Јас сум на03.02 или 13.02 во ДАБЧ,со крштеница од Бугарска егзархија на тетка ми,незнам кој датумсе зема во предвид ,првиот за поднесени документи или вториот за нотаризирани и легализирани.Прашав ама не ми одговорија,така да незнам кој датум .[DOUBLEPOST=1427195673][/DOUBLEPOST]Jas bev vo dabc na 19 January, za proishod Ama uste nema nisto, podnesov star dokument od baba mi eve 2 meseca pominaa vekje[DOUBLEPOST=1427193264][/DOUBLEPOST]Ti koga podnese
Е па добро блиску е ,можда каснат како резултат на ова избирањево на директор на ДАЧБ.[DOUBLEPOST=1427191895][/DOUBLEPOST]
Поднесов кај 20 декем 2014 преку конзулат Битопа се јавив сега пред некој ден ми рекоја да се јавам по велигден
Da ne imash nekoe info, pod koje reden broj, odprilika koga ke se glasa drugar?Измениве на законот никако да се случат....а времето си тече...
Нели до 4 ти април треба да се донесе законот, некој тука пишаа и до мај можно е да сме чекале, епа тоа е сега, неизвесност има ама ќе помине, ќе знаеме или бива или небива работава.Измениве на законот никако да се случат....а времето си тече...
Pisi sto ako ima nesto pozitivno i jas sum tuka nekade[DOUBLEPOST=1427191895][/DOUBLEPOST]
Поднесов кај 20 декем 2014 преку конзулат Битопа се јавив сега пред некој ден ми рекоја да се јавам по велигден
Reden broj: 554-01-20Da ne imash nekoe info, pod koje reden broj, odprilika koga ke se glasa drugar?
drugar ako dobies nesto kazimi vo inbox,i jas se vlecam preku konzulat toj period podnesov dop dokumenti,a ti sto dokumenti za poteklo dostavi[DOUBLEPOST=1427191895][/DOUBLEPOST]
Јас сега на 31 Март имам прво идење , ама немам ниту еден документ бугарски ....ima nekoj zakazan za 6ti april prvo idenje?
Na posrednikot sekako ke mu dojdat parite tvoi, mene me odbile pa mojot posrednik me prezapisal za nova postapka, da ne bese forumov ke go cekav kojznae kolku mislejci deka tteba da se ceka.ja dopolnitelnite sam si gi brkam,mojov posrednik vika `ako imas dobro,ako ne pak dobro`
Imam poteklo kaj mene nee problem samo cekanjevo preku konzulat koga ce izlezi ke pisam na forumov ike prodolzam vo sofija me sovetuvaa deka e pobrzodrugar ako dobies nesto kazimi vo inbox,i jas se vlecam preku konzulat toj period podnesov dop dokumenti,a ti sto dokumenti za poteklo dostavi