Polandball

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Тука го видов:

Via Reddit пишува, не го владеам тој дел од интернетот. :D
2000px-War_flag_of_the_Imperial_Japanese_Army.svg.png

Веројатно поради лошото искуство со ова знаме, а зошто баш 2015 не знам. Друга причина можеби е провокацијата со Тајван.

http://www.reddit.com/r/polandball/comments/2wzgjx/macedonia_goes_on_vacation/
" Context(Just in Case): Macedonia's flag looks kinda like this "
За знамето може да најдете доволно информации тука, но се се сведува на тоа дека нашето знаме било слично со знамето на феудалните Јапонски владетели, а се поврзува и со Кина. Најверојатно се работи за некој конфликт, па знамето со Сонце кое изгрева не е најомилено во Кина.
2000px-War_flag_of_the_Imperial_Japanese_Army.svg.png

Веројатно поради лошото искуство со ова знаме, а зошто баш 2015 не знам. Друга причина можеби е провокацијата со Тајван.

Да бе, како не ми текна. :facepalm:

Македонското знаме е слично на знамето на Царството Јапонија пред и за време на Втората светска војна. Под тоа знаме Јапонците ја окупирале половина Кина, многу јасно дека нема да им буди пријатни спомени.

А тоа со Тајван мислам дека е сосем небитно. Што било со Циле-Миле поминало. :D

Сиромашката Полска продава сладоледи. Дебелата Америка си купила три. Хомофобичните Русија и Арабија седат под чадор во боите на виножитото. Швајцарија и Австрија играат тенис со Лихтенштајн како топче. Финска и Естонија се пар. Јапонија манијачи од грмушките. Грција бара изгубен накит за да си ги плати долговите. Лето е. Има ајкули во Вардар. :D

tumblr_nrmdysm3tq1szo7eyo1_1280.png

Како може темава да има само 4 страни? постирајте додека не фатиле да ги преведуваат на македонски :D

11891270_10206411775626340_8003699761600121023_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom