ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Да ве прашам. Дали ако не фатиш услов од 5ти за 6ти семестар и да речеме услов за 6ти фатиш во јуни, дали ќе можеш предметите од 6ти семестар да ги полагаш во август?[DOUBLEPOST=1426145094][/DOUBLEPOST]
Да ве прашам. Дали ако не фатиш услов од 5ти за 6ти семестар и да речеме услов за 6ти фатиш во јуни, дали ќе можеш предметите од 6ти семестар да ги полагаш во август?
Колку пари е презапишување предмет со 6 кредити и како оди постапката? И дали ми е попаметно да го презапишам вонредно информатика со оглед на тоа што 5 пати го паѓам со 10 поени на колоквиум, има ваква можност така?
Јас презапишував предмети, и можеш да си го презапишеш вонредно, обично така ги презапишував јас, за да не идам пак на предавања.

Последно уредено:
Некој да полагал МПП последниве сесии? Ме интересира шо е како е на испит, шо прашања, на шо да се фокусирам, као изглеа тестот и тако даље.. you know the drill
Јас коа полагав, пред 2 години на испит со 70 прашања, беа напишани по концепт на примери. Големи текстуални прашања и сите беа на тема јурисдикција и одредување на меродавно право по точки на врзување т.е чие право е меродавно и во однос на примерот која точка на врзување ќе се користи. Скроз проблематичен предмет.

Колку кредити треба да се има за да се фати услов да се полагаат влезните колоквиуми од вториот семестар?

Malkucka rano prasuvam ama ke odam za amerika. Mi propagja edna redovna sesija a vo pred sesija nemozam da gi polozam site predmeti. Uste kolku sansi imam da polagam od leten semestar predmeti posle avgust i dali ima uste edna kaznena sesija i koga e? Blagodaram odnapred :D

Malkucka rano prasuvam ama ke odam za amerika. Mi propagja edna redovna sesija a vo pred sesija nemozam da gi polozam site predmeti. Uste kolku sansi imam da polagam od leten semestar predmeti posle avgust i dali ima uste edna kaznena sesija i koga e? Blagodaram odnapred :D
Октомври има казнена сесија. Можеш да си побараш да полагаш сеа во предсесија и полагај сеа дел и дел во октомври. Ако не можеш сите. Јас исто ќе одам (уште виза да добијам) и имам надеж све да положам докај 5ти јуни. :D Е сега зависи кога ќе одиш ти.

АуУУ леле луѓе, само не му давајте пари на АНГЕЛ РИСТОВ - ЕБАЧОТ НА РОДНА ЖИВКОВСКА, а воедно и нејзин внук од неготино, не му давајте пари за мито ко мене што ми бараше!!!!!!!!!! НЕ вреди едноставно, подобро бегајте од државава![DOUBLEPOST=1426737873][/DOUBLEPOST]
АуУУ леле луѓе, само не му давајте пари на АНГЕЛ РИСТОВ - ЕБАЧОТ НА РОДНА ЖИВКОВСКА, а воедно и нејзин внук од неготино, не му давајте пари за мито ко мене што ми бараше!!!!!!!!!! НЕ вреди едноставно, подобро бегајте од државава!

Последно уредено:
kolegi aj kazuvajte so kako ide rabotava mi go zemaa indeksot od disciplinska komisija pa kazete mi ja postapkata sea kako ide

Ако не положиш колоквиум во колоквиумска недела од летен семестар(наредна недела), дали пред испитот во јуни има поправен колоквиум и кога поточно би требало да се падне доколку има? :)

Ако не положиш колоквиум во колоквиумска недела од летен семестар(наредна недела), дали пред испитот во јуни има поправен колоквиум и кога поточно би требало да се падне доколку има? :)

Ќе има,поправните колоквиуми ќе се откако ќе завршат вторите 6 недели.

Со летен семестар предавања завршуваме 9-10 мај, така да колоквиумите би требало да се околу 20ти. Можда прво ќе ги стават од зимските семестри заради фаќање услов, па после тоа од летниот семестар.

Со летен семестар предавања завршуваме 9-10 мај, така да колоквиумите би требало да се околу 20ти. Можда прво ќе ги стават од зимските семестри заради фаќање услов, па после тоа од летниот семестар.
Кoлoквиумите oд летен семестaр ќе бидaт сигурнo пoсле 28ми зoштo дo тoгaш е aпсoлвентскaтa екскурзијa.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Луѓе, не важи правилото за 50% присуство на предавања за да имаш право да полагаш колоквиуми нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom