- Член од
- 26 јуни 2013
- Мислења
- 3.597
- Поени од реакции
- 14.641
Филмов беше меѓу тие што ја обележија оваа година. Претенциозност, и тоа натаму ај субјективно е разбирам, ама ова не беше импровизирано сценарио на режисер, туку адаптација на бестселер, така да структурата на сценариото има претходно добиено позитивни коментари а со тоа и легитимитет од читателите.Gone girl...
Мислам од една страна е преценет. Трилер не се гради со скокање низ personalities на еден лик чисто онака демек публиката нема да забележи фалинки. Во тоа скокање имаше многу многу нелогичности. Ја читнав и рецензијата на @џимеј, сметам дека го делам мислењето дека во овој трилер нема козистентност и поради тоа смрди на претенциозност. Thriller for the thriller`s sake или поише само да прикаже колку може да биде испревртена приказната, без на крај да те остави да подразмислиш малку повеќе.
Мислам у старт веќе го гледаш и си поставуваш неколку можни заклучоци од кои секако еден ти се погодува. Тогаш што би можело да те задржи за понатаму да го цениш филмот како добар? Секако не должината. Посебно не кога те врти од едно на друго на трето на четврто притоа и самите оставаќи простор за грешка. Имаше многу начини да заврши на подобро. Едниот е да ги скратеа малку празните одови. Другиот е да ставеа повеќе реална слика а не целосен мастермајнд кај сите ликови. Демек сите се мудри, паметни, бистри... добро де, освен Барни.
И не можеше бе типот да се озвучи во ниедна можна ситуација? Ти се молам...
нишо брат, Мерлин монро може сукњата комотно сеа да си ја спушти и да пакува куферитеАрен е ко за чупиве, им го крена егото тро оти и се восхитуваа на цурата Мн мадафака била.
Знам дека е според книга. И субјективно ќе речам ај можда малку го претераа со разводнување на работата. Ама па целовременото шеткарење лево десно, возикање, без некоја суштина само за да се попуни на време? Добра сторија е - Едвард Нортон with a pair of boobs плодно тло за секакви сценарија да ти се увртат у глава, едно СЕКОГАШ ќе ти се погоди и затоа ќе испадне можда некој тро надпросечен трилер. Е до тука е во ред. После тоа што константно те врткат без некоја причина, некој сериозен milestone од каде ти нема шанса да свртиш ни лево ни десно, туку ако би те разубедиле дека они се во право... тоа фали. Еве јас ти кажувам, можеше типот да стаи жица на крај и да ја пребаци целата работа у жандармерија? Посебно ако сите испаднаа во првата третина толку паметни и можеа нејзе да ја средат у два потега. Скандал ќе избиеше? Па нели веќе Афлек ги изеде сите срања кај онаа алапачана од презентерка, што мораше да глуми понизно човече (нормално црњото му помогна троа. @џимеј добро рече на трилерите веќе им заврши рокот. Јас би додал може да бидат малку подобри ако тоа убаво се запакува. Пез ронка претенциозност.Филмов беше меѓу тие што ја обележија оваа година. Претенциозност, и тоа натаму ај субјективно е разбирам, ама ова не беше импровизирано сценарио на режисер, туку адаптација на бестселер, така да структурата на сценариото има претходно добиено позитивни коментари а со тоа и легитимитет од читателите.
И јас слично поставував неколку можни заклучоци, ама првиот твист и финалната разврска не се баш така лесно погодуваат. Јас го гледав без некои високи очекувања и без да прочитам претходно коментар околу филмот па ми остави огромен впечаток, џимеј од друга страна, додека го изгледа искенира 200 спојлери у подфорумот.
Хмм можно е. Еве Wild е закажан на 31 март исто како и Interstellar. А од Wild излезе вчера/завчера.Вечерва, најкасно до недела излегува интерстеллар на 720/1080п.
Филмот е веќе во рацете на scene releases групи и е во постапка на рипување во 720/1080п. Секако таа постапка е брза ама на дечкиве изгледа не им се брза. Дали од SPARKS или од AMIABLE се чека секој момент да излезе.Хмм можно е. Еве Wild е закажан на 31 март исто како и Interstellar. А од Wild излезе вчера/завчера.
Коа го собрале Wild требало и Interstellar можеби има подобра заштита...
Од кај ти се тебе информациите, викаат нешто друго таму?
17/3/2015 Itunes Release Day.
Да не ја тегнеме безвеза, сосема солиден филм е. Последните 20 минути се релативниот квар у филмот, низ целиот филм атмосферата, глумењето, камерата, музиката, сето ова како еден склоп дефинира добар трилер.Знам дека е според книга. И субјективно ќе речам ај можда малку го претераа со разводнување на работата. Ама па целовременото шеткарење лево десно, возикање, без некоја суштина само за да се попуни на време? Добра сторија е - Едвард Нортон with a pair of boobs плодно тло за секакви сценарија да ти се увртат у глава, едно СЕКОГАШ ќе ти се погоди и затоа ќе испадне можда некој тро надпросечен трилер. Е до тука е во ред. После тоа што константно те врткат без некоја причина, некој сериозен milestone од каде ти нема шанса да свртиш ни лево ни десно, туку ако би те разубедиле дека они се во право... тоа фали. Еве јас ти кажувам, можеше типот да стаи жица на крај и да ја пребаци целата работа у жандармерија? Посебно ако сите испаднаа во првата третина толку паметни и можеа нејзе да ја средат у два потега. Скандал ќе избиеше? Па нели веќе Афлек ги изеде сите срања кај онаа алапачана од презентерка, што мораше да глуми понизно човече (нормално црњото му помогна троа. @џимеј добро рече на трилерите веќе им заврши рокот. Јас би додал може да бидат малку подобри ако тоа убаво се запакува. Пез ронка претенциозност.