Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Па факт е дека медиумите не не’ сакаат и не’ бојкотираат. Тоа што дошле и земале изјава, не значи дека истата ја пренеле или ја пренеле во целост. Тоа не значи дека ја извртуваат целата ситуација.

Факт е дека медиумите не јебат, затоа се’ што кажа (или проба да каже) си стои на место. Сега, тоа што мисиров не беше спремен очигледно за говор пред камера и почна да пелтечи и да се д’тка како јас у второ кога ќе ме фатеа без домашна у школо, тоа е друг муабет.
Јас се согласувам со тоа де, не го порекнувам, само кога веќе дошле, презентирај си го случајот, нема потреба да им се понашаш и као демек нешто да ги бркаш.
Никој не вели дека медиумите се срцки, скраја да е.
Само ете дошле од МТВ, имаш шанса на државен сервис да си ја објасниш борбата, ти нешто ау против системот, идете си, не си идете, бунтовен филм. Вакви шанси треба целосно да се искористат. Сигурно знаеш дека презентацијата е многу важна работа, треба преку твоите 5 минути на тв да добиеш уште повеќе симпатии, а не прашалници над глава за тие што не знаат баш што се дешава (а има многу такви).

Која кирија? :icon_lol:
хм
До кога ќе го продолжат семестарот, јули, август? Дали мислиш дека сите имаат средства да останат во Скопје плус месеци од предвиденото?
.
Вајда мислев за себе дека мислиш и дека тоа е проблемот :)Али глеам дека проблемот е кој протестира и зашто.

Јас се согласувам со тоа де, не го порекнувам, само кога веќе дошле, презентирај си го случајот, нема потреба да им се понашаш и као демек нешто да ги бркаш.
Никој не вели дека медиумите се срцки, скраја да е.
Само ете дошле од МТВ, имаш шанса на државен сервис да си ја објасниш борбата, ти нешто ау против системот, идете си, не си идете, бунтовен филм. Вакви шанси треба целосно да се искористат. Сигурно знаеш дека презентацијата е многу важна работа, треба преку твоите 5 минути на тв да добиеш уште повеќе симпатии, а не прашалници над глава за тие што не знаат баш што се дешава (а има многу такви).

Епа крејзи ин лове, тоа е муабетот. Хермафродитов зема микрофон (или разглас во случајов) и мисли дека е Мартин Лутер Кинг и ќе држи говор налик „ај хев а дрим“, му се баца буцково од МТВ и овој ги полни гаќите и почнува да зборува ко да има спич дозордер.

Тоа што дошле од МТВ, не значи дека цела изјава (чија и да е) ќе ја пренесат и нема да ја извртат. На тоа алудираат...

Епа крејзи ин лове, тоа е муабетот. Хермафродитов зема микрофон (или разглас во случајов) и мисли дека е Мартин Лутер Кинг и ќе држи говор налик „ај хев а дрим“, му се баца буцково од МТВ и овој ги полни гаќите и почнува да зборува ко да има спич дозордер.

Тоа што дошле од МТВ, не значи дека цела изјава (чија и да е) ќе ја пренесат и нема да ја извртат. На тоа алудираат...
А па ако се понашаш као највечи бутновник на системот и тресеш зелени, шансата целосно да те пуштат е 100%. И после пола луѓе кои не се толку запознаени, ќе си речат: што се глупираат децава.... е па ќе речат.
И сега, сеир се тепа, наместо сериозно, со озбилни аргументи да се дискутира. Можно е да бидеш извртен, ама ќе го кажеш се тоа на таков убав начин, што ќе биде тешко да се монтира во спротивна насока. :) Има начини и техники како потешко да се направи. Ама не е тоа интересно, треба маченици да изиграваме.
Едноставно, не сакам кога луѓето изиграваат глупи Август на телевизија, посебно за сериозни теми. И зошто после МТВ би требала пак да им отиде да им земе изјава? Може, за да имаат пак некој прилог за сеир и да им се чудат луѓето.

А па ако се понашаш као највечи бутновник на системот и тресеш зелени, шансата целосно да те пуштат е 100%. И после пола луѓе кои не се толку запознаени, ќе си речат: што се глупираат децава.... е па ќе речат.
И сега, сеир се тепа, наместо сериозно, со озбилни аргументи да се дискутира. Можно е да бидеш извртен, ама ќе го кажеш се тоа на таков убав начин, што ќе биде тешко да се монтира во спротивна насока. :) Има начини и техники како потешко да се направи. Ама не е тоа интересно, треба маченици да изиграваме.
Едноставно, не сакам кога луѓето изиграваат глупи Август на телевизија, посебно за сериозни теми. И зошто после МТВ би требала пак да им отиде да им земе изјава? Може, за да имаат пак некој прилог за сеир и да им се чудат луѓето.

Каде реков дека ставот, говорот и се’ останато му беше на место освен поентата која што сакаше да ја долови?

Пишав и погоре, вакви не треба да припарат до микрофон на било каков настан зошто ова е самоубиство за истиот.

И да, можеби ако се изрази добро, прецизно иконцизно нема да можат да го извртат муабетот во целост ама нема ни да го пуштат на тв и секогаш ќе најдат некој што ќе тресне на камера „абе, не знам зошто сум тука“.

МТВ мора да дојде, зошто е јавен сервис. Да е друга приватна телевизија, ќе те разберам.

Брат нас не можеш да не споредуваш со англија,франција,данска. Во јавност ти искачаат 20 000 прислушкувани разговори,тоа значи дека иаме или многу јака опозиција или власт :)
Да, не може да се споредуваме ама ради други работи пошто кај нив веќе одамна се прислушуваат и телефони и се пратат интернет профили.[DOUBLEPOST=1424343373][/DOUBLEPOST]

Е па еве им совет - следен пат ако било кој медиум бара изјава нека снима твој другар со мобилен па ако има извртувања оп повелете оригинал снимка па да видиме како ќе извртуваат. За извртување медиумите секогаш може да го прават тоа, да кратат, да коментираат, дури и кога одбиваш пак губиш :-)

Е па еве им совет - следен пат ако било кој медиум бара изјава нека снима твој другар со мобилен па ако има извртувања оп повелете оригинал снимка па да видиме како ќе извртуваат. За извртување медиумите секогаш може да го прават тоа, да кратат, да коментираат, дури и кога одбиваш пак губиш :)

Нормално, се сложувам. Пробаа и со дечкото што изгуби неколку прсти на утакмица, па си излегоа и други снимки и оп, нема бегање...
Затоа хермафродитов немаше потреба така да се губи.[DOUBLEPOST=1424343581][/DOUBLEPOST]Или ај ќе си играме протести, па чекај сеа јас да зборам, доста ти збореше....

Нормално, се сложувам. Пробаа и со дечкото што изгуби неколку прсти на утакмица, па си излегоа и други снимки и оп, нема бегање...
Затоа хермафродитов немаше потреба така да се губи.[DOUBLEPOST=1424343581][/DOUBLEPOST]Или ај ќе си играме протести, па чекај сеа јас да зборам, доста ти збореше....
А тек па за 15-20 години кога све ќе се префрли на интернет ќе биде многу тешко да се контролираат медиумите мада тогаш ќе користат мн пософистицирани методи за манипулација ама да не забегуваме:-)

Чекај сеа, може или не може да се споредува со Англија, Данска, Франција?
Пошо коа ви одговара се споредува (најчесто е прикажување на нашата држава во лошо светло), али коа се збори за лоши ствари и полоши нешта кај нив ... аее бегај бе брад не можеш да не споредуваш со бла бла ...

П-Р-О-Т-Е-С-Т! На улица!

Како шо Крејзи ќе го цитира секој кој ќе се избаци со "А медицина и правен како полагаат државен испит", така и јас вака ќе ве цитирам кога ќе прашате за некоја конкретна мерка освен окупацијата.
Океј,Емкаа се слагам...Организирај го,собери луѓе и јас веднаш ќе се приклучам

Класика муабет.
Која е Емка во случајов да организира. Пленумот за што е?
Абе брат јас верувам дека сигурно имаат некој план дечките од Пленумот...Дека не одат само со главата во ѕид. Ете они успеваат нешто да организираат(иако искрено и јас не се слагам баш со ова,но сега засега ја имаат мојата поддршка). Веројатно имаат некој план чим сеуште не се иде по улици. Ако некој има подобра идеја-бујрум нека ја презентира па ако е добра веројатно би се прифатила. Тоа е се

Абе брат јас верувам дека сигурно имаат некој план дечките од Пленумот...Дека не одат само со главата во ѕид. Ете они успеваат нешто да организираат(иако искрено и јас не се слагам баш со ова,но сега засега ја имаат мојата поддршка). Веројатно имаат некој план чим сеуште не се иде по улици. Ако некој има подобра идеја-бујрум нека ја презентира па ако е добра веројатно би се прифатила. Тоа е се

Со некои постапки докажуваат дека одат со глава во ѕид :)
Искрено, се надевам дека имаат бек ап план...

Не, ако има некој што е близок до пленумци слободно нека им ја препорача темава, да ја прочитаат од прва до последна страна, нема да им треба повеќе до 4-5 часа, верувам. Нека земат да запишуваат точки и после нека дискутираат (ако има нешто вредно за дисктураиње).

Па што ломоти Емка на темава цело време? :icon_mrgr:
А сигурно е ова спомнато и на Пленумот, нека кажат тие што одат на состаноците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom