- Член од
- 10 јануари 2015
- Мислења
- 58
- Поени од реакции
- 83
Бугарска А група!
Како нема гиганти? Ете го Милан...Seria A bez gigant saka da ima podobra liga od BuLi.
A Inter?Како нема гиганти? Ете го Милан...
Интер е ванаби гигант. Интерашите барем не живеат во славното минато...A Inter?
како што ја навивав за интер против волзбург [DOUBLEPOST=1426333357][/DOUBLEPOST]Муабетиве ќе ме натераат со сета сила да навивам за Јувентус у среда. Крффф да ви ебам!!!!!
нема да остане, но може да падне под германската лига, бидејќи само 2 разлика е во коефициентот на Уефа..[DOUBLEPOST=1426333467][/DOUBLEPOST]ако остане без претставник ПЛ, а големи се шансите да остане без претставник, а германциве идат до самиот крај, ќе падне ПЛ на 3то место.. Башка наредна сезона се бришат остварувањата од сезоната 2010 каде што ПЛ има над 18,000 бода земено а Бундес 15,000 така да ете ја таа разлика...И УЕФА мисли како тебе и затоа БПЛ ќе остане со едно место кое води директно во ЛШ.
Прочитај го дечкото, убаво има објаснето за ЛШ.нема да остане, но може да падне под германската лига, бидејќи само 2 разлика е во коефициентот на Уефа..[DOUBLEPOST=1426333467][/DOUBLEPOST]ако остане без претставник ПЛ, а големи се шансите да остане без претставник, а германциве идат до самиот крај, ќе падне ПЛ на 3то место.. Башка наредна сезона се бришат остварувањата од сезоната 2010 каде што ПЛ има над 18,000 бода земено а Бундес 15,000 така да ете ја таа разлика...
Второто место ќе го изгубите на крајот на сезонава од бундеслигата, тоа е неизбежно мислам пошто ќе се поништат поените од првата сезона на листата а бундесот годинава јасно дека е ќе собере повеќе поени од ПЛ.
Но нема потреба за никаква паника, калчото е многу назад и годинава им се посреќи во Европа лигата и затоа собраа појќе поени, инаку се бореа за да го задржат четвртото место со французите и португалците.
Остај Скај, јас сум ескперт за табеливе на УЕФА.
Во најлошо можно сценарио, кога италијанциве малце би дигнале со форма(што е невозможно гледано колку се мизерни Интер и Милан), а ПЛ има пад наредниве 3-4 сезони што би резултирало со губење 1-2 поен годишно од италијанците и плус една преодна година е тогаш би рекол за 4 до 5 сезони може да го изгубите 4тото место.
Како што кажа Сити и Арсенал можат и мораат повеќе, враќање на Јунајтед и Ливерпул. Но јасно е дека ПЛ е во слаб пад, како што беше калчото негде 2008/2009 и кога сите ме правеа будала кога викав дека ќе го изгубат местото.
И сега некој вика остај нема шанси, ама на подолг рок и те како има шанси.
Не реков дека 100% е гледана ПЛ па останатите. Збориме процентуално ако почнеме да делиме, дека ПЛ е најгледана од навивачи на клубови од друга лига. Мислам дека ме сфаќаш што сакам да кажам.брат па ја не гледам ПЛ, само гледам некое дерби за 3-4 или 2-3 место.. Ко сега на пример Ман Ју со Тотнем, повеќе гледам шпанско и италијанско..
Италијанска стадионите не ги полнат нивните фанови, а не па ние да гледаме.Прочитај го дечкото, убаво има објаснето за ЛШ.
Во врска со форсираноста и актуелноста, ќе ти дадам мое мислење најпросто што можам.
ПЛ е гледана од луѓе кои навиваат за Германски, Италијански, Шпански клубови. Мислиш дека Германска, Шпанска и Италијанска лига е гледана од сите овие? И да е гледана еве Шпанската лига, мислиш дека е со исто интересирање (мислам на тимовите). Кога зборам за гледана, не мислам за натпревари во живо туку на тв.
Стварно ќе паднат под Бундес ако не поминат ни Арсенал ни Сити?Италијанска стадионите не ги полнат нивните фанови, а не па ние да гледаме.
Реално, кога и да пуштам некоја утакмица од Серија А, онака некое дерби како Наполи-Интер некни обавезно пола трибина е празна. Одма ми се превртуваат цревата право, на се личи на јако првенство не личи.
Сладоледче, пак нешто си сфатил грешка. ПЛ и да падне под Бундесот, пак ќе има 4 места. Треба да падне под Серија А за да изгуби претставник.
I da pominat ke padnat, ama nishto ne menuva toa, mestata za LSH i EL ostanuvaat isti kolku shto znam.Стварно ќе паднат под Бундес ако не поминат ни Арсенал ни Сити?