еден + од мене, онаа има сама со себе проблем а за сето тоа ние Македонците и сме криви, уште кога почна да сере "јас во Црна Гора се изнаживеав" (ние другите за гревови) , па после како таа се криела не се јавувала пред Македонци ( како сите неа да ја бараа, па кого кур го боле бе будала една), па била повлечена особа и не знам што друго (да не ја анализирам) одма ми се виде која мизерија била,самобендисана изолирана од реалниот свет и за све тоа ние Македоинците криви.
Наместо таа и нејзиниве подржувачи да си кажат за себе и нејзините фамилии дека се никакви, глупи, неизживеани, злобни тие плукаат врнат, врегаат по нас другите, нешто што не е ни фер, ниту пак малку културно, туку злобно, глупо, покварено до срж.
Сите биле супер само ние сме биле губре, па јас сум повеке од сигурен дека и во Англија да одиш има еден куп глупаци,смрдени пијаници и слично од кој ти се гади да ги сретниш на улица а не па да се дружиш со нив, ама тие таму биле сите господа, културни воспитани и не знам што,абе кого овде вие заебавате ?
Работата е што сака да не се замара (а тука е во право) со она Македонското, да не можеш да се отпуштиш и да се препуштиш на животот бидејќи некој ќе ти суди што правиш. Бидејќи најголемиот број на Македонци тоа го прават, осудуваат без да ги знаат деталите, оговараат , лицемерие до даска и тажат за македонија. Ова сигурно го знаеш ако барем еднаш си седнал на кафе било каде во Македонија. Не дека нема луѓе што не се отпуштени и си тераат нивно гајле, но за да го знаеш тоа мора да направиш муабет со нив и ќе ги осетиш, а по дефолт ги одбегнуваш.
Земи се ти на пример, си во некоја странска земја, уживаш, живееш и правиш што сакаш дури и работи што твоите дома не ти ги одобруваат, ама не те контролираат и селективно кажуваш што правиш. Е сега среќаваш, некоја твоја роднина/познаник што не сте толку блиски, но знаеш дека раскажува повеќе од колку што треба т.е оговара.
Дали ти прво би се дружел, а потоа и раскажеш што правиш, дури и од работите што се табу тема во Македонија т.е те гледаат попреку ?
Јас верувам, дека едвај ќе чекаш да се отарасиш од него со зборовите, нема проблем ќе се видиме некогаш на кафе, а тоа некогаш ќе биде никогаш.
Еднаш да се изгориш со вакви муабети, после тоа секој македонец ќе го гледаш со исти очи[DOUBLEPOST=1425494174][/DOUBLEPOST]
Зошто сметаш дека во Македонија нема демократија и основни човекови права? Мислиш дека основниот проблем на Македонија е што Зајко не може да седне у фотеља, па као сеа тоа е причината зашто младите бегаат. Смешно
Зошто сметаш дека сега кога сме самостојна држава со избори и две партии, дека имаме демократија ?
Социјализамот не е сменет со добивањето избори кај нас.
Еве денеска во македонија се случуваат работи што биле нормална работа во Комунистичка Македонија,
1. следење и ликвидирање на неистомисленици,
2. вработување преку партија,
3. Контролирана економија/култура/медиуми.
Ова се работи што биле нормални во Комунизамот, само имало некој работи таму што денес ги нема, како на пример, здравство и образование на многу квалитетно ниво.
Се е исто, само партиите се други, тогаш беше Комунисти на Македонија, сега се ДПМНЕ.
Земи ги вестите од тој период и само направи замена од со денешните луѓе и настани и ќе добиеш 95% исти вести што одат на Сител/Канал5.