- Член од
- 23 јануари 2012
- Мислења
- 885
- Поени од реакции
- 912
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вапорајзер + качак...Мислам дека најчиста ствар ти е тутун чист да си земеш и само качак да си пушиш. Од тоа почисто здравје.
Прочитав официјални сајтови пред да ја земам цигарава за истражувањата околу електронската цигара. Први кои почнаа да ги испитуваат овие е цигари се американците, па азијците и европјаните. Германците досега испаднаа со официјални истражувања дека е цигарата содржи помалку канцерогени елементи од обична цигара и дека времето за испитување за штетни последици од е цигарата е прекратко. Во досегашните години и оние пациенти кои ги следат со е цигарата нема некакви дејства кои би биле штетни. Исто и американците имаа резултати од истражувањата дека на краткорочен период нема штетни ефекти оваа цигара, али за долгорочни ефекти никој неможе да говори.
И какви долгорочни последици може да донесе оваа цигара никој неможе да знае зошто е релативна нова ствар. Значи се е пропаганда.
Она што е интересно е при најавата на е цигара беше пласирана информација дека секаде може да се пуши. Но тоа не е така до ден денес. Предност е тоа што во хотелска соба можеш да си пушиш неказнет и на аеродром во веце бидејќи нема мирис.
Во Германија е во тек законско спроведување на е цигарата. Уште нема никакви измени. А преписките добро се знаат: е цигарата со или без акциза. Ти дали ќе умреш или не од пушење на никого не му е гајле.
Ја не би сакала да бидам дел од долгорочен проект. Мислам дека најчиста ствар ти е тутун чист да си земеш и само качак да си пушиш. Од тоа почисто здравје.
Ете ти одлично еколошко и здраво решение. Ако те изнервира нешто, ти наместо цигара -одма цицка во уста!п.с.Уште понегогаш он нигде никаде имам напади на бес , онака како кога ти се пуши цигара а немаш.Ама тие напади не ми се за цигара туку онака ми исклучва мозокот на 30-40 секунди.Изгледа ова цигарите ми имат нешто оштетено мозокот , претходно малце кога ќе се изнервирав одма палев ми беа како цицла за бебе.
Немој сега баш кога си на главната препрека.Трет ден без цигара. Главата ќе ми пукне (ваљда детоксификација а?)
Дајте некој совет како да не отидам да си купам цигари и да ги испушам сите одеднаш. Тешка криза ме мава, а не сакам да се залажувам со електронски цигари.
Немој сега баш кога си на главната препрека.
![]()
Времето може споро поминува,не се откажувај кога треба највеќе трпение.
Ќе си бидеш благодарна на самата себеси ако издржиш,може се и сешто да пишеме - но на крајот одлуката и волјата останува на тебе.
Јас ги намалувам постепено. Од по две кутии на ден - 100s, стигнав на една нормална. Ќе си умрам. Све ме нервира и сите ги мразам - особено ако се најдам сама со кафе до мене. Скраја било да пуштам филм или серија и некој таму цигара да запали. Едвај се контролирам. Појма немам шо да правам со рацеве, вртам дрвени боички низ прсти - али не помага, паметот цело време ми е у цигарите.
Крајна цел ми е да дојдам до стадиум каде една кутија два дена ќе ми трае. Мислам дека све поише од тоа би било напрегање за мојава психа до точка на лудило.
Аман бе? Ова ти се случува со една кутија дневно? Колку време си пушач?
Пушач сум од 14 години. Со овој интензитет, последниве 10 год. И не е само зависноста или времетраењето во прашање. Си ги сакам. И нив и ритуалите поврзани со нив.