Шо бе журка на архитектонски?
Цело маало ечи. Па пуштаат рапови од мое време, LL од Mama Said KYO и Ice-T од O.G., некој старец гарант пушта...
Све тоа лепо и славље и све.... само да не биде лудом радовање, пошто овие не ми се веруе дека така едноставно ќе се откажат од контрола врз студентите. Они ти се по дифолт контрол фрикови, у најлоша можна смисла - со све Голем Брат, Орвелова 84-та и слично. Плус, глеаме (слушаме), се префригани говеда, Борџии у 2015-та...
така да, остануе тоа шо го реков - дур не го видите изгласан законот без државна инвазија во автономијата на факултетите, не се радувајте. Имаат време они да ве заебат.
Ја немаат таа моќ како до пред некој месец за да контролираат и да не отстапуваат.
Да им текнеше оваа глупост пред една година, ќе полагавме, пошо од сегде за се стегаа, сега не знат кој попрво кај да пребега или да излези на прес со новинари и место да ги гледа во очи додека му поставуваат прашања, тој стои со наведната глава and all he can say is "зошто јас така сакав".
Така да овде попуштија само заради политичката нестабилност, а не зошто некој им покажал дека не се во право, пошо не сме први кои сме со нарушени права, ама порано се знаеше бркање од работа, ујп, некоја казничка од полиција.
Сега читам и таа новата директорка на фондот за здраство ја сменаа по брза постапка, откако почнаа да се бунат луѓево. Сега што и да им направиш ќе попуштат, им гори под нозе,а многу бизниси опстојуваат ради нив. Стегнати се од двете страни.
А, инаку да се надоврзам со тие учебници од Кембриџ. Имав пишано на друга тема или на оваа можеби,колку се катастрофа учебниците од превод до содржина. И самите професори ти викаат "па добро можда се малку несфатливи учебниците,ама учете".
Која пара се препере за тие учебници? Колку се платени тие стручните преведувачи кои не знаат основни економски термини и преведуваат буквално и после ела сфати го што сакал преведувачот да каже.
Учам за Британски систем, примена на Британски систем, примери како се уништил инвентар после терористички напад.
Абе јас сум да ни дадат, така книгите на англиски све и нека земаме од сите земји по некоја книга да имаме, од сегде да знаеме, а во Македонија како се применува не мора и онака сме пропала држава.