а што треба да добиеш ?И јас како граѓанин на оваа држава што добив од ова враќање на кредитот ?
Доби друг кредит за враќање, 3 пати поголем. Што не е јасно?И јас како граѓанин на оваа држава што добив од ова враќање на кредитот ?
Ќе соберат сто и кусур милиони евра на ниво на цела година. Така им беше проектирано.За два месеци собрале 100 милиони евра од хонорарците?Значи до крај година ќе соберат 600 милиони. Ако земеш во предвид дека до одредена сума и се ослободени, значи годишно прават по 3 милијарди евра истите хонорарци. Браво, разбиваат дечките.
Не е точно. Го имаш буџетот на сајтот на финансии, посочи слободно каде е така проектирано.Ќе соберат сто и кусур милиони евра на ниво на цела година. Така им беше проектирано.
Не прашувај што ти ќе добиеш од државата, прашај што можеш ти да сториш за државата во вид на некој нов данок да си приплатиш.[DOUBLEPOST=1425143336][/DOUBLEPOST]И јас како граѓанин на оваа држава што добив од ова враќање на кредитот ?
Така предвидуваа, додуша со стариот закон пред да го сменат.Не е точно. Го имаш буџетот на сајтот на финансии, посочи слободно каде е така проектирано.
Буџетот има ставки кои точно кажуваат. И самофинансирањето на фондот е запишано во буџет. Слободно посочи ми која ставка од буџетот проектира 100 милиони евра од хонорарците.Така предвидуваа, додуша со стариот закон пред да го сменат.
Инаку тие пари ќе завршат во пензиско и во фондот за здравство, кои досега редовно добиваат пари од буџетот. Ако има повеќе пари во фондовите тогаш нема да има потреба од префрлање на големи суми од буџетот во нив.
Па незнам зато прашав.а што треба да добиеш ?
Фала што го постира ова, иначе немаше да дознаеме од телевизиите.http://kurir.mk/makedonija/vesti/191351-Stavreski-Makedonija-predvreme-go-otplati-dolgot-kon-MMF-zastedeni-5-milioni-evra
Којзнае колку се збунети соросовите експерти денес...
Знам Пуно дека нема шанса да не го гледаш Латас. Ама фино што признаваш.Фала што го постира ова, иначе немаше да дознаеме од телевизиите.
Не го гледам, само поминувајќи ги програмитеЗнам Пуно дека нема шанса да не го гледаш Латас. Ама фино што признаваш.
Верувам дека поминувајќи си дознал од телевизиите дека долгот е предвреме вратен. Вие и комуњарите им ја правите гледаноста на Латас и Миленко. Нема шанса да ги промашите.Не го гледам, само поминувајќи ги програмитеналетувам на генијалецов.
Во подготовка е предлог закон со сметката за вода да се плаќа по некој денар за поплавенитеНе прашувај што ти ќе добиеш од државата, прашај што можеш ти да сториш за државата во вид на некој нов данок да си приплатиш.