Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Сатон потеран бил, ам море није вмровци сме не го тераме напред зш поќе батерија ќе ни трошит. :D
И шо ак не сеа?
:D

Полош ден никогаш во мојот живот сум немал. Билијардот со кајганџииве го подизвади овој лош ден, али сепак не е тоа тоа. Битно со @wiksa се отворивме ко паштети у Ројал со по еден спајси чикен. :D
Од утре нова работна недела, ваљда не може полошо да биде... :toe:
И да, ако врне утре мамицата :yid:

И така у секоја нормална земја,голубите ги крсат плоштадите.Арно ама кај нас имаат платено човек да ги растерува,не сериозно дали има у земјава некој нормален:tapp:?Ги разбирам де,им сметаат,може некој да му се посере на ацета на глава после што правиме.

My job in a nutshell...

tcpipprotocols.png

И кога ќе дојдам дома и ќе видам дека немам интернет :boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix:

Драга каква чест ми стори ЏинЏер.Благодарам:love:

Ај тебе ќе ти споделам Драга.
Па да си кажам право колку многу сум збунета нема да си верувам :confused:
Правам работи кои не се својствени на мојата личност и од тука следува хаос.
Глупост до глупост, а па овој животот никако да неможело да се избегне..
абе :facepalm:
се само приказни, приказни за во вода од сите бла бла
ами и од мене.. Само кога да почнам некое истражување и пишување, прашањата почнаа да тежат.
За природата на човековата природа и се што излегува од тоа.
Поздрав.

Note to futureself..

1. Вотката не ти е пријател! Дружи си го штокот. Дааа знам дека ти е глатка и ти се лизга така ватрена без мраз како што ја тепаш, АМА НЕ. Со последици и нус појави се тегавиш низ вечерта, а богами и денот потоа. Батали ја, не си играј мајтап. Држи се на тоа шо е веќе проверено и прифатено. Ти + Штокот = Never go out of style! Арно ти вика и клапата и Тејлор Свифт ..
2. Извади си ја малце главата од газот и покажи поголема заинтересираност и пажња. Ваљда не си заборавил со каква особа си имаш работа и со кои нејзини црти првично те придоби. Делата говорат за човекот, не мислите. Тие си се твои и некои не ти ги чита. Ја постави првично играта, ти ја прифатија, собра еден куп левериџ (повеќе од колку што заслужуваш) и уште го тераш истото коло, се правиш на тошо, а и сам си свесен, знаеш и другите ти зборуваат дека играта еволуираше, па мора и ти соодветно да се промениш и да го прекинеш стариот филм. Не ти е ваљда страв сам на себе да си го признаеш тоа?! Man up, you're better than this.

Фино се проведовме иначе сношти мала. Музика за душа, алко до без свест и друштво за сва времена. Не ми се верува дека скоро сите пријатели ми се уште од прво одделение .. Еееехх времиња.

Драга...

... одамна прекинав да симнувам превод на филмови на локалниве јазици, години уназад читам на англиски. Пред некој ден дознав дека многу од другариве чекаат да искочи превод барем на српски или хрватски, не знам зашто ама чудно им беше кога им реков дека гледам на англиски, ко никад да не ни помислиле дека може и така да се прави :D Како и да е, ми текна зашто уствари почнав да гледам со таков превод. Една причина е транскрипцијата, нели има некад изрази кои на пример у комедии не би ги сфатил ако се кажани на различен јазик, дебилно е. Друга причина е случка која се деси со една реченица на македонски превод кога гледавме филм со друштво.

Ликот вика: This shit is crazy!
Преводот гласеше: Ова гомно е лудо! :pos:

Дк
ми се спијат, готово ќе пукнам
сега најдов да мислам на страшила ебаго...:вонзем:
Долга ќе бидит ноќва....:yid::yid::yid:
Ми се јајт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom