Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сакам да изгубиме 7:0 в недела и да го избламират до максимум тој јаболкарот , за да види јавноста колкав "стручњак" е и конечно да си поднеси оставка.
Нека се збркат тие србите двата Митич и Станоевич , тој Речковски и Смоковски . На нивно место подитно да се префрлат 3-4 деца од младинците. Нека добиијат шанса , пошо не се ништо послаби од овие тенгалата а барем ќе добијат прволигашко искуство.
Не ми се верва дека му даваме по 500 евра и стан му плаќаме на овие дрвата а нашите деца земат по 200-300 евра и не добиват шанса.:facepalm:
После утакмицата со Вардар да се напрај чистка една обавезно .
Нема шо да се загуби , веќе се е загубено.

Не знам како можи да сакате да загубиме за да си заминел ѓоко па одете два три дена на тренинг карајте му све живо ќе види дека не е пожелен ќе си оди шо не значи дека мора да загубиме за да го избркаме
Од

Муабетот ми е утре ќе го избркаме ама шо ќе постигнеме пак ќе си наплати преку тужба и ќе треба друг да го спасува клубот од неговата селекција на играчи...
Значи нема пуштање да сум јас ќе го држаМ до крај ко се фати на оро има да игра не дај боже и втора лига а не вака со бркање па уште пораз од 7-0

Gjoko iskoci najgolem kreten definitivno. Uste koa si otide od Vardar pocna da place se nesto nekoj drug mu e kriv a nikako samiot toj

Полека, полека, полека !
1. За тепачот Ѓоко, па да ти ебам селанецот како си дозволи да влегваш во двобој со навивачи од спотивната трибина, како шо разбрав со тој шо се карал Ѓоко на сред меч бил екс играч на Пелистер, претпоставувам дека е Врапчето според мене, да не грешиме душа, ама официјално кој бил никој нема да ти кажи ама претпоставувам дека е тој, затоа што и на мечот со Брегалница, Врапчето седеше одма зад нашата клупа и све живо и диво караше по Ѓоко затоа што ги избркале битолчаните од екипата за да играат овие анонимците, значи го има замразено од главата до петици. Со Брегалница 90 минути јадеше Ѓоко пцовки од Димче, ама овај тогаш беше глув цеч меч не се ни сврти да го види кој е, ама сега изгледа му пукна филмот па се сврти и влезе во конфликт со него, одма тука настана мешаница и други од публика се нафрлија против Ѓоко се виде дека е во небрано, го замрази народот, па можи падна и по некој шамар тука и туширање од балгами. Сигурен сум дека ако не интервенираше полицијата, тука Ѓоко ќе јадеше нокаут !
Па пичка му матер, да ти се мочам во професионализмот, каков тренер си ти овчар еден! Не го пишев намерно постот затоа што мислев одма другиот ден после утакмицата односно во понеделник на сабајле ќе прочитам Ѓоко си поднесе оставка! од тебе такво нешто нема. Како не ти е срам магаре едно магаросано, тренер со авторитер, "најдобриот" тренер од Македонија. зеде на сред утакмица се тепа со публиката, до кај стигна нашиот клуб алооо ! Па не си единствен стратег шо си пцуен од публика или не трпиш такви работи ? Пцовки добивале и Алексо Мацков и Марјан Секуловски во побрз период шо биле тренери кај нас и тие што требаше да земат да се линчоваат со публиката ?
Се гледа дека си ПРЕЦЕНЕТ, САМОБЕНДИСАН тренер, те проценија во Вардар колку вредиш и ти ги дадоја клоците за рок од 2 месеци !
Па тебе и да ти караат и што било да ти прават позади тебе несмееш да се погледнеш во публиката позади тебе а не да се тепаш со нив, РЕЗИЛ на клубот ќе оди ова...
Освоил неколку титули со Вардар и тренер во Танзанија шо си бил никој ни те чул ни видел таму. Па со таа екипа шо ја имаше Вардар тогаш додека освои титули со нив, па јас сум 100% сигурен дека и јас да бев тренер тогаш на Вардар со таа екипа ќе освоев титула!
Во право биле поголемиот дел љубители на спортот во државата кога кажваа за Ѓоко дека е преценет, самобендисан тренер, без авторитет и тоа сега јас со мој очи го видов. Иако до сега за него имав само најдобри зборови, кога кажваа дека е преценет јас демантирав НЕ тој е најдобриот од Македонија, чоек кој фудбалот му е во малиот прст, со огромно разбирање, но сега се уверив дека сите мои позитивни работи за тебе се залудно речени низ мојата уста !!!

Тука во Битола кога дојде беше пречекан буквално како КРАЛ ! Уште нозете шо не ти ги измија во вода и да се напиеше народот вода од твоите нозе, каде што ќе те сретнеа ти симнуваа капа, надевајќи се дека дојде вистинскиот чоек во ФК Пелистер и КОНЕЧНО, КОНЕЧНО ќе тргнат работите напред, но се случи обратното !
Тренинзи кога држеше на ќумурното игралиште цел народ се креваше на нозе да оди на ТРЕНИНГ да го види "големиот македонски стратег" сигурен сум дека на тренинзи одеа по 300-400 луѓе обесени на ограда да чујат од твоите фудбалски мудрости.
Но после она вчерашното, ти си само едно гомно и остави големи негативни ставови кај нас...

2. Незнам шо очекувавте со оваа екипа, ја имаме убедливо НАЈМЛАДАТА и НАЈНЕИСКУСНА екипа во лигата, јас сум убеден дека и Тетекс ќе не помини до крај, имав некоја надеж колку толку, но би рекол со оваа екипа колку пари толку музика, па сега кога екипата ќе се префли да ги игра натпреварите во Охрид би било исто како сите утакмици до крај да ги играме во гости, така да бодови уште помалку би зеле, освен ако не почнат со местенки...

Дојде Ѓоко шалабајзерот, кој бил прочуен со работа со МЛАДИНЦИ и тогаш порано кога бил во Пелистер уфрлил 6 играчи на 16,17 години во прв тим.
Кога сам се нафати да играш со ваква екипа, бујрум, справувајсе со екипата и сам кажа на пресојте дека опстанокот е приоритет сега за сега со ваква игра и со ваква тимска хемија во екипата би имале се прази до крај !
Тебе кур те боли овде земаш 8000 евра плата, салам пари за наши услови и дали си играл со кадети или сениори тебе мува не те лази, па уште глумиш кик боксер :facepalm:

3. За играта на нашиот тим со Работнички...
Првото полувреме П О Т О П, не ги кудам играчите ги донесоја овде, ги залажаја за 200 евра, ги уфрлија во оган на 18 години и бараат одма ЕВРОПСКИ ПЕЛИСТЕР, па за Европски Пелистер овде треба да се донесат салам играчи, да ораат по теренот, не додека другите се засилуваат, ни се радваме на некој анонимци од 3 лига...
Работнички за нас е Барселона, не отворија брзо со 0:1 Мацата гол даде, заспана одбраната, за вториот гол на Баже Илијоски кривица има и голманот, не смееше тука да биди совладан, но тоа што го спаси со Шкендија и Работнички еден кикс е равен на 0.
Ај доста незнајме најслаби сме, па дури и судиите не дупат, за пеналот на Работнички она беше КОМЕДИЈААА, незнаев дали да плачам од шо сме толку слаби или да се смејам од комичниот пенал. Чисто Љамчевски си ја турка топката, овај од Работнички си падна симулира и си доби пенал наместо жолт картон за симулација! Пеналот беше одбранет од Милош Драгојевиќ, супер голманче добивме ако не беше тој со Шкендија таму 7:0 ќе изгубевме, а овде со Работнички сигурно лото 7 до 34 ќе фатевме, арно шо го фати пеналот, ама нашата одбрана заспана си спија и овие на одбиената топка си ја втурнаа во гол....
Штета за голманот, дефинитивно не е за во оваа лига, после толку години добивме салам голман, ама шо ќе игра со глувци, нека си бара подобра екипа.
Откако ги примивме 3 гола нашите потклекнаа скроз, не ни напаѓаа, не дека до тогаш изиграа нешто, ама сепак најмногу шо ме нервира оти играа како ПИЧКИ!
Овде 15 фудбалери не заслужват да го носат дресот на Пелистер, со еден збор неќаат да се потат, да играат а каде да победат !
Па изгубите и 10:0 ама барем играјте фудбал, играјте машки напаѓајте, овие нашите со одење играат фудбал.
Добра шанса имавме преку Станоевиќ и Митиќ, маскотата му ја собра топката на првиот, сакаше сам да ја реши акцијата, имаше добар агол, само да пласираше и совладен беше Ефремов но овај си покажа дека е од село на шпиц и топката ојде 6-7 метри над гол, одма после то беше заменет уште рано во првото полувреме.
Добар удар имаше и Бацката од 30тина метри бомба упари но ја погоди пречката и то беше се од во првото полувреме....

Второто како да излезе друга екипа, до каде стигна Пелистер, најдобар во тие 45 минути да ни биди Љутфи Биљаљи :misticen: нека се засрамат особено нашите деца, албанчето ептен ја заживна играта.
На почетокот индиректен удар и тоа по бурната рекакција од публиката каде Ефремов топката со рака ја фати надвор од 16м но двата судии ништо не покажаа, арно публиката шо реагираше па тој помошникот се скапа мислење и крена со знамето дека е индирект, а не дека виде тој, си доби црвен Ефремов и од индиректот АЛЕЛУЈАААААААА :jeeee::oleee::ајнапиво::oeoeoe::bravobe::цицки::vozbud::vozbud::vozbud: ПЕЛИСТЕР ДАДЕ ГОЛ ПОСЛЕ СЕПТЕМВРИ 2014 !!!!!!!
Мислам дека сме единствената екипа во Европа која имаше толку долг пост што не постигнала погодок !
После секоја изјава на минатите мечеви од типот "немавме среќа" "среќата ни го сврти грбот" "судиите се криви" конечно дадовме гол кој се прослави како ТИТУЛА :D
После тоа се разиграја сите, ама и со играч повеќе ние, личеше како Работнички да има играч плус.
Ни фали и тоа како напаѓач и тие некој полушанси шо ги имавме требаше некој да ги реалира, но кога сме најтенки во нападот ќе пропаднат и тие шанси.
Спорен момент за нас, судијата не досуди пенал за Пелистер чист како солза, она на Работнички беше трагикомедија шо го суди немаше ни П од пенал, за нас судијата е нем, други е да беше резултатот 2:3 да бркаш 1 гол или пак без смешниот пенал за Работнички. Сума сумарум лоша арбитража од охриѓани, многу дилеми за офсајт замки, комичен пенал за нив, чист недосуден за нас, 2 црвени картони Ефремов и Петровиќ.

goal.png

како фудбалерите на ФК Пелистер го гледаат противничкиот гол од нивна перспектива.

Абе кога ќе видиш сега и нас ништо не ни се годи.
1.Горазд не ни чинеше- пред то само жени тренирал ,
2. Здравков не ни чинеше -анонимус бил и не го бивало ,
3. Боче и тој не ни чинеше - седел само на клупа и дреми
4. Мане и тој ги терал да лежат (потполно и јас за него се согласувам)
5.Е сега и Ѓоко и тој не ни чини.

Добро бе кој го сакате да го дојсат Карло Анчелоти (и него да го дојсат и тој нема да ни чини).

Значи треба да застани еден тренер едно 4-5 години да му се дај доверба и да се барат резултати по тој период а нема во државата по достоен од Ѓоко (со сите негови мани и лоши особини).Синкир дојде Ѓоко и растури тим кој секоја година игра во Европа а последен и единствен освоен трофеј 2001 година.И ние претерваме и не знајме шо сакаме.Значи треба да се намали тензијата и притисокот и макар ако треба и втора лига да се оди, само да се организира клубот.Оти некоја разлика дали играш втора лига или во прва мачиш мака за опстанок нема.Треба трпение и време да се направи нешто што е тотално уништено.Нема ништо преку ноќ.Па видете ги Вардар И Шкендија на толку пари и вложувања, само ептен малце се понапред од другите а уште не се кадарни да го надминат еден организиран Работнички.

п.с.А јас на тие плукачите да сум ќе му забранам на стадион да влегват вклучително и бивши играчи оти со врски 90% од нив за штета на некој други се напраја играчи и се понашат ко татко му да го напрај клубот.Море мрш онаму нек се гонат.

Абе кога ќе видиш сега и нас ништо не ни се годи.
1.Горазд не ни чинеше- пред то само жени тренирал ,
2. Здравков не ни чинеше -анонимус бил и не го бивало ,
3. Боче и тој не ни чинеше - седел само на клупа и дреми
4. Мане и тој ги терал да лежат (потполно и јас за него се согласувам)
5.Е сега и Ѓоко и тој не ни чини.

Добро бе кој го сакате да го дојсат Карло Анчелоти (и него да го дојсат и тој нема да ни чини).

Горазд е тежок дунстер, тој и со Реал во оваа лига за опстанок едвај ќе се бори. Здравков се повлече заради тоа што други му ја селектираја екипата, и овој беше тука да ги загрева само, според мене коректен тип, виде шо го снајде... си ги собра парталите и си замина.
Боче... :facepalm: Единствено логично објаснување за тоа лани шо бевме први едно време е дека лигата беше боранија и дека ние имавме среќа (барем едно време). Извини ама јас немам видено тренер цела сезона да не стани од клупата, и на полувреме (со Металург во автокоманда) да се шета низ теренот наместо да влези в соблекувална :noze:
Мане е демагог, неверојатна дарба има да одучи од фудбал некоја екипа. Комплетно спротивен од Боче, цела утакмица да урла подај ја ваму, истрчај таму... Па нека земи плејстејшн да игра најарно.
Џокица е тешка превара. Напишав пост уште пред да дојди дека е ислужен тренер, долго години се акал кај арапите и талибанците, нигде подолго од сезона не останал... Значи не сме ние единствени шо го нејќиме.
Да имаше некоја најмала желба да се напрај нешто корисно со клубот. Ќе го донесеа Влатко Костов, ќе ги задржеа повеќето од играчите од есента, ќе донесеа 4-5 шо ќе беа засилувања во права смисла, и ќе се придодаеа неколку младинци за да имаме во ротација 20тина играчи и сега ќе пеевме друга песна. Вака... :kuracc:

Еве мене на пример ми чинеше Алексо Мацков. Тој ја исфрли цела онаа постава со битолски деца и игравме сосем допадлив фудбал. Наум Љамчевски исто сосем океј си ја бркаше работата, кај него беше се под конец. Џате :cool: со него ако ништо друго комедија беше.

со овој тим и оваа сила со која располагаат играчите втора лига не бега,прокоцкана е бодовната предност,нема концепција на игра,нема игра која му одговара на овој незрел тим...........наместо со оваа екипа да се стегни еден бункер да се изджат 30-40 минути по секоја цена да не се прими гол макар и по цена на голем број жолти картони,да се почека противникот да се подизмори па ако е можно да се превземи било каква иницијатива(ако не да се оди на бод,како за старт на вториот дел од сезоната),ние дозволуваме ефтини голови на самиот старт од мечот (брегалница,работнички),ѓоко реално не знае кај тера,а богами не знае ни со какви сили располага :facepalm:

да испуштиш позитивата од бодови која се имаше од есенскиот дел и длабоко да тониш без компас,нема спас годинава повеќе од очигледно е тоа

Наместо да седнат на маса и да барат чаре како да се спаси клубот од испаѓање , тие продолжват со идиотските потези и излегват во јавноста со онакво срамно соопштение.
Кој судии бе , кој бакрачи...
Свестете се и почнете да работите оти ниедно соопштение нема да ви ги испери глупостите шо ги напрајвте зимава.

@Џони От не мора да испадниме во втора лига за да бидиме посилни. Ние не баравме одма да освоиме титула, туку да ја подобриме играта и да не играме плеј оф. Кога веќе прават долгорочен проект зошто го испаѓат клубот од прва лига?? Ако буџетот е пола милион евра годишно за шо го штедат?? За ко ќе испадниме втора лига?? Тешки политики си прат тие..само ние искрените навивачи ќе се нервираме и ќе се замараме со ова..тие ќе си ги лапнат парите, ќе се спасат од клубот и после како ништо да не било.

Јас мислам дека е време да почните нас да не гледате ... Барем ќе има шо да видите + Цермат спонзор ќе си мислите ние сме Пелистер ... Шо вика еден чоек некни шо не гледаше ... абе поарно овие селанчињата да ги гледаш појќе знат отколку првата екипа, макар шо не сме селанчиња сите деца од градот ама вреди муабетот :vozbud::aplauz:

Јас мислам дека е време да почните нас да не гледате ... Барем ќе има шо да видите + Цермат спонзор ќе си мислите ние сме Пелистер ... Шо вика еден чоек некни шо не гледаше ... абе поарно овие селанчињата да ги гледаш појќе знат отколку првата екипа, макар шо не сме селанчиња сите деца од градот ама вреди муабетот :vozbud::aplauz:
Многу јаки вие бе на гол не шутнавте резервите на Фк.Пелистер три гола ви кладоја денес ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom