилот на архитектурата да биде модерен со бела фасада и ентериер. Главната куќа да биде доста комфортна на некој три спрата со голем двор со многу травњак, базен, зен катче (водопад), додека вилата по скромна можда спрат и поткровје исто така со задоволителен двор со травњак и обавезно чамец или глисер во кој може да се возат повеќе луѓе. Од возила би имал еден џип голем и комфортен најверојатно Ленд Ровер црн, Мерцедес голем фамилијарен со доста јак мотор веројатно сребрен, еден Астон Мартин гранд турер можда зелен, Ферари исто така гранд турер се разбира црвено и едно Порше тотално спортска верзија нека биде бело. Од мотори еден Ем-Ве Агуста спортски веројатно бел и едно Дукати супермото црвено. Околу активности и слободни активности би отворил една фондација преку која ке донирам доста пари и ке поттикнувам други парајлии да донираат. Слободни активности хммм... Ке чувам два можеби и три Ротвајлера али не за да ми го чуваат имотот него јас сакам да си ги гледам и да се грижам за нив баш по стандард, сакам да научам да јавам и одкако ке научам ке јавам големи тури, ке си купам и ке учам да свирам тапани, ке цртам повеке, ке си соберам солидна колекција на автомобили и мотори во размер, би одел на стрелање во мети се разбира и отприлика тоа... Места што сакам да ги посетам дефинитивно прво и основно Тибет на неколку месеци, Потоа Лондон, помали убави градчиња низ Европа и неколку тропски места. Околу однесувањето (понашањето) не би сменил ништо се разбира како и досега ке се трудам да бидам вистински подобар човек, кога станува збор за облека јас сум за лежерно што по лежерна облека и никако скапи луксузни брендови. Фризура не менувам можда скороз кратко ке се шишам. Накит ниту носам, ниту сакам, ниту би трошел за такво нешто единствено ке носам кристали на мене (полудраги камења) и ке си купувам големи парчиња и оригинални од нив. Во бизнис поглед би вложил единствено во недвижнини евентуално во акции на берза. И нешто што морам да го напишам се подразбира дека сето ова би го делел со целото моето семејство.

Не мора да имаш неограничено богатство за да го посетиш Лондон и други помали убави градчиња низ Европа. :D

Не сакам да сум неограничено богат. Ама кога би бил ќе му дадам 100 мил евра на Грујо, за да престане да краде од народот. :icon_lol:

Гледам во светов долго време за да видам што се случува , и сфаќам дека се што сакате се купува.Како со што ? Само со пари , парите го вртат светот , врти пари тоа значи дека ти го вртиш него . Тогаш сфатив дека сакам моите луѓе да се среќни, ќе мора да ги имам парите во многу вреќи.За да можам да видам луѓето како се смеат, барем ако не можам да бидам јас со пари среќен нека бидат другите.Да почнеме со младите немате игралиште , ќе купиме со парите.На мајка ми би сакал да и купам машина за перење, да не пере на раце веќе да не настине.Би сакал да и платам одмор , да одмори со месеци на некој од островите на пример на Хаваите.Би купил нова трска и фул опрема за татко ми да ужива во природа при ловење на риби.Ти би сакал ли да пееш, но немаш микрофон.Еве ти цело студио макар да кошта милион.Би купил нова вилица за дедо ми од бутел 2.Би купил нова куќа за брат ми , за живот со девојката.Би платил секој ден да биде сабота, би купил нова вистина во врска со државата.Би платил долгови на сите на планетава што должат.Би купил нови клупи за да не седнеш на полжав.Би купил клик-клак за децата во Халкиди, би ти купил кикирики онака од икиш.На сите мои другари би им купил се што сакаат, како ли цело време слушам дека немаат да плаќаат.Па би ми било мило да им платам, се што срцето им бара би го купил тоа е ситна пара.Мојот најубав ден во животот би го ставил на рипит да врти цело време до бесконечност.Би платил да го запрам времето во радост.Платив нема старост, сега живеј само младост.Би ги платил Looney Tunes само еден цртан.Којотот да биде сит, итрицата да биде мртва.Би му купил на Мендо ново одело, како кој ? Од Елвис Присли за да биде стварно кралот.Би и купил на државава скромен океан , тоа ги прави барем некои деца среќни,верувај!Барем помислата за сето ова ме прави мене среќен, жалам што можам само да му купам лижавче на дете зошто моментално сум во криза , а тоа не ме прави тажен јас сум исто како виша сила.Бе се разочарувај но немам ќеш за ова.Се што имам е желба да го сторам, имам добра воља.Имам само трема , немам пари да го земам но кога парите би биле талент тогаш кажи цена.

Гледам во светов долго време за да видам што се случува , и сфаќам дека се што сакате се купува.Како со што ? Само со пари , парите го вртат светот , врти пари тоа значи дека ти го вртиш него . Тогаш сфатив дека сакам моите луѓе да се среќни, ќе мора да ги имам парите во многу вреќи.За да можам да видам луѓето како се смеат, барем ако не можам да бидам јас со пари среќен нека бидат другите.Да почнеме со младите немате игралиште , ќе купиме со парите.На мајка ми би сакал да и купам машина за перење, да не пере на раце веќе да не настине.Би сакал да и платам одмор , да одмори со месеци на некој од островите на пример на Хаваите.Би купил нова трска и фул опрема за татко ми да ужива во природа при ловење на риби.Ти би сакал ли да пееш, но немаш микрофон.Еве ти цело студио макар да кошта милион.Би купил нова вилица за дедо ми од бутел 2.Би купил нова куќа за брат ми , за живот со девојката.Би платил секој ден да биде сабота, би купил нова вистина во врска со државата.Би платил долгови на сите на планетава што должат.Би купил нови клупи за да не седнеш на полжав.Би купил клик-клак за децата во Халкиди, би ти купил кикирики онака од икиш.На сите мои другари би им купил се што сакаат, како ли цело време слушам дека немаат да плаќаат.Па би ми било мило да им платам, се што срцето им бара би го купил тоа е ситна пара.Мојот најубав ден во животот би го ставил на рипит да врти цело време до бесконечност.Би платил да го запрам времето во радост.Платив нема старост, сега живеј само младост.Би ги платил Looney Tunes само еден цртан.Којотот да биде сит, итрицата да биде мртва.Би му купил на Мендо ново одело, како кој ? Од Елвис Присли за да биде стварно кралот.Би и купил на државава скромен океан , тоа ги прави барем некои деца среќни,верувај!Барем помислата за сето ова ме прави мене среќен, жалам што можам само да му купам лижавче на дете зошто моментално сум во криза , а тоа не ме прави тажен јас сум исто како виша сила.Бе се разочарувај но немам ќеш за ова.Се што имам е желба да го сторам, имам добра воља.Имам само трема , немам пари да го земам но кога парите би биле талент тогаш кажи цена.
Си ме вратил некоја година уназад, фала!

Само ова, не барам многу
720x405-TERRY%20BOZZIO%202014%20Press%20Photo%20photo%20by%20Andr%C3%A9%20OzgaDSC1193.JPG

Радиус од 200 метри двор за да не слушам турирање коли, жржање, бичкијање, дерење по деца, еден викенд на раат да поспијам барем до 10.

Би одбрал некое место на швајцарските алпи.Ќуќа на еден спрат,бидејќи ќуќа повеќе спратови несакам.Задолжително водопади и декоративни езерца со бонсаи дрвца и други растенија од медитеранот околу нив.2-3 коли Голф 7 R,Некој нов модел на Мерцедес и едно ултра спортско возило од типот на Феррари.

Се разбира би земал едно АТВ Скутерче овие со четири тркала што се,Нели ќе треба да се симнам од Алпите за Леб да си купувам.:гик::icon_mrgr:

Точаче веќе имам,но би земал нешто уште подобро.За фамилија да не зборам.Има многу за пишување.:)

Вила некоја во LA, Мерцедес Г и С амг, приватен авион, хелихоптер, колекција на оружје и колекција на вино.

Додека дремам некогаш ми се дешавало да си фурам некој филм што би направил ако добијам да речиме околу 500 милиони еура.
И секогаш идам до заклучок дека треба да им дадам некој милион на сите шо ги познавам за да не замарет.
На промоцијата додека ми ги даваат изјавувам со сериозен глас дека 70% ги давам на тие сиромашните за да ми аплаудираат.
Со другите отварам нешто за тие шо се социјални случаи.

А за мене си оставам некој 1-2 милиона за да се мафнам од сите и да си живеам на мира со женска ми.

*Знам дека не сум арен.:свиркам:

Немора да бидам неограничено богат, доста е да имам пари да изградам една ваква куќа на некој рид (што подалеку од гужва и народ) опкружена од сите страни со лозови насади и една винарија. Во меѓувреме го купувам и најдобриот велосипед што постои и ќе изигравам Контадор качувајки ги угорнициве на ридовиве..

mro_estate_fly1.jpg

Неколку куќи по светот.Во Франција,Германија,Еквадор,САД,Израел и обавезно МОНГОЛИЈА.
Финансиски ќе им помагам на сиромашните(строго пари на рака).
Ќе платам да ги ликвидираат моите душмани.:gjavol:
Секој ден забава,најубави жени ,патување по светот...
Кратко кажано-ЌЕ ГО ЖИВЕАМ ЖИВОТОТ.

Куќа на планинско место, оддалечена од население. По можност блиску до некое планинско езеро. И секако би имал ранч и би одгледувал животни.

Немора да бидам неограничено богат, доста е да имам пари да изградам една ваква куќа на некој рид (што подалеку од гужва и народ) опкружена од сите страни со лозови насади и една винарија. Во меѓувреме го купувам и најдобриот велосипед што постои и ќе изигравам Контадор качувајки ги угорнициве на ридовиве..

Прегледај го приврзокот 117835
mnogu loso za rabota ke bide ova lozje,na rid e sadeno,baraj po ramno mesto :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom