Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Добре, има разлики помегду христијанството и хиндуизмот, како обаче има разлики исто помегду веруваанијата на "атеистите".
ОК, интересирал си се односто темата, тоа е добре, за да има повисоко ниво на дискусијата.
Jas negiram postoenje na bog = Ateist. Nema tuka nikakvo veruvanje!

Не може да има со тебе повисоко ниво на дискусија. Религиски си неписмен. Дури ни сопственото христијанство не си го познаваш.
Нема верувања на атеистите. Атеистите не веруваат во богови.

Религиски сум НЕхристијанин, па најверојатно сум брејнуошнат од религијата и за тоа сум останал неписмен и не сум прочел Библијата. Не може верата да ти е дека не верувааш во нешто. Тоа е се едно мојта вера да е, че не веруваам во учението на Конфуциј ... верата е философско учение пред се друго.

Религиски сум НЕхристијанин, па најверојатно сум брејнуошнат од религијата и за тоа сум останал неписмен и не сум прочел Библијата. Не може верата да ти е дека не верувааш во нешто. Тоа е се едно мојта вера да е, че не веруваам во учението на Конфуциј ... верата е философско учение пред се друго.

Абе бог да чува (Один се разбира, не тој твојот лажен бог). Се гледа дека не си христијанин и не си прочитал библија. Не можело ова или не можело она. Ти ли ќе ми кажеш што може а што не може. Момче младо (премладо да не речам) немам вера ало. Не верувам во богови. А тоа што може и што не може, по дома ќе си кажуваш, мислам ако ако не ти влепи башта ти неколку, па да видиош кој е бог по дома.
Оди прочитај што е буда, после ќе зборуваме.
Tolku mnogi tituli imam sto nemozam signature na raat da si napraam! :D
Signaturi ovde http://signature-maker.net/ :P и не ми се ашкај у атеизам антитеисту еден низаеден :D

Последно уредено:
Науката прави "докази" само на тоа што знае до даден момент. За многу работи немат "доказ" или "обеснение" зашто не могат да ги дадат со сегашните си (материалистически) знанија. А не могат, зашто не могат да обеснуват "духовното" со нивните "материални" закони. Просто нема как да обеснуваш нешто што не можеш да си го представиш. Разбираш ли ?
А фактот дека има нешто "духовно" треба да говори на човечеството, че лугето са создадени уште почеток да развиват духовното, а не материалното ! за да разберат се друго кое е многу побитно и ке не доведе на друго ниво во нашиот развој.
Само со материалното никогаш не може да се дадат "докази" за житието. Могат да се дадат "докази" за битието, но житието определува битието - не обратното !
Тоа е големиот проблем на сегашната наука.
Нормално дека ќе имаш доказ за тоа што го знаеш, бидејќи не можеш да знаеш без доказ. Ти ми зборуваш за духови и духовно, и нивното постоење го изведуваш поради тоа што материјализмот не можел да го објасни Универзумот.
Тоа е надвор од секоја логика, бидејќи дури и материјалното да не може да понуди разбирливо објаснување, секогаш постојат двете можности објаснување да има но ние да не сме способни да го прифатиме, или да постои нешто сосема трето (како летечкиот розов еднорог на Ставро). Накратко кај ти е тебе доказот дека постојат тие духови и богови што некој пустински жител ти кажал дека постојат?? И како е твоето е порелевантно од еднорогот на Ставрогин??

Sub,
можи вака?...

"...Je*bala te lektoirika!...".[DOUBLEPOST=1426711821][/DOUBLEPOST]

Подобјасни го изразот „верувам„ и самото ќе ти се кажи.
Верувам = кажи ми да се убиjam и јас ќе го сторам тоа без да прашам зошто. Уште и ќе ти се заблагодарам
Верувам = ќе ја исклучам логиката и ќе побегнам од проблемите, може така ќе ми биде полесно.
Верувам = мене ми е подобро да не мислам. Мислењето ме убива..

Верувам = кажи ми да се убиjam и јас ќе го сторам тоа без да прашам зошто. Уште и ќе ти се заблагодарам
Верувам = ќе ја исклучам логиката и ќе побегнам од проблемите, може така ќе ми биде полесно.
Верувам = мене ми е подобро да не мислам. Мислењето ме убива..

1. Погрешно. Самоубиството е непростлив грев.
2. Која логика?
3. Размислуваш?...Што откри мислејќи?

Обиди се пак...

1. Погрешно. Самоубиството е непростлив грев.
2. Која логика?
3. Размислуваш?...Што откри мислејќи?

Обиди се пак...
Оти? Оти му ја одземаш можноста на Господ, Oн да биде тој што ќе ти ја земе душата?
Логиката што вика дека неможеш да пропагираш љубов убивајќи, и неможе сите луѓе да ти се браќа ако се сметаш за подостоен.
Открив дека новосинтезираното соединение означено како "Ѕ19" е поефикасно од CA-4 кој како антитуморно лекарство се наоѓа во фаза на клинички испитувања.

Оти? Оти му ја одземаш можноста на Господ, Oн да биде тој што ќе ти ја земе душата?
Логиката што вика дека неможеш да пропагираш љубов убивајќи, и неможе сите луѓе да ти се браќа ако се сметаш за подостоен.
Открив дека новосинтезираното соединение означено како "Ѕ19" е поефикасно од CA-4 кој како антитуморно лекарство се наоѓа во фаза на клинички испитувања.

1. Самоубиството е лична одлука, со која Бог нема ништо. Обиди се пак...
2. Ми подметнуваш став кој не сум го напишал и на таа „подметачина„ градиш заклучок? Обиди се пак...
3. Да, можеби, а ако ја напнеш фантазијата до крај, може ќе „откриеш„ и кој ќе биде резулатот од клиничките ипистувања. На пример, кличичките испитувања (не знам кои...) „докажаа„ дека пастата за заби која ја користам, е најбоља у Вселената.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom