Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Ova "slavenje" so pica godisnina e beter zastapeno od torta so sveki za rodenden..
Ocaj si. Ne bi potrosil ni na jogurt za tebe.

Skrzav se gleda ako preku godinata ne ti plakja iskacanje, kafinja.. barem ednas od tri.
A ako tolku si sakala pica, pa plati ja cela, epten skromno ke pominal ko so ti pobaral.
Pa vidi dali ke mu stane vecerta uopste... ili sledniot pat sve ke pokrie.

Baska, nadvor od cela situacija, parovi za pari so se raspravaat i voopsto ima slicni takvi tenzii ne se eden za drug od start.
Bolje turi mu kurot. :)
Problemot u situacijava ne e picata kao cliché za godisnica wot.
Nejze ete toa i bilo zamislata za dobar provod, na nekoj dr mu e labavenje pod kjebe, forata e so deckovo nejkje da i go naprai merakot za najbanalna rabota -.-
Eve kaj mene necessarily ne vazi toa 'edno od tri kafinja da ti plakja', ama ako insistiram negde da otideme za godisnica kje mi ugodi poso ocigledno mene poise mi znaci u momentot.[DOUBLEPOST=1424426564][/DOUBLEPOST]
Не можам да речам дека е циција,ме честел не викам не купувал и поклони.
Сум му купувала и јас,сум честела и јас.
Ама сите поклони досега се во стило " На"
И нормално врз база на прашањето што сакаш,а не во облик на изненадување.Пошто тој не бил таков тип.
За некои работи е ептен чуден и скептик.Излегувањето за него е луксуз,летувањето надвор од државава му е луксуз.Само нема пари и само за тоа се жали.
А периодов се расфрла со пари за банални работи.Што ме доведува до ситуација да си помислам дека му сум толку небитна,што не си рекол "чекај бе доаѓа годишнина дај да си тргнам малце пари на страна" Буквално како да е пишман што доаѓа датумот.без трошка кеф.
Ama nemoj da bides lakoma, mozda si se opustila so baranja i sea te ladi malce da ne ti stane navika? :angel:

Со дечко ми ни се ближи годишнина.
една година ќе правиме.
Мене мие прва долга врска,и навистина мислам дека имав заслужено барем да излезиме да прославиме колку што дозволуваат можностите бев среќна што доаѓа тој ден.
Денеска ми се јавува и ме прашува што сакаш да правиме за годишнина нормално јас го подсетив.
Му викам ќе видиме.Ок ми вика само биди скромна жити се.
Му викам можиме да излезиме некаде во некоја пицерија да си означиме барем.
Почна да ми се дери...јас немам пари ти не си салам.
А зема плата за кои повеќето луѓе сонуваат.
Купува непотребни работи скапи цигари чести другари,и ми кажува дека немал пари да ми посвети едно ебано внимание што е еднаш годишно ?
Јас ни вработена ни ништо,се трудам со железни пари да заштедам за тој ден .
А тој ми вика дека немал ? е како да не се лутам.
И после ние Власите сме биле скржави.
Трнорушке, изгледа погрешен те бакнал и те разбудил. Јебига. Не е се' во парите, ама не е и без нив.
Плус славење годишнини во ресторани, пицерии некако ми е чудно. Абе прославете си интимно некаде, сами.
Однапред се гледа дека одвај ќе дочекате и година. Барем по докажаново. Шо би рекол Њот: Тури му машки полов орган и стави крст.

Moze deckoto vo momentov ne e pri pari, nitu mi zvuci deka e skrzav spored kazanoto, zasto ete kupuval pokloni i castel povremeno, si go pravi kejfot pusejki skapi cigari i castejki gi drugarite-negovi pari negovo pravo, odmorot za nego ne e opcija, verojatno go smeta za nepotreben-sto za nekogo e nesfatlivo no sepak ne e grev. Ali vie bitno skoknavte, moralisti niedni, da ja sovetuvate plackata koja ovaa godisnina nema da dobie pica, i da i predviduvate prekin na vrskata i da karakterizirate nekogo kako skrzav zaso ne gi zivee vasite ocekuvanja.

Mislam, LOL:pos:

Абе не е ни мангуп не е ни џекче напротив ги хејта таквите малборо џекчина.
Во панкерски свет живее, со такви некој панкерски сфаќања што јас навистина не можам да му ги разберам.

Во панкерски свет живее, со такви некој панкерски сфаќања што јас навистина не можам да му ги разберам.
Сите разбравме дека ти е потребен нов дечко !И сама во овој пост кажа дека ти е здосаден чим неможиш да го разбереш .

Problemot u situacijava ne e picata kao cliché za godisnica wot.
Nejze ete toa i bilo zamislata za dobar provod, na nekoj dr mu e labavenje pod kjebe, forata e so deckovo nejkje da i go naprai merakot za najbanalna rabota -.-
Eve kaj mene necessarily ne vazi toa 'edno od tri kafinja da ti plakja', ama ako insistiram negde da otideme za godisnica kje mi ugodi poso ocigledno mene poise mi znaci u momentot.[DOUBLEPOST=1424426564][/DOUBLEPOST]
Ama nemoj da bides lakoma, mozda si se opustila so baranja i sea te ladi malce da ne ti stane navika? :angel:

Kliseto jas go akcentirav oti mene mi preci, ne deka niv im e problemot. :)
Ocigledno parot ne e pogoden ko so treba, ona sveki i pica, on pankeriste.. :icon_lol:

Vidi, ti moes da mu kaes so sakas za godisnina a toj da ti ugodi samo oti tebe ti znaci poise u momentot.
Ama za toa treba razbiranje. Ti ke mu kaes, nema da mu zapovedas i ako ne ispolni - da se raspravas za takvi stvari ko ovaa.
Barem ja taka gledam na rabotata. So isklucok na toa sto mislam deka nemas pravo da se lutis ako nejke da se potrosi i da iskoci shitty boyfriend.
Aj ke mu broime sega platata i kaj kolku trosi procentualno, pa po toa da presmetame kolku procenti ja saka. :D

Edno prasanje, ako devojceto nevraboteno sobirala duri sitni pari za vecerta so denovi i nedeli unazad, zaso ocekuvala toj da i plati?
Ne aludiram na ramnopravnost, sekako, i jas mislam deka treba da plati, ama so i bese forata so stedenjeto?

I treto, na skupo jadenje pici i gluposti po restorani se iskaca ednas nedelno obavezno.
A godisnina (ako voopsto) se slavi so litar jeger, gane i apetisani. :D

jas samo na premiJera filmovi a nosam u cineplex pukanki pola pola si delime[DOUBLEPOST=1424481836][/DOUBLEPOST]
Se fativte za "familijarnava pica" ko slep za stap.
Inaku deckovo - klosar tezok. Ovoj mi e od onie tipovi so vozat brzo i rokaat muzika u kola za da se napraat mangupi. Zatoa i Marlboro pusat. Zatoa i castat drugari.
Mangupi se, razbiras?

Ne znam proceni si se. Ako mislis deka zasluzuvas bolje - issutiraj go klosarov.
Ako mislis deka nema da najdes - you deserve him.

so e so postov ispod prosek ti e mislam wtf omg te ostavi deckoto tapa stana nesto

Нема никакви панкерски сфаќања типот, напротив вистински панкер би го споделил до крај и тоа што го нема со тебе и со останатите.
Лично мислам дека не е до тоа дека е скржав од причина што ете троши пари за некакви останати "глупости", туку типот е искомплексиран со тоа што си мисли дека наводно живее според некое клише и си мисли пак наводно дека се издвојува од толпата со тоа што нема да ги прави некои конвенционални работи како вечера за годишница, излегување за викенд, поклонче за Валентајн и слично.
Интересното кај скоро 99% од овие случаеви е што тоа што од божем издвојување од толпата, очекува некаква сатисфакција од истата толпа дека е различен од останатите.
Ако сте тинејџери можеби му е некаков филм и дечкото треба да созрее, додека ако е веќе одрасната личност не знам дали воопшто ќе се промени за брзо дечкото.
Од друга страна пак ти си ги сакаш сите тие мали работи како годишници, родендени, излегувања за викенд и те исполнуваат и сте различни по таа основа.
Разговарајте околу тоа и кажи му дека тебе ти се потребни тие работи и вниманието од него.
Еве мој предлог за годишница, земете пијачка и направете ја во клупа на парк.
Ако и тоа не функционира и не најдете компромис, тогаш не преостанува ништо освен да размислите да се разминете.
Не можам никако да го разберам стравот дека можеби ќе најдеш и полош од него.
Имаш некаков проблем да бидеш сама со себе во одреден период на животот и без дечко?

страв дека остатокот се 70% клошари пијаници тревкари на кои изневерувањето муе единствената опција да си го нахранат егото.Барем во мојот град е така.
За среќа овој нема ниедно од горенаведениве мани.
Ама кога фрлал господ посесивна љубомора цела вреќа над него се истурила.

@трнорушка94 Сега и посесивен испадна...па кажи ги од одма сите маани на дечкото, а не вака во секој пост сѐ нешто додаваш. Можда и до тебе е проблемот, од една страна го фалиш дека не е како 70% од машките во твојот град, а од друга сѐ нешто му фали. На крај краева, џабе ние ти збориме, вие двајца треба да си седнете и да си направите муабет. Кажи му сѐ што ти смета па ако не можете да ја оправите ситуацијата подобро ставете ѝ крај на врската . Со сила ништо не иде. А и посебно ме зачуди моментот дека ти е страв да не ти е следниот полош. Сами си ги бираме партнерите, ќе гледаш да си најдеш некој што повеќе ти одговара. Толку од мене, со среќа. [emoji1]

Последно уредено од модератор:
страв дека остатокот се 70% клошари пијаници тревкари на кои изневерувањето муе единствената опција да си го нахранат егото.Барем во мојот град е така.
За среќа овој нема ниедно од горенаведениве мани.
Ама кога фрлал господ посесивна љубомора цела вреќа над него се истурила.
А зошто да гледаш според „понудата на пазарот“? Според тебе треба да се калкулира за тоа кои се шансите за таков и таков дечко да фатиш? Животот е непредвидлив, може да најдеш фин дечко што утре ќе се пропие, или ќе почне да се коцка. Се’ дури ја гледаш оваа работа како некое достигнување, калкулирање, тешко дека ќе „просперираш“. Избираш некој за кој си свесна дека не ти одговара и остануваш со него, не од што сакаш, туку од страв да не останеш сама. Дали ти би се задоволила да живееш со некој што не те исполнува затоа што „нема подобро“? Ако си, продолжи вака. А ако не си, тогаш биди спремна да се почитуваш себе и своите потреби, да си без дечко некое време, да сфатиш што сакаш, и каков сакаш до тебе во животот.

Му се има ли некому случено да се заљуби во некој/а и да не може веќе ниту да си замисли да биде со друга личност и по цел ден да мисли на тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom