Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Знам јас каде е проблемот. Затоа и пецкам со скржавоста. Затоа што никој не собра мадиња да каже, јас би плаќал цело време кога би имал пари, но немам доволно, туку верглаат некакви равноправности и феминизми. :)

Епа така кажи де, не верглајте во место на последниве неколку страни кога е јасно што е вистински проблемот на повеќето (иако има исклучоци).

Bitno te oboija kurva. Posle 2 dena nikoj ne ti sfati postot i morase da im serviras.

Kolku luge sea ke se otkazat od temava samo.. da ne se fatat na finta. :D
Ednite kurvi poso duuh mnogu partneri, drugite kurvi poso za pari idat. :D

Ај стави се ти во ситуација да мораш да избереш помеѓу две девојки приближно исти со убавина/карактер/памет итн но разликата е во тоа што (1) има пари (2) нема пари. Која ќе ја избереш ? :D
И не, не се курви ако бараат финансиска стабилност..

Ај стави се ти во ситуација да мораш да избереш помеѓу две девојки приближно исти со убавина/карактер/памет итн но разликата е во тоа што 1 има пари 2 нема пари. Која ќе ја избереш ? :D
Така и кај девојките, не се курви ако гледаат да бидат финансиски сигурни оти сигурноста во денешно време се добива преку парите.

Pa mi ostavi lufta. Priblizno. Bi ja izbral taa so poveke ubavina karakter i pamet.
Ne pisuvam od visok konj, nikogas ne sum gledal dali ima ili nema pari, i mnogu mi e pateticno sto ete i maskite go vmetnaa toj kriterium pri biranje.

Морам да излагам, одиме во кино. Нафуран сум, има на цела сала да им купам пуканки, не само неа!

Lesno bilo u vase, se imase pari. Kaj ke razberete vie tranzicija. :P

Imas granica vo vrska so toa? Koga devojkata ke ti stane pobliska od prijatelot? Dur se vencate? Ili onaka dur stane seriozna vrska, recimo nekolku godini?
Malku mi e ko nemanje bliskost, poso si u vrska 5 godini i treba da baras od prijatel ako snemas za konkretna vecer.

Da ne se razbereme greska, i ja bi pobaral od prijatel.. ama ako idam samo 6 meseci dokaj godina vreme.
Hipoteticki. :D

Пријателите се блиски на еден начин, девојката е блиска на друг начин. И мислам дека цело време се зборува за врски. Бракот е скроз друга работа. Колку и да заработува мажот, тие пари секако влегуваат во заедницата, и плаќањето сметки по кафичи станува комплетно ирелевантно. Освен како некоја форма каде што машкото го зема новчаникот, по навика.

Pa mi ostavi lufta. Priblizno. Bi ja izbral taa so poveke ubavina karakter i pamet.
Ne pisuvam od visok konj, nikogas ne sum gledal dali ima ili nema pari, i mnogu mi e pateticno sto ete i maskite go vmetnaa toj kriterium pri biranje.

Оф каде виде дека јас пишав дека парите треба да бидат главен критериум ? Има многу побитни работи од нив..

Знам јас каде е проблемот. Затоа и пецкам со скржавоста. Затоа што никој не собра мадиња да каже, јас би плаќал цело време кога би имал пари, но немам доволно, туку верглаат некакви равноправности и феминизми. :)
|
v
Кога имам вишок пари или кога фаќам нешто на спортска частам нешто обавезно, ама дека неможам да си дозволам секое седнување негде да биде на моја сметка - неможам.

Сакаш да правиме муабет колку од тие студенти тие 2000 денари пре би ги испиле у вид на ракија или ги прокоцкале на Марко Поло прво јаче?
И јас сум бил студент брат и јас сум добивал смешен џепарац ама јас сум сакал и сум можел моите пари да ги трошам на девојки, не на кладилница, пример :)

И да, убаво си потенцирал можам и сакам ама си заборавил да го болдираш и ЈАС. Цело време си зборам за себе и не осудувам, никој.

Да се надополнам. Кога не ми стигнувале пари од моите (џепарац) сум работел, што додека бев средно, што за време на студии. Уствари, скоро цели студии...
Добро, мене не ми беше муабетот дека ти судиш, повеќе беше општо за темата, ти ми се фати само колку цитат.

nema da vikas fala koga ke osetis promaa vo neizinata vagina

tocno, ama od druga strana tie majki so tesni vagini obicno mnogu se tesni za vreme na poragaj i doaga do nedostatok na kislorod vo mozocinjata na decata i toa rezultira so retardirani postovi na forum pokasno
razmisli kakvo dete sakas i kakva partnerka ke odberes very wise my friend

Пријателите се блиски на еден начин, девојката е блиска на друг начин. И мислам дека цело време се зборува за врски. Бракот е скроз друга работа. Колку и да заработува мажот, тие пари секако влегуваат во заедницата, и плаќањето сметки по кафичи станува комплетно ирелевантно. Освен како некоја форма каде што машкото го зема новчаникот, по навика.

Pa toa sakav da potenciram, do samiot brak tebe nema da ti e zgodno da i kazes deka denes bas si ostanal bez ic za iskacanjeto kaj so sakate da idete.
Irelevantnosta na plakjanjeto pijacki vo dolgi vrski pocnuva, ne so potpisuvanje kaj maticarot. Ama ok, ne e nisto strasno ako nekoj nejke da mesa stvari.
Tocno prijatel si e blizok na eden nacin, zenska na drug.

Оф каде виде дека јас пишав дека парите треба да бидат главен критериум ? Има многу побитни работи од нив..

A kade vide jas deka pisav glaven? Voopsto sto se zima vo obzir od maskite mi e pateticno. A ti sam kaza deka rado bi taa so pari.

Бидејќи горе долу ја исцрпивме темата :), би сакал само уште една работа да напишам, како совет до помладите. :D

Јас не сум од Марс паднат, и знам како изгледа ситуацијата во Македонија. Знам дека 90% од младите не можат да си дозволат врска во која цената на излегувањата комплетно паѓа на нивни грб. Но и девојките го знаат тоа. Нема потреба од глумење мангупи. На почетокот од врската фино лепо кажете си дека сметате дека е најисправно машкото да се грижи за сметките, но во моментот едноставно не можете. И потрудете се кога можете да не бидете циции. Жените сакаат мажи со став, но не смее тоа да остане само на ставот. Мора навистина да работите на случајот. Ако жената види дека вие навистина се трудите да станете независни и финансиски стабилни, нема појак афродизијак од тоа.

Тоа е многу подобро отколку да најдете некоја розефка и да ја убедувате дека е исправно да ги делите трошоците. Не е исправно, немојте да се лажете, ни себе си, ни неа.

Уфф, се почуствував како Опра и Доктор Оз во едно... :cautious:

Ти плаќаш за жената да ти врати со грижа за неа и со верност...:несвест:
Ја мислам дека не знаете ни самите што сакате и што пишувате, со материјално плаќате за секс, грижа и верност на жената, неможам да ви ја замислам врската ама ич.

Деца, сите што тука пискавте полова рамноправност, делење сметки, немам, не можам, не сакам.
Да ви посакам што побрзо да си се вработите, да си имате добра паричка и тогаш ќе се вратите на темата и да пишете дека ви е мерак што ви е обврска да платите сметка. До тогаш во ред е, девојките се спонзоруши и трошат туѓи пари.

Ја мислам дека не знаете ни самите што сакате и што пишувате, со материјално плаќате за секс, грижа и верност на жената, неможам да ви ја замислам врската ама ич.

Па или имаш малку години, или имаш изразен синдром на немање имагинација. Трето не гледам.

Не ја ПЛАЌАШ ти жената, него покажуваш манири и грижа, нешто што ја мотивира да ти возврати. Да му ебам матер слепи ли сте или се праите.

Ја сакам да прашам само кај искачате? Пошо не ве глеам надвор.
Незнам шо е работава, на форумов сите живеат од метафизика.. од љубов енд шит.. Све морални светињи, па тоа принципи па вредности, идеали... Бре!
После тоа искачам надвор и си викам кај се бе овие од кајгана, шо е работава.. крем де ла крем од општествово испадна дека е уствари форумов..

Јас искрено не знам кој има толку многу време нон стоп да излегува на кафе/пијачка/вечера со понежната половина.
Ако удрам математиката, да плаќам сметка за понежната половина е некои си 300-400 евра на годишно ниво. За едно евро дневно не си рушам раат и да го тупам до бесвест.

Пак ќе кажам, нека си глумат во друштво еднаквост. Баш се слатки во таа поза.

пс. Жена ако 2 месеца ти плаќа сметки, наредните 2 до 4 години на секоја помала кавга ќе ти ги вади тие 2 месеци низ нос. Буквално. Ќе го колнеш денот кога те снашла таква судбина. Демаскулинизација пар екселанс. Па уште овде има и поборници за неа.

пс. Јас ги поддржувам жените 100% што и да наумат. Единствен услов е да си ги сносат последиците 100%. И да не ми се мешаат во машки работи. Исто како што и јас не им се мешам во женските.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom