Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
1. Самоубиството е лична одлука, со која Бог нема ништо. Обиди се пак...
2. Ми подметнуваш став кој не сум го напишал и на таа „подметачина„ градиш заклучок? Обиди се пак...
3. Да, можеби, а ако ја напнеш фантазијата до крај, може ќе „откриеш„ и кој ќе биде резулатот од клиничките ипистувања. На пример, кличичките испитувања (не знам кои...) „докажаа„ дека пастата за заби која ја користам, е најбоља у Вселената.
Веке 5 години ја читам [а богами (не тој твојот) и ја слушам] истава паралела со пастава за заби.
Кога веќе ја спомна, ова ми доаѓа исто ко да си рекол “мојава вера што ја исповедам е најбоља у вселанава“.

1. Самоубиството е лична одлука, со која Бог нема ништо. Обиди се пак...
2. Ми подметнуваш став кој не сум го напишал и на таа „подметачина„ градиш заклучок? Обиди се пак...
3. Да, можеби, а ако ја напнеш фантазијата до крај, може ќе „откриеш„ и кој ќе биде резулатот од клиничките ипистувања. На пример, кличичките испитувања (не знам кои...) „докажаа„ дека пастата за заби која ја користам, е најбоља у Вселената.
Да бе, колку сакаш ќе ти пишувам.
Залудно е да се зборува таму каде што разумот е исклучен.

А во однос на мојата работа. Јас не сум пророк, па да ми веруваш, ниту пак мојата цел е некого да уверувам. Мојата работа е збир од физички и интелектуален труд, а резултатите се повторливи од секого и во секое време.
Фантазија можеш да ја нарекуваш својата беспоговорна и некритичка убеденост во соништата и привиденијата на некој умоболен пустински жител, што кај тебе ја заменило способноста за размислување.

Веке 5 години ја читам [а богами (не тој твојот) и ја слушам] истава паралела со пастава за заби.
.

Убо, арно си издржал 5 години: прикаската со пастата служи за посочување на силата од верата која ја имаат атестите, кои веруваат во се‘ што ќе им каже некој непознат субјект, за нешта кои самите атеисти не се во состојба лично да ги проверат.[DOUBLEPOST=1427138540][/DOUBLEPOST]
Фантазија можеш да ја нарекуваш својата беспоговорна и некритичка убеденост во соништата и привиденијата на некој умоболен пустински жител,

Пак правиш „подметачина„, пак си извлекуваш „заклучок„ од „подметачината„, а мене ми причаш за отсуство на способноста за разлислување...

Сеуште не можам да видам што откри твоето размислуавње.
Под услов да е проверливо, а не у фаза од „клиничко испитуење„.

Последно уредено:
Убо, арно си издржал 5 години: прикаската со пастата служи за посочување на силата од верата која ја имаат атестите, кои веруваат во се‘ што ќе им каже некој непознат субјект, за нешта кои самите атеисти не се во состојба лично да ги проверат.

Доверба и вера. Навидум исти, а сепак различни поими.

Пак правиш „подметачина„, пак си извлекуваш „заклучок„ од „подметачината„, а мене ми причаш за отсуство на способноста за разлислување...

Сеуште не можам да видам што откри твоето размислуавње.
Под услов да е проверливо, а не у фаза од „клиничко испитуење„.
Подметачина?! Во смисла не веруваш во религиозните глупости и небулози?

Моето размислување откри дека ова "Во Библијата е напишана Вистината, бидејќи таа е создадена по инструкции од Господ. А единственото сведоштво за постоењето на Бог е Библијата." е заебанција и игра со човечкиот разум.

Тоа што е у фаза на клиничко испитување не значи дека не е повторливо. Туку дека се вршат испитувања за дополнителните аспекти и можноста за апликација.

Последно уредено:
Убо, арно си издржал 5 години: прикаската со пастата служи за посочување на силата од верата која ја имаат атестите, кои веруваат во се‘ што ќе им каже некој непознат субјект, за нешта кои самите атеисти не се во состојба лично да ги проверат.

Demek gospo tebe ti poznat subjekt i ti sekoja nedela sabajle pricash so nego! Bravo Miki ubavo mu go lepna! Nego ne mi e jasno koj na kogo mu pusta zmiice da se javi?

Смени плоча бе Мики, истите лаги ги верглаш 5 години. И атеисти и верници (барем повеќето) веруваат во работи кои не можат да ги проверат лично, кој повеќе кој помалку, исто како и ти што не можеш твоајта, според тебе најисправната и единствената вистинска вера. Ама тоа не можеш мене да ми го накалемиш, тоа на друг да му кажеш во што верува, мене не.

Смени плоча бе Мики, истите лаги ги верглаш 5 години. И атеисти и верници (барем повеќето) веруваат во работи кои не можат да ги проверат лично, кој повеќе кој помалку, исто како и ти што не можеш твоајта, според тебе најисправната и единствената вистинска вера. Ама тоа не можеш мене да ми го накалемиш, тоа на друг да му кажеш во што верува, мене не.

Неоправдан е твојот револт. Нишката се вика „Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања“, а не „Сугестии од верниците кон атеистите“.

Неоправдан е твојот револт. Нишката се вика „Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања“, а не „Сугестии од верниците кон атеистите“.
Прво нема револт кај мене. Второ на погрешна адреса си, обрати се кон твојот колега (по вера), тој дава сугестии што треба атеистите да веруваат. Јас само укажав дека ни пред 5 години ни сега тие лаги не поминуваат. За теории на заговор, кај Заев обратете се.

Едно прашање до верниците имам. Доколку Адам бил првиот човек создаден од Господ, а ева била создадена од 'реброто на Адам, всушност некаков колн била. И првите луѓе биле белци. Тогаш како настанале другите раси? Азијци,црнци итн. Еден верник одговорил на ова прашање: "Другите се создадени од мајмуни". Ај да видам Вие како ќе одговорите. ;)

Nego ne mi e jasno koj na kogo mu pusta zmiice da se javi?

К‘о че порасниш, самото че ми ти се кажит...
тој дава сугестии што треба атеистите да веруваат.

Јас само велам дека нема поголеми верници од атеистите, кои веруваат во:
- се‘,
- во себе и
- во ништо.[DOUBLEPOST=1427224756][/DOUBLEPOST]
Едно прашање до верниците имам. Доколку Адам бил првиот човек создаден од Господ, а ева била создадена од 'реброто на Адам, всушност некаков колн била. И првите луѓе биле белци. Тогаш како настанале другите раси? Азијци,црнци итн. Еден верник одговорил на ова прашање: "Другите се создадени од мајмуни". Ај да видам Вие како ќе одговорите. ;)

- Ева не е клон Адамов: „клон„ означува потполно идентична копија на оригиналот.
- Адам е „човек„, а Ева е „човечица„, т.е. „жена„, „мајката на сите„.
- Адам и Ева не биле белци.
- Денешните човечки раси се последица од изменетите услови на Земјава, после Адамовото изгонување од Рајот и откако Земјава, т.е. целата створена материја, станаа променливи и распадливи.

Тој кој вели дека „...другите се создадени од мајмуни...„, тој верува во елуционистичката вера а не во Христовата.

Последно уредено:
Јас само велам дека нема поголеми верници од атеистите, кои веруваат во:
- се‘,
- во себе и
- во ништо.
:pos:
О земјо индијо ем во се' ем во ништо, легенда си нема што :pos:

Тоа второто ај и да не го коментирам, ти не веруваш во себе си? Човек си?

П.С. Можеме да се сложиме дека поголеми неверници од теистиве нема, не веруваат дека не постои бог. ;)

Верувај во природата. Најдобро е.

П.С. Можеме да се сложиме дека поголеми неверници од теистиве нема, не веруваат дека не постои бог. ;)

„Обожувам„ двојни негации: се прашувам, што ли сакал да каже писателот?...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1427225502][/DOUBLEPOST]
Верувај во природата. Најдобро е.

Верувам во нештата кои не можам сетилно да ги спознаам, така да апсурд е да верувам во нештата кои ги гледам.

„Обожувам„ двојни негации: се прашувам, што ли сакал да каже писателот?
Писателот сака да каже дека обожава оксиморони. Неверници кои веруваат, веруваат во се и во ништо.... итд.... Како ли ти успеа во една реченица 3 оксиморона? Човек ли си?

Писателот сака да каже дека обожава оксиморони. Неверници кои веруваат, веруваат во се и во ништо.... итд.... Како ли ти успеа во една реченица 3 оксиморона? Човек ли си?

Нели гле‘аш дена тија 3 нешта ги набројав редоследно, а не у склоп од иста реченица, море...:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom