Прилеп и Мариово

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.297
Поени од реакции
3.669
Се убо, браво за луѓето што пошле да ги влечат ама уште од старт ми го крена притисокот тоа со 17 планинари во автобус. Луѓето само биле на посета на нашите споменици од културата кои се заборавени од општестово и ако нема асфалт тие а и многу други никогаш и не би ги посетиле. Планинари се оние кои од другата страна одат на Трескавец пешки... ова се посетители да не речам туристи...

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.297
Поени од реакции
3.669
Чисто информативно за сите кои садат или имаат некој што сади тутун.

Да не ви спука срцето кога ви кажат дека за секој декар нива за кои имате/имаат план да побараат да комбинатите им направат договор (ако не ги одбијат) претходно со годинешниот имотен лист треба да имате потврда за уплатено 400ден по декар за секој декар од нивата на имотниот. Без тоа џабе се. Данок за „владарина“ левел смрт...

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Улициве и сообраќајот се дно дна, посебно среда-сабота, да ти е страв да излезиш со кола. Кој кај стасал паркира, кој кај стасал преминува улица, посебно кај поштана, кај така тесна улицата, па уште и едно метро после кружнио паркирани коли со 4 жмигавци пуштени, демек за брзо сме, а то шо е блокирана цела улица нема врска. Улициве испресечени од цевките водоводни шо ги менуваја, 3 месеци ни израмнети, ни асфалтирани, оф-роуд че возиме во најстрогио центар :vozbud:. Кружнио кај Солидност да ја искршиш колата за да го поминиш, багеро еден месец на сред кружен стој паркиран :pos:.

Единствено за пофалба е влезо во градо од Лукоил до Солидност, единствена улица шо личи ко во Европа да сме, а не во Мозамбик, заедно со делницата од булеваро од Тинекс до судот.

Ебаго.

Последно уредено:

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.297
Поени од реакции
3.669
Гледај од друга страна, тоа кај солидност до лукоил и од кај могилана за накај битола е за да ти се гледа кога бегаш од ова лудило овде :D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Страшно е она што му се има на Прилеп случено. Јас мислам дека никогаш порано не било толку бедно. Посебно нагласено беше околу нова година и празниците кога немаше ниту една улица, освен главниот булевар, исчистено. И таму дури имаа земја турано, обична земја наринато со багери во тамче од 50-тите и фрлаа така по улици.... резултат од тоа, градот гнасотилук невиден, ко во Кандахар да се најдува човек. Рекорден број на скршеници имаше од неисчистени тротоари и улици и никој бре до толку да не се запраша што се случува со тие што се одговорни за тоа?
Видоа од локалнава самоуправа дека неприкосновено веќе 10 години владеат со идиоти и си се опуштија, ич не им чуе... им се чини општината е приватна фирма од која треба профит до максимум да исцицаат.
Страшно... немам зборови за она што му се случува на градот. Не е само инфраструктурно и финансиски до дното допрен, туку и културно, социјално и интелектуално. Израснав во тој град и жално ми е ко ќе си дојдам да ја посетам фамилијата да ги гледам во каква гнасурија од град живеат.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Страшно е она што му се има на Прилеп случено. Јас мислам дека никогаш порано не било толку бедно. Посебно нагласено беше околу нова година и празниците кога немаше ниту една улица, освен главниот булевар, исчистено. И таму дури имаа земја турано, обична земја наринато со багери во тамче од 50-тите и фрлаа така по улици.... резултат од тоа, градот гнасотилук невиден, ко во Кандахар да се најдува човек. Рекорден број на скршеници имаше од неисчистени тротоари и улици и никој бре до толку да не се запраша што се случува со тие што се одговорни за тоа?
Видоа од локалнава самоуправа дека неприкосновено веќе 10 години владеат со идиоти и си се опуштија, ич не им чуе... им се чини општината е приватна фирма од која треба профит до максимум да исцицаат.
Страшно... немам зборови за она што му се случува на градот. Не е само инфраструктурно и финансиски до дното допрен, туку и културно, социјално и интелектуално. Израснав во тој град и жално ми е ко ќе си дојдам да ја посетам фамилијата да ги гледам во каква гнасурија од град живеат.
Ej stvarno prilep e epten katastrofa.Bev pred 2 dena i se krajno razocarav.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Тоа што е раскопано е последица од пректот со кој се менуваа цевките. Па на едно мавање ќе го санираат и закрпат сето. Добро е што конечно старите ги исфрлија и ги сменија, лошо е што малку ќе почекаме додека не се обнови и закрпи патот.

Што се однесува до култура, не можеш да бараш од дрва чија интерес за високи културни дешавки е абортиран од старт, да покажат и прифатат културен настан. Има постојано дешавки од кои мене една од омилените ми е Џез фестивалот кој се негува со години, каде за ич пари имаш можност да гледаш бендови од Балканов и Македонија. На истиот настан освен 50-тина постари лица над 40 години и нема млад човек. Кога народот се заучи да една Цвета им биде репер за добра пејачка и да ја слушаат истата секој викенд без да ја пропуштат. Ако сакаме да сме помудри мора да работиме на менталитетот, а то е еден долг и болен процес низ кој никогаш нема да поминеме :)

А ова чкртки мртки, лепенки низ градот нема да коментирам. Јасно е од каде и зошто истите потекнуваат, чунки единствено хоби на некои млади дечурии им е да серат кај ќе стасаат.

Давид!

Голем Ентузијаст
Член од
23 март 2015
Мислења
171
Поени од реакции
47
Според првите постови од 2005г. Прилеп е многу сменат.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ист е_бе :D какво сменување.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Послабо свирки има. Тогаш во општината се носеа бендови од Мкд и Странција и јако беше. Исто зад Марко Цепенков. Сега е само Џез Фестивалот. Во Арт пуштаат чкарт и така.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.297
Поени од реакции
3.669
Според првите постови од 2005г. Прилеп е многу сменат.
Зависи во што мислиш сменет. Нешто на арно, нешто на лошо, нешто тапа ко тогаш а нешто и го нема...

Она што мене ми пречи е што некои станаа од големото добрутро а пред десет години да неречам молеа да влезат на баскет како следечи (ако некој ги земи во тројката) или во фудбал по редовните попладневни играња низ цел град. Сега набациле наочара темна и газат ко да го фатиле госпо за такви...

Kajgana Shop

На врв Bottom