Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Што е поголемо, суетата или скржавоста? :lolzz:

Сериозно мислиш дека скржавоста е проблем на машкиве погоре што беа за рамноправно плаќање на сметките ?
Јас би рекол дека е материјалната состојба, и не само на нив туку на огромен дел од населението кај нас. Се кладам 90% од нив дека радо би ја платиле и цела сметка да можат, ете јас на пример имам и не ми е проблем да платам ама имам и другари што зимаат по 200е месечно плата и реално едвај нив им стигааат тие пари а не пак да треба да плаќаат и туѓи сметки.

Многу е забавна темава.

Наградно прашање до машките. Кога на светот би постоеле само две врсти на девојки, едните кои уредно си ги плаќаат сметките но имале голем број на сексуални партнери пред вас, и другите кои имале максимум еден маж пред вас но очекуваат вие да им ги плаќате сметките, каков тип би одбрале? :angel:

edno nesto znam, kolku i da plakas sekogas ima nekoj sto ke plati poveke od tebe.
ne mozes da gi obvinis zenite sto ja koristat vaginata za svoi celi, toa e isto kako da obvinis kobra sto ke te kasne ili ajkula sto ke ti skine noga.
no kako i sekogas jing i jang ima vo svetot. ete saudiska arabija gi odmazduva site maski skrseni srca <3

Сериозно мислиш дека скржавоста е проблем на машкиве погоре што беа за рамноправно плаќање на сметките ?
Јас би рекол дека е материјалната состојба, и не само на нив туку на огромен дел од населението кај нас. Се кладам 90% од нив дека радо би ја платиле и цела сметка да можат, ете јас на пример имам и не ми е проблем да платам ама имам и другари што зимаат по 200е месечно плата и реално едвај нив им стигааат тие пари а не пак да треба да плаќаат и туѓи сметки.

Знам јас каде е проблемот. Затоа и пецкам со скржавоста. Затоа што никој не собра мадиња да каже, јас би плаќал цело време кога би имал пари, но немам доволно, туку верглаат некакви равноправности и феминизми. :)

Тука е најбитната работа, сфаќаш? И јас кога можам - сакам и плаќам.

Ама ај види вака. Имаш просечен студент вон Скопје во земјава, кој од дома добива 1500-2000 денари неделно. Во Скопје стуридаат и тој и девојка му и одат 4 пати на кафе неделно и еднаш во неделата одат обавезно на кино/вечера/ручек нешто. Кога испаѓа, тој треба да потроши преку 1000 денари неделно само за да ја види девојка му. И мислиш ли оти со 500-1000 денари ќе преживее 7 дена во Скопје?

Значи тоа е цел муабет, оти ти ако можеш да си дозволиш може на тоа да гледаш како обврска. Има луѓе што работат, што си имаат цела плата за себе и секако се во состојба да частат секогаш. Ама неможе да му се каже на некој оти е сељак дека не плаќал кафе на девојка му. Кога имам вишок пари или кога фаќам нешто на спортска частам нешто обавезно, ама дека неможам да си дозволам секое седнување негде да биде на моја сметка - неможам.

Сакаш да правиме муабет колку од тие студенти тие 2000 денари пре би ги испиле у вид на ракија или ги прокоцкале на Марко Поло прво јаче?
И јас сум бил студент брат и јас сум добивал смешен џепарац ама јас сум сакал и сум можел моите пари да ги трошам на девојки, не на кладилница, пример :)

И да, убаво си потенцирал можам и сакам ама си заборавил да го болдираш и ЈАС. Цело време си зборам за себе и не осудувам, никој.

Да се надополнам. Кога не ми стигнувале пари од моите (џепарац) сум работел, што додека бев средно, што за време на студии. Уствари, скоро цели студии...

Знам јас каде е проблемот. Затоа и пецкам со скржавоста. Затоа што никој не собра мадиња да каже, јас би плаќал цело време кога би имал пари, но немам доволно, туку верглаат некакви равноправности и феминизми. :)
Ама само во делот на пари ја верглаат. Ланге ја залепи таман. Бетер од феминистките се.

Poentata na toj post bese deka ne sekogas devojkata ima dobri nameri koga ja deli smetkata.

Bitno te oboija kurva. Posle 2 dena nikoj ne ti sfati postot i morase da im serviras.

Многу е забавна темава.

Наградно прашање до машките. Кога на светот би постоеле само две врсти на девојки, едните кои уредно си ги плаќаат сметките но имале голем број на сексуални партнери пред вас, и другите кои имале максимум еден маж пред вас но очекуваат вие да им ги плаќате сметките, каков тип би одбрале? :angel:

Kolku luge sea ke se otkazat od temava samo.. da ne se fatat na finta. :D
Ednite kurvi poso duuh mnogu partneri, drugite kurvi poso za pari idat. :D

Ne ja razbiram jas tradicionalnosta tuka, kako e plus zensko so eden partner, pa ne znae uste da mrda. Sto e tuka privlecnoto?

Nego, edno prasanje za tebe na temava, ima nekoj happening, svirka recimo, teatar.. so bilo, e sea poso neli ti e zenska imate najverojatno isti interesi i dvajcata sakate da idete. Arno ama denes si ostanal svorc, utre treba plata, drugiden drug prihod ama ete vecerva nemas ic kes, poso si uplatil sve od suevernost.. poslednite pari neli. Ke i otkazes? Ke pozajmis od drugar? So ke pravis? Poso nejkes ete da ti plakja ic.

Hipoteticki e, ne se vadi nikad ne ostanuem bez pari ja. Dali bi se otkazal od fin provod sto ke ve napravi i dvajcata srekni? Ili od muskosta nema otkazuenje? :)

@Agda Beata najubavo kaza, ne treba red pazenje, duzenje.. plaka toj sto vo momentot ima, a oti normalno e i dvajcata poveketo od vremeto da imaat, togas maskoto. Taka mu ide nekoi 7-80 posto on od vremeto, drugoto ona. I e sosema ok.

Ајде сега Ставрогин врати се во детството и одговори на прашањево :D

Nego, edno prasanje za tebe na temava, ima nekoj happening, svirka recimo, teatar.. so bilo, e sea poso neli ti e zenska imate najverojatno isti interesi i dvajcata sakate da idete. Arno ama denes si ostanal svorc, utre treba plata, drugiden drug prihod ama ete vecerva nemas ic kes, poso si uplatil sve od suevernost.. poslednite pari neli. Ke i otkazes? Ke pozajmis od drugar? So ke pravis? Poso nejkes ete da ti plakja ic.

Hipoteticki e, ne se vadi nikad ne ostanuem bez pari ja. Dali bi se otkazal od fin provod sto ke ve napravi i dvajcata srekni? Ili od muskosta nema otkazuenje? :)

Бидејќи е хипотетички, ќе ти кажам дека ако таа навистина сака да оди, најверојатно би позајмил пари од пријател. Откажувањето на излегување со девојка на настан на која таа сака да оди е многу, многу лоша идеја. :)

Види не секоја девојка сака да и плаќаш и би била упорна да ја делите сметката, не верувам да сака да ја плати сета. :D

Затоа мислам дека доколку настојува да плаќа пола-пола тогаш ќе прифатам, но секогаш настојувам јас да ја платам само затоа што сум машко.

Доста бе, пред два дена седев со една пријателка на кафе, и плус имаше со нас една нејзина познаничка. Јас сосем невино прокоментирав дека девојчето што работи зад шанкот е многу убаво, и таа познаничката ме погледна прекорно и ми рече дека шанкерката имала 18 години и била другарка со ќерка и. :vozbud:

Доста бе, пред два дена седев со една пријателка на кафе, и плсу имаше со нас една нејзина познаничка. Јас сосем невино прокоментирав дека девојчето што работи зад шанкот е многу убаво, и таа познаничката ме погледна прекорно и ми рече дека шанкерката имала 18 години и била другарка со ќерка и. :vozbud:
Zena na zena e volk! More glutnica volci!

Сакаш да правиме муабет колку од тие студенти тие 2000 денари пре би ги испиле у вид на ракија или ги прокоцкале на Марко Поло прво јаче?
И јас сум бил студент брат и јас сум добивал смешен џепарац ама јас сум сакал и сум можел моите пари да ги трошам на девојки, не на кладилница, пример :)

И да, убаво си потенцирал можам и сакам ама си заборавил да го болдираш и ЈАС. Цело време си зборам за себе и не осудувам, никој.

Да се надополнам. Кога не ми стигнувале пари од моите (џепарац) сум работел, што додека бев средно, што за време на студии. Уствари, скоро цели студии...
E ова е тоа што поштовам. Making on your own steam.
И да... Да се надоврзам на цитатов
Иако Пеџа рече погоре дека има такви кои „нерационално“ ги поебуваат парите на коцка и свој-кур-ќејф, повеќето што се во незавидна положба, барем се трудат и не седат отстрана и офкаат колку цурите бараат да им се плаќа. Оној кој што си заработува сам, си ја цени парата. Повеќето „паразити“ радије ќе земат 100че од мама/тато и нема да мрднат со прст малку повеќе да инвестираат у својот живот, као да речеме работа. Лесно им е ним, у зона на комфор коа се навлезени.

Lesno bilo u vase, se imase pari. Kaj ke razberete vie tranzicija. :P

Бидејќи е хипотетички, ќе ти кажам дека ако таа навистина сака да оди, најверојатно би позајмил пари од пријател. Откажувањето на излегување со девојка на настани на која таа сака да оди е многу, многу лоша идеја. :)

Imas granica vo vrska so toa? Koga devojkata ke ti stane pobliska od prijatelot? Dur se vencate? Ili onaka dur stane seriozna vrska, recimo nekolku godini?
Malku mi e ko nemanje bliskost, poso si u vrska 5 godini i treba da baras od prijatel ako snemas za konkretna vecer.

Da ne se razbereme greska, i ja bi pobaral od prijatel.. ama ako idam samo 6 meseci dokaj godina vreme.
Hipoteticki. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom