Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
па има во постарите постови како во Лондон полицијата се справи со студентите, а не им е првпат во Лондон, беше и пред некоја година...
По мене ако студентите се навистина единствени нема потреба да спијат во аулите, доволно е мнозинството да не завери семестар... Прашање е дали се мнозинство тие што би го сториле тоа ??
Демек мнозинството сака да полага државен испит? :pos::pos::pos:

ne, no mnozinstvoto ne e spremno da protestira na toj način ( nezapišuvanje semestar)... vsušnost ovie što protestiraa sega i ne gi faća državen ispit...
Пошто државен испит, бар вака како што си го планираа, како екстерно оценување на универзитетите, нема да има, хипотетички да речеме дека ќе има. Јас сум сега втора година и доколку мастер запишам и завршам тука, ќе си полагам државен испит. Ова е објаснето едно 25252 пати. Но во ред, не е прв пат овој спин да се обиде да го прогура некој. :)

Пошто државен испит, бар вака како што си го планираа, како екстерно оценување на универзитетите, нема да има, хипотетички да речеме дека ќе има. Јас сум сега втора година и доколку мастер запишам и завршам тука, ќе си полагам државен испит. Ова е објаснето едно 25252 пати. Но во ред, не е прв пат овој спин да се обиде да го прогура некој. :)
како и да е, незгодна ситуација. Се бара контролирање на квалитетот, но тоа е на терет и на студентите и на наставниот кадар ако треба да ги одржува државните испити ( најверојатно за без пари)... Единствено решение е можеби да се лимитираат платите на државниот сектор па да тој не биде атрактивен, па студентите сами да си бараат квалитет за по завршување на факултетот да можат да влезат во стопанство...но и да се случи тоа по некое чудо, остануваат општествените науки кој се орјентирани воглавном кон државна служба.

И сега шо бива?
Ќе се шиткаме за еден таблет во 3-та и 4-та години или идемо напред?

И сега шо бива?
Ќе се шиткаме за еден таблет во 3-та и 4-та години или идемо напред?

Пред 3 години сите се испотепаа за ваучери за лаптоп, та за ова мирни ќе седат.

Пред 3 години сите се испотепаа за ваучери за лаптоп, та за ова мирни ќе седат.

Зависи каква им е меморијата и дали се учат на грешки

Screenshot_2.png

Па нормално, добиваа ваучери и ги продаваа.
Имаше едно време и студентски кредити, ами и нив ги укинаа.

Инаку 2012 декември имаше ваучери за компјутери за сите студенти од бруцоши до апсолвенти.

Па нормално, добиваа ваучери и ги продаваа.
Имаше едно време и студентски кредити, ами и нив ги укинаа.

Инаку 2012 декември имаше ваучери за компјутери за сите студенти од бруцоши до апсолвенти.
Прво не е културно да одговараш, без да цитираш.Ја скратуваш можноста за реплика на соговорникот.Не е демократски.

Значи во 2012 ниту еден ваучер не се препродал, а претходно сите ги (пре)продавале?
Кога нешто добиваш и сопственоста е предадена во твое име ако сакаш и запали го нештото, твое си е и твоја е одговорноста.На крај краева тие ваучери се од даноците на нивните родители и роднини.

Или да разгледаме друга опција.Во изјавата на министерот е потенцирано дека поради економската криза ги укинуваме ваучерите за студенти, за кои патем годишните трошоци се 2,5 милиони евра (кришка леб), а проектот Скопје 2014 е Киндер јајце со скапи играчки.

Алудираш дека министерот е лажго и(ли) имаш некои инсајдерски информации?

И зошто немало од 2012 навака?
Сигурно не е дека немаше избори од локалните на почетокот на 2013.
Зошто и сега нудат вакви потценувачки работи?
Сигурно и ова не е дека мислат да ги купат спроти намерата за државен испит.
Еден збор - крематориум!

Прво не е културно да одговараш, без да цитираш.Ја скратуваш можноста за реплика на соговорникот.Не е демократски.

Значи во 2012 ниту еден ваучер не се препродал, а претходно сите ги (пре)продавале?
Кога нешто добиваш и сопственоста е предадена во твое име ако сакаш и запали го нештото, твое си е и твоја е одговорноста.На крај краева тие ваучери се од даноците на нивните родители и роднини.

Или да разгледаме друга опција.Во изјавата на министерот е потенцирано дека поради економската криза ги укинуваме ваучерите за студенти, за кои патем годишните трошоци се 2,5 милиони евра (кришка леб), а проектот Скопје 2014 е Киндер јајце со скапи играчки.

Алудираш дека министерот е лажго и(ли) имаш некои инсајдерски информации?

И зошто немало од 2012 навака?
Сигурно не е дека немаше избори од локалните на почетокот на 2013.
Зошто и сега нудат вакви потценувачки работи?
Сигурно и ова не е дека мислат да ги купат спроти намерата за државен испит.
Еден збор - крематориум!

Значи нудат опција ако сакаш да поднесеш, т.е. ако исполнуваш услови, никој со сила не те тера.

Значи нудат опција ако сакаш да поднесеш, т.е. ако исполнуваш услови, никој со сила не те тера.
Еве, земав стипендија, ќе ми легнат пари на сметка (кај и да е) и после јас со нив што сакам можам да правам. Можам на комшијата да му ги дадам, можам да ги донирам, можам ако сакам сите за пиење да ги потрошам. Чим преоѓа на мене, тоа е моја и ничија друга сопственост и што сакам можам да правам со тоа. И за стипендијата никој не ме тера со сила. Се надевам сега сфати.

И дај не почнувајте на сосема шести теми муабет, дискутирајте за тоа што е темата. И да, ова колку што читам на страната на Владата, не е за сите студенти туку за тие студенти кои живеат во семејство каде месечниот приход е помал од просечна нето плата.

Да, ама истите тие студенти кои живеат во семејства со минимални примања, владава ко да подзаборавила во какви услови живеат и дека цела зима ја поминаа без парно.

Да, ама истите тие студенти кои живеат во семејства со минимални примања, владава ко да подзаборавила во какви услови живеат и дека цела зима ја поминаа без парно.
Точно. Наместо да даваат таблети, кои и не знам колку ќе помогнат во студирањето, нека ги средат студентските домови. Ај да не почнувам за што беа искористени пари, кои можеа да бидат искористени и во подобрување на високото образование и во подобрување на студентскиот стандард.

Функцијата на таблетот е- колку да го имаме.
Да треба да правиш проект за на факултет очи ќе ти испаднат на таблетот.
Мислам ако толку се префинети да ни го кренат студентскиот стандард(па ги занемаруваат вистинските проблеми) во 21ви век срамота е да нема нормална и стабилна интернет мрежа во студентските домови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom