Зошто невиноста е стигматизирана во денешното општество?

• Креатор на темата Креатор на темата LepiDzoni
  • Време на започнување Време на започнување
Значи таа особа што ќе земе некому невиност а не ја земе за жена, тогаш прави голем грев..

Ако некоја на машко му земе невиност, треба да го земе за жена? o_O

Мислам дека друго сакале да кажат во светово писмо, ама ај!
Него, јас не сакам да стапам во брак. Никогаш! Дали ова значи дека треба да бидам доживотно невина?

Токму тоа е вистината. Кога проливаш невина крв е голем грев. Од почеток на светот, од адам и ева злото сака да го расипе на божјиот план.
На ева злото ја излажало да проба од забранетото овошје. Денес токму забранетото овошје се и тие сексуални слободи.

Природно е да си бараш патрнер и да се омажиш еден ден.[DOUBLEPOST=1426271964][/DOUBLEPOST]
Ако некоја на машко му земе невиност, треба да го земе за жена? o_O

На машко м утече ли крв? Значи логички размисли и ќе дојдеш до одговорт. Стара народна поговорка вели дека „И стреите плачат кога ќе се роди женско дете“. Спротивно на тоа пак кога се раѓа син таткото – главата на семејството три дена и три ноќи го прославува раѓањето на синот со другарите пиејќи до зори.

На машко м утече ли крв? Значи логички размисли и ќе дојдеш до одговорт. Стара народна поговорка вели дека „И стреите плачат кога ќе се роди женско дете“. Спротивно на тоа пак кога се раѓа син таткото – главата на семејството три дена и три ноќи го прославува раѓањето на синот со другарите пиејќи до зори.

А каков е Божјиот план за машките, бидејќи нив не им тече крв при губење невиност? Тие можат да имаат секс пред брак?

Во прашање се вредностите на општеството.

Ако е конзервативно општество тогаш потребно е девојките да бидат невини зошто тоа го налага
религијата и традицијата и е во склад со нивната веќе утврдена ролја во општеството: мајки, сопруги, домаќинки...итн. Башка не смеат да имаат повеќе партнери зошто тоа подразбира и бебиња, а не сакана бременост им ја намалува вредноста на пазарот во такви општества.

Ако е општество, да речеме, „ослободено“, од стегите на традицијата, се оди на карта хедонизам, зошто никој не ја шиша традицијата и не размислува баш долгорочно и битно е да ти е убоо на половиот орган. Па оттука ако си невин тоа е како да чуваш џоинт со години а неќеш да го испушиш, додека сите околу тебе дуваат. Фактички глуп си.

Мислам дека друго сакале да кажат во светово писмо, ама ај!
Него, јас не сакам да стапам во брак. Никогаш! Дали ова значи дека треба да бидам доживотно невина?

Ti pakuvaj se i u manastir, kakov sex bez brak, ti se molim..

Ke kleckaat toa sto ne e nevino, u najlos slucaj ke platat :D
Абе ако сите го чекаат вистинскиот, сите ќе се невини. Или па една ќе се скини, па вовче ќе правиме? Логиката е крш.
Жените ќе чекаат до 75-та година од животот, машките на 12 клецаме. Клецаме, ама кој? Шо?
Него ајде секој со паметот.

На машко м утече ли крв? Значи логички размисли и ќе дојдеш до одговорт.

Може да се случи под одредени околности да пукне френулумот на пенисот при секс и да потече крв. Дали во тој случај машкото прави грев?

Може да се случи под одредени околности да пукне френулумот на пенисот при секс и да потече крв. Дали во тој случај машкото прави грев?
Е, ако сецкаш компири во кујна и ти протече крв грев ли е?Треба ли да го женам компирот?

П.С. Компирот нема крштеница, дали ќе треба прво да го крстам?:icon_lol:

Во прашање се вредностите на општеството.

Ако е конзервативно општество тогаш потребно е девојките да бидат невини зошто тоа го налага
религијата и традицијата и е во склад со нивната веќе утврдена ролја во општеството: мајки, сопруги, домаќинки...итн. Башка не смеат да имаат повеќе партнери зошто тоа подразбира и бебиња, а не сакана бременост им ја намалува вредноста на пазарот во такви општества.

Ако е општество, да речеме, „ослободено“, од стегите на традицијата, се оди на карта хедонизам, зошто никој не ја шиша традицијата и не размислува баш долгорочно и битно е да ти е убоо на половиот орган. Па оттука ако си невин тоа е како да чуваш џоинт со години а неќеш да го испушиш, додека сите околу тебе дуваат. Фактички глуп си.
Ова нема никаква логика. Каква е вредноста на нечија невиност, еве да речеме машка невиност?

Чувствoтo нa мoрaлнa супериoрнoст и oсудaтa врз/нa ,,oбрaтните'' oд нив кoгa се мнoзинa и плaчипичкaстoтo дрaмaтизирaње кoгa се мaлцинa, a уствaри се љубoмoрни нa слoбoдaтa нa сексуaлнo изрaзувaње и прaктикa нa ,,oбрaтните'' oд нив. Тие се пoгoлеми судии и oд Гoспoд, епa сo кaквa меркa ќе судиш, сo тaквa и ќе ти судaт. Тие се oпштественa aнoмaлијa и психoзите oд нивните пoтиснaти сексуaлни нaгoни нaстoјувaaт дa ги лечaт врз oстaнaтите т.е. сaкaaт дa се клецнaт aмa нејќaт дa им влезе - зaтoa се лузери.
Ме интересира во кој дел од твојот живот дојде до овој заклучок?

Ме интересира во кој дел од твојот живот дојде до овој заклучок?
Друже кулирaј, oвa не е некoе битнo прaшaње зa дa рaзгледувaме живoтни периoди. Тие штo сум ги зaпoзнaл ми биле тињa луѓе. Не збoрувaм зa тинејџери дa немa зaбунa :)

Последно уредено:
А каков е Божјиот план за машките, бидејќи нив не им тече крв при губење невиност? Тие можат да имаат секс пред брак?
Знaчи oдлукaтa дaли ќе имa некoј секс јa имaaт жените. Гoспoд им јa дaл тaa oдлукa нa нив. Зaтoa не е случaјнo кoгa збoрувaaт мaшките зa некoјa девoјкa сo кoјa имaле секс викaaт ми дaде. Ниеднa девoјкa не викa дечкoтo ми дaде. Тaкa дa тoa oд тебе зaвиси, или oд жените.

Знaчи oдлукaтa дaли ќе имa некoј секс јa имaaт жените. Гoспoд им јa дaл тaa oдлукa нa нив. Зaтoa не е случaјнo кoгa збoрувaaт мaшките зa некoјa девoјкa сo кoјa имaле секс викaaт ми дaде. Ниеднa девoјкa не викa дечкoтo ми дaде. Тaкa дa тoa oд тебе зaвиси, или oд жените.

Види вака, ако Бог е паметен, тој требал кај двата пола да направи невиноста да се губи со крварење. Вака не е фер. Мажите не се сигурни што да прават. Ти што мислиш, дали мажите одат во пекол за предбрачен секс?

Последно уредено:
Знaчи секoј секс пред брaк е грев aкo сaкaш дa знaеш.

Види вака, ако Бог е паметен, тој требал кај двата пола да направи невиноста да се губи со крварење. Вака не е фер. Машлите не се сигурни што да прават. Ти што мислиш, дали мажите одат во пекол за предбрачен секс?
Ти мoжеш дa се шегувaш, нo зa свoите гревoви ти ќе си oдвoвaрaш. Ти сaмиoт aкo не си свесен декa прaвиш грев, тoгaш кoј мoже дa ти кaже и ти дa му пoверувaш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom